AfkortzaagEen Afkortzaag is eigenlijk een compacte zaagtafel. En is in vergelijking tot een zaagtafel een stuk kleiner en makkelijker te verplaatsen. Een ander verschil is dat bij een zaagtafel het zaagblad in de tafel is gemonteerd. Bij afkortzagen bevindt het zaagblad zich boven het te zagen materiaal. Aan het zaagblad zit ook een handvat bevestigd. Door het handvat naar beneden te trekken kun je door het materiaal heen zagen. Bij een trek-afkortzaag is het ook mogelijk om bredere stukken planken te zagen. Hier kan niet alleen het cirkelzaagblad naar beneden worden gehaald. Ook is het zaagblad van voor naar achteren te bewegen.

Vergelijk de 30 beste afkortzagen
Meer informatie

Afkortzaag kopen?

Op basis van klantervaringen hebben wij voor jou een afkort- en verstekzagen top 3 opgesteld. Daarnaast kun je diverse aanbieders vergelijken om jouw eigen afkortcirkelzaag met succes te kopen. Het zal je opvallen dat deze top 3 voornamelijk uit afkortzaag aanbiedingen bestaat. Zo betaal je nooit teveel.

METABO KGS 216 M
METABO KGS 216 M

Al vanaf: € 194,-


Met een 1500 watt motor zaagt de Metabo KGS 216 M S verschillende materialen zonder moeite. Ook beschikt deze verstekzaag over een stofafzuiging, lasergeleider en trekfunctie. De machine heeft een zaagdiepte van 65 mm.

Aanbieder Prijs
Conrad € 194,00
Coolblue € 199,00
Bol.com € 233,19

Metabo KGS 254 M
Metabo KGS 254 M

Al vanaf: € 289,-


De Metabo KGS 254 M is een 1800 watt afkort- en verstekzaag en geschikt voor het afkorten van verschillende materialen. Bijzonderheden: lasergeleider, gewicht 17,5 kg en haalt 4500 toeren per minuut.

Aanbieder Prijs
Conrad € 289,00
Coolblue € 299,00
Bol.com € 302,11

Einhell TH SM 2131
Einhell TH SM 2131

Al vanaf: € 119,99


De Einhell TH SM 2131 is een 1800 watt afkort- en verstekzaag die zonder moeite verschillende materialen zaagt. De verstelbare kop en laserfunctie bieden jou de mogelijkheid om hoogwaardige zaagsneden te maken.

Aanbieder Prijs
Coolblue € 119,99
Bol.com € 129,00

Hou de afkortzaag aanbiedingen in de gaten

Voordelig uw afkortzaag online kopen? Dan is het verstandig om eens opzoek te gaan naar een afkortzaag aanbieding. Hierdoor zijn de top kwaliteit afkortzagen voor jou gewoon betaalbaar als doe-het-zelver. Veel voorkomende aanbiedingen zijn op de Metabo KGS afkortzagen. Met name de KGS 254 en 216 M, maar ook de TH-SM 2131 van Einhell.

Waar is een afkortzaag voor bedoeld?

Een verstekzaag is te gebruiken om snel en precies balkjes af te zagen. Ook kun je met een afkortzaagmachine verstekzagen. Daarom goed te gebruiken voor het zagen van plinten (met een fijn zaagblad). Voordat je begint met zagen moet je natuurlijk eerst de afkortzaag goed afstellen. Hierbij hebben we het met name over de verschillende gadgets en onderdelen. In onderstaand filmpje wordt precies uitgelegd hoe je de verstekzaag optimaal kunt gebruiken. Om je zo een beetje een idee te geven van de mogelijkheden.

Accessoires bij een afkortzaag?

Net als elke andere cirkelzaag heeft ook de verstekzaag verschillende soorten accessoires. Neem bijvoorbeeld de laser om precieze zaagsneden te maken of een onderstel voor een betere werkhouding.

Laser

Afkortzaag met laserZien of je de balk precies op lengte afzaagt is lastig, daarom kan een laser handig zijn. De laser is gemonteerd in het voorste gedeelte onder het zaagblad van de afkortzaag. En geeft de zaaglijn weer van de plek waar het zaagblad neer komt. Let op! Niet elk merk ondersteund de laserfunctie. Filter daarom altijd in de shop op lasers. Zo weet je altijd zeker of er wel of geen laser bij zit. Tip: haal de zaag naar beneden wanneer die uit staat en raak het hout aan. Nu weet je waar de zaagsnede komt.

Onderstel

Afkortzaag met onderstelVeel afkortzagen zijn in combinatie met een onderstel te gebruiken als tafelcirkelzaag. Hierdoor wordt de machine geschikt voor het zagen van grote stukken hout. Door een verstelbaar onderstel wordt het werken met een afkortzaag voor iedere klusser mogelijk. Een onderstel is zowel los te kopen als in combinatie met een verstekzaag. Zonder onderstel wordt het werken met lange stukken hout al snel lastig bevonden. Met een onderstel heb je meer grip op het materiaal, waardoor je een veilige werkhouding aanneemt. Daarnaast is het onderstel gemakkelijk te assembleren en na gebruik compact op te bergen.

Soorten afkortzagen

Een afkortzaag is in twee verschillende modellen verkrijgbaar. De twee modellen verschillen voornamelijk in de aanvullende functie die ze hebben. De soorten die er zijn: een afkortzaag met verstekfunctie en een verstekzaag met trekfunctie. Hieronder kort een uitleg over beide verstekzagen

Verstekfunctie

De afkortzaag met verstekfunctie is de meest bekende verstekzaag. Deze zaag heeft namelijk alleen de mogelijkheid om te bewegen in een verticale richting. Dit wil zeggen dat het zaagblad met de hand door het te zagen materiaal heen kan worden gehaald. Er zijn een aantal beperkingen, namelijk de breedte van het te zagen hout.

trekfunctie

De afkortzaag met trekfunctie is een vernieuwde ontwikkelde verstekzaag. Deze nieuwe zaagmachine heeft namelijk de mogelijkheid zoals de naam al zegt een ‘trekfunctie’. Dit wil zeggen dat het zaagblad niet alleen in verticale, maar ook in horizontale richting is te bewegen. Dit geeft de mogelijkheid om bredere planken te zagen.

Welke merken afkortzagen zijn er?

Er zijn een heleboel merken afkortzagen te onderscheiden. Over het algemeen zullen de meeste merken je wel bekend voor komen. Uit recensies en ervaring blinkt er één merk uit. Dit merk is Metabo en doet zijn naam eer aan. Vooral als het gaat om de afkortzagen. Andere merken afkortzagen zijn te vinden in de opsomming.

 • Bosch
 • Makita
 • DeWalt
 • Festool
 • Metabo
 • Einhell
Afkortzaag
4.5 (89.73%) 37 votes

6 thoughts on “Afkortzaag

  1. Hallo Rene,

   Bedankt voor je reactie! Watt (ook wel symbool W) is de SI-eenheid van vermogen (energie per tijdseenheid). Wat aangeeft hoeveel energie de machine kan leveren binnen een bepaalde tijd. Hoe hoger het vermogen hoe meer kracht oftewel weerstand de machine kan verwerken. De andere eenheid ‘rpm’ staat voor ‘rotaties per minuut’. Wat aangeeft hoe vaak het cirkelzaagblad ronddraait in een minuut. Een hoge rpm betekent een hoge zaagsnelheid en een nauwkeurige zaaglijn. Er zijn zaagmachines met een langzame start of toerenregeling voor meer controle.

   Voor meer vragen over de eigenschappen klik hier.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Michel,

   Welke afkortzaag je uiteindelijk gaat kopen heeft heel veel te maken met de werkzaamheden die je wilt verrichten. Wanneer je brandhout of afvalhout verzaagt is een kwalitatief goeie zaagmachine niet nodig. Neem bijvoorbeeld een Ferm of Einhell. Voor professionele werkzaamheden daarentegen, zoals: meubelmaker, houtbewerker of timmerman kan een Festool, Bosch of Makita uitkomst bieden.

   Wil je hier tussenin zitten? Dan is het merk Metabo wel de beste keuze. Zeker als je kijkt naar de Metabo KGS 216 M afkortmachine.

   Kortom: hoe hoger de prestaties tijdens het werk hoe meer je betaald.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *