Makita LS0815FL

Makita LS0815FLMakita heeft een aantal verschillende afkortzagen op de markt gebracht waaronder de Makita LS0815FL. Deze afkortzaagmachine is niet direct de populairste, maar kan voor de beginnende klusser meer dan ideaal zijn. Een cirkelzaagmachine van Makita die wel geschikt is voor zwaardere werkzaamheden is de Makita LS1018L afkortzaagmachine. Toch heeft de LS0815Fl een aantal voordelen. Voornamelijk wordt hier dan de prijs mee bedoeld die 70 a 100 euro voordeliger uitvalt. Wat hem dan ook meer dan geschikt maakt voor de simpele klussen rondom het huis. Wil je meer weten over deze zaagmachine? Klik dan eens op onderstaande button of lees meer op deze pagina.

Bestel de Makita LS0815FL
Meer informatie

Welke functies heeft de Makita LS0815FL?

De functionaliteiten zijn gelijk aan die van de Makita LS1018L. Toch beschikt de LS0815FL wel over functionaliteiten die qua prestatie wat minder goed uit de verf komen. Dit was ook wel te verwachten als je kijkt naar het prijsverschil. Toch heeft deze afkortzaagmachine meer in zijn mars dan je denkt! Om dit een beetje goed te verdelen is alles opgedeeld in zaagcapaciteit, vermogen en functionaliteiten. Als het ligt aan de zaagcapaciteit en het vermogen neemt de machine een stapje terug in prestaties. In onderstaand filmpje zie je goed het verschil tussen de afkortzaagmachines van Makita.

Zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit Makita afkortzaagMet een zaagblad van 216 mm heeft die een zaagdiepte van 65 mm onder een hoek van 90 graden (recht). Wil je bijvoorbeeld wat bredere planken zagen? Dan is dat geen probleem door de trekfunctie. Dit maakt het namelijk mogelijk om planken met een breedte tot 305 mm te verzagen. Als het gaat om de zaagdiepte is er geen verlies als je in een hoek van 45 graden zaagt. Bij de zaagbreedte is dit wel het geval. Het verlies is 90 mm. Wat een zaagbreedte van 215 mm geeft in een hoek van 45 graden.

Vermogen

Het vermogen van een cirkelzaagmachine geeft de kracht oftewel de weerstand aan die de machine kan verwerken. Hoe hoger het vermogen des te meer werk de machine kan verzetten in een kortere tijd. Direct zegt het vermogen ook iets over het verbruik van de machine. Hoe meer vermogen een machine heeft hoe meer kracht die heeft, maar ook hoe meer die verbruikt. Bij de LS0815FL van Makita kun je rekenen op een vermogen van 1400 watt. Het bijbehorende toerental is 5000 tpm. Wat staat voor het aantal toeren per minuut. Oftewel hoe vaak het zaagblad kan ronddraaien per minuut.

Functionaliteiten

Functionaliteiten Makita LS0815FLIn het begin werd het al duidelijk dat de functionaliteiten gelijk waren aan die van de Makita LS1018L. Wat inhoudt dat de machine toch beschikt over een trekfunctie, lasergeleider, stofafzuiging en tafelverbreding. Wel is het handig om te weten dat er geen onderstel wordt meegeleverd. In veel gevallen kun je afkortzaagmachine onderstellen los bijbestellen. Verder is de machine naar beide kanten kantelbaar en weegt die niet meer dan 14,2 kg. Ook kun je met de 2,5 meter aan snoerlengte ver genoeg komen.

Recensies Makita LS0815FL

Alleen met eigenschappen en een aantal feiten kom je er niet. Het is ook heel belangrijk om te kijken naar de realistische kant van het verhaal. Vandaar dat hieronder een aantal voor- en nadelen worden beschreven. Deze opmerkingen zijn verzameld door klussers die je voorgingen in de aankoop van een Makita LS0815FL. Wel zijn de recensies beperkt, maar toch hebben we er een aantal kunnen vinden en op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Weegt niet heel zwaar
  • Precies
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Vele instelmogelijkheden
Nadelen

  • Maar één zaagblad meegeleverd
  • Plastic onderdelen
Makita LS0815FL
4.2 (83.08%) 13 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *