TafelcirkelzaagBeter bekend als tafelcirkelzaag of cirkelzaagtafel. Deze bestaat uit een tafel waarin een zaagblad is bevestigd. Het zaagblad wordt door een motor aangedreven. De zaagtafel is vooral bedoeld voor het zagen van grove en massieve stukken planken. In een zaagtafel is het mogelijk om meerdere zaagbladen te monteren. Dit om bijvoorbeeld een andere zaagdikte te krijgen. Bekende merken met innovatieve zaagtafels zijn: Makita, Bosch en DeWalt. DeWalt heeft bijvoorbeeld robuuste en krachtige tafelzagen ontwikkeld voor de bouw. Ideaal wanneer je toch flexibel wilt werken met je zaagtafel.

Vergelijk de 10 beste tafelcirkelzagen
Meer informatie

Tafelcirkelzaag kopen?

Uw eigen tafelcirkelzaag kopen? Bekijk hieronder de tafelcirkelzagen top 3 met prijsvergelijkingen. Voor de professionals raden wij Bosch aan. Wil je toch meer een betaalbare cirkelzaag? Dan kan Powerplus en Einhell uitkomst bieden. Vergelijk onderstaande prijzen en koop vandaag nog een tafelzaag.

bosch-pts-10-tBosch PTS 10 t

Al vanaf: € 365,00


De Bosch PTS 10 is uitgerust met een 1400 watt motor om zelfs hout met een dikte van 75 mm te zagen (90 graden) en 63 mm (45 graden). Het pakket bestaat uit zaagblad 40 tanden, tafelverlenging, duwstok en onderstel.

Aanbieder Prijs
Coolblue  € 365,00
Bol.com  € 365,00

dewalt-dw745DeWalt DW745

Al vanaf: € 525,00


DeWalt DW745 is een krachtige tafelzaag voor de experts met een vermogen van 1850 watt en een zaagcapaciteit van 250 mm. Perfecte zaagsnedes maken gaat snel en simpel dankzij de verstek- en parallelgeleiders.

Aanbieder Prijs
Coolblue € 525,00

powerplus-powx221POWERPLUS POWX221

Al vanaf: € 185,00


De POWERPLUS POWX221 is een 1500 watt tafelcirkelzaag met krachtige stofafzuiging. Maximale diameter zaagblad is 254 en kan daarmee een zaagdiepte van 80 mm (90 graden) en 55 mm (45 graden) bereiken.

Aanbieder Prijs
Coolblue € 185,00
Bol.com € 189,00

Waar is een tafelcirkelzaagmachine voor bedoeld?

Een handcirkelzaag is te gebruiken om handig en overal lange stukken platen te zagen. Maar om precies en snel platen te zagen kan een tafelcirkelzaagmachine uitkomst bieden. Dit doordat een tafelzaag veel instellingen heeft om het werkstuk nog preciezer te maken. Een tafelcirkelzaag is handig bij het snel en productie matig zagen van veel werkstukken.

In onderstaand filmpje worden de verschillende onderdelen van de tafelcirkelzaag nader toegelicht. Daarnaast ook een beschrijving van de mogelijkheden/functies.

Accessoires bij een tafelzaag?

Tafelcirkelzagen zijn uitgerust met meerdere accessoires als gadgets. Denk hierbij aan een onderstel, motorrem, stofafzuiging of hertstartbeveiliging. Door deze gadgets wordt het werken met een tafelcirkelzaag niet alleen erg eenvoudig, maar ook nog eens extra veilig.

Onderstel

mobiele tafelcirkelzaagDe meeste tafelcirkelzagen beschikken over een vast onderstel en zijn daardoor niet mobiel. Veel merken brengen daarom tafelcirkelzagen op de markt voorzien van een inklapbaar onderstel met wielen. Door de hoge mate van compactheid wordt de tafelcirkelzaag erg mobiel, waardoor het klussen op elke locatie mogelijk is. Het onderstel is in de meeste gevallen te verstellen naar werkhoogte.

Motorrem

Als het om machines gaat is veiligheid geboden. Daarom zijn de meeste tafelcirkelzagen uitgerust met een snelle motorrem om in geval van nood het zaagblad meteen stil te zetten. In bijna alle gevallen zal de zaagmachine binnen een aantal seconden al stilstaan.

Herstartbeveiliging

Het kan soms voorkomen dat de stroomtoevoer plots onderbroken wordt. Wanneer de spanning weer terug komt kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. De machine kan namelijk weer automatisch aangaan. Gelukkig is dit door de herstartbeveiliging verleden tijd geworden. Je zult dus na stroomuitval de machine opnieuw aan moeten doen.

Stofafzuiging

Productief werken begint bij een schone werkplek. Een krachtige stofafzuiging zorgt voor een snelle afvoer van zaagsel en houdt je werkplaats mooi schoon. Je kunt hiervoor gebruik maken van een externe stofzuiger. In sommige gevallen is hiervoor een stofadapter nodig.

Welke merken tafelcirkelzagen zijn er?

Net zoals afkortzagen zijn er ook verschillende merken tafelzagen. Over het algemeen zijn er een aantal uitblinkers. Neem bijvoorbeeld Bosch of Festool. Ben je op zoek naar een zaagtafel voor de bouw? Dan kan DeWalt uitkomst bieden. Andere merken zijn in de opsomming weergegeven.
 • Bosch
 • Makita
 • Festool
 • Einhell
 • DeWalt
Tafelcirkelzaag
3.5 (69.57%) 23 votes

2 gedachten over “Tafelcirkelzaag

 1. Ik wil graag een tafelzaag voor mezelf gaan kopen en die gebruiken voor kleine klussen in en rondom het huis, maar welke machine adviseren jullie mij? Hij moet wel wat zaagcapaciteit hebben en genoeg functionaliteiten als het gaat om verstek- of gradenzagen. Welke denken jullie dat het beste is?
  Groet,
  Roelof

  1. Hallo Roelof,

   Wij adviseren je de Bosch PTS 10 T. Dit is een zaagtafel die door mening klusser wordt gebruikt bij het zagen van verschillende houtsoorten. Het is je misschien ook al wel opgevallen dat deze zaagmachine erg populair is onder de hobbyisten. Mocht je voor jaren veilig willen zitten met professioneel gereedschap en daar zo’n vierhonderd euro voor over hebben. Dan zal deze machine je niet teleurstellen!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *