Cirkelzaag test: wat zijn de best geteste cirkelzagen?

Welke cirkelzaag komt het beste uit de test? Als je op zoek gaat naar een geschikte cirkelzaag, kijk je niet alleen maar naar de eigenschappen en kwaliteiten van een cirkelzaag. Je wilt ook weten of de zaag in de praktijk ook zijn werk doet. Ervaringen van andere consumenten kunnen je een hoop vertellen, maar cirkelzagen worden tevens getest door professionals. Dit geeft je een goed beeld van de voor- en nadelen, de functies en de prestaties van een bepaalde cirkelzaag. Hieronder worden een aantal geteste cirkelzagen beschreven.

Waarom kiezen voor een cirkelzaag?

In het arsenaal van een echte doe-het-zelver mag een cirkelzaag niet ontbreken. Er is geen andere zaag op de markt die rechter en preciezer werkstukken bewerkt. Je kunt deze aanschaffen wanneer je wat vaker klust dan gemiddeld, maar het is tevens een optie om een cirkelzaag te huren dan wel jouw houten werkstuk te laten bewerken in een bouwmarkt als je maar af en toe klust en hiervoor geen cirkelzaag wil aanschaffen. Desalniettemin is het toch de moeite waard om er één aan te schaffen, want er zijn veel goede cirkelzagen op de markt. Hieronder worden een aantal van de best geteste cirkelzagen voor je op een rijtje gezet.

Mafell MT55C

Voorafgaand aan de test was al duidelijk dat de Mafell MT55C één van de cirkelzagen met de meest uitgebreide functies was. Hierdoor kun je met dit gereedschap dingen uitvoeren die bij andere cirkelzagen niet mogelijk zijn, bijvoorbeeld het wisselen van het zaagblad waarbij de zaagbescherming helemaal geopend kan worden. Ook qua afwerking heeft deze cirkelzaag een streepje voor op de rest. De Mafell MT55C beschikt over de zwaarste motor in zijn klasse, waardoor de zaag niet alleen lang door kan gaan maar tevens de moeilijkste klusjes kan klaren. Een geleiderail kan aangesloten worden, maar dit is optioneel. De prijs is behoorlijk heftig, €603.79,-. Dit is dan ook een toestel voor de echte professional, niet voor de doe-het-zelver die af en toe aan de slag gaat.

Festool TS 55 REBQ

Ook in Nederland worden er elektrische gereedschappen van hoogwaardige kwaliteit geproduceerd, en Festool is misschien wel de meest gerenommeerde producent op dit gebied. De TS 55 REBQ, een invalcirkelzaagmachine van Festool, kwam bij de cirkelzaag test als één van de besten uit de bus. Dankzij de enorm platte vormgeving kun je minimaal 12 millimeter vanaf de randen al zagen. Dankzij het inbegrepen spouwmes zaag je voortaan nog veiliger dan voorheen. Bovendien heb je nog meer controle over hoe je zaagt. Het leverde betere resultaten op in vergelijking met andere cirkelzagen. Verkrijgbaar vanaf €545.71,-.

Festool TS 55 REBQ Bestellen?
Bestel direct

Bosch GKT 55 GCE

De cirkelzagen van Mafell en Festool staken met kop en schouders boven de rest uit bij onze test, maar op gepaste afstand kwam de Bosch GKT 55 GCE op plaats drie terecht. Inbegrepen zit een geleiderail van 1600 millimeter. De behuizing van deze zaag is dicht, waardoor je geen last meer zult hebben van stof tijdens het klussen. De motor heeft een vermogen van 1400 watt, wat je een krachtig en snel resultaat zal opleveren. Het toerental is eenvoudig in te stellen en er zit beveiliging tegen overbelasting op de zaag. Verkrijgbaar vanaf €453.39,-.

Bosch GKT 55 GCE Bestellen?
Bestel direct
Cirkelzaagkopen.nl
Logo