Beste afkortzaag van 2021

Wat is een afkortzaag?Een afkortzaag is eigenlijk een compacte zaagtafel. En is in vergelijking tot een tafelzaag een stuk kleiner en makkelijker te verplaatsen. Een ander verschil is dat bij een zaagtafel het zaagblad in de tafel is gemonteerd. Bij afkortzagen bevindt het zaagblad zich boven het te zagen materiaal. Aan het zaagblad zit ook een handvat bevestigd. Door het handvat naar beneden te trekken kun je door het materiaal heen zagen. Bij een trek-afkortzaag is het ook mogelijk om bredere stukken planken te zagen. Hier kan niet alleen het cirkelzaagblad naar beneden worden gehaald. Ook is het zaagblad van voor naar achteren te bewegen.

De beste afkortzaag vind je eenvoudig met behulp van onze vergelijkingen. Vergelijk diverse afkortzaagmachines en kies de machine die bij jouw wensen past.

Afkortzaag kopen?

Een afkortzaag kopen? Het vergelijken van afkortzagen is dan verstandig om te doen. Op basis van klantervaringen en specificatie hebben wij voor jou een afkortzagen top 5 opgesteld. Ontdek hieronder welke afkortzaag voor jou het beste is:

Onze top 5 afkortzagen:

Afbeelding

Product


Beste koop afkortzaag

Onze beste koop!

Metabo KGS 254 M

Beste koop afkortzaag, met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

of

Makita LS1018LN Afkortzaag

Makita LS1018LN

Beste afkortzaag voor de regelmatige klusser, met 91mm zaagdiepte

of

DeWalt DWS777-QS

Beste afkortzaag voor de professional, met trekfunctie en schaduwlijnsysteem

DeWalt DCS777T2-QW

DeWalt DCS777T2-QW

Beste afkortzaag met accu, voor de professional + gratis extra accu of body

Einhell TC-MS 2112

Einhell TC-MS 2112

Beste budget afkortzaag, met kantelbare zaagkop

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Metabo KGS 254 M

Beste koop afkortzaag, met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Beste koop afkortzaag

of

Makita LS1018LN

Beste afkortzaag voor de regelmatige klusser, met 91mm zaagdiepte

Makita LS1018LN Afkortzaag

of

DeWalt DWS777-QS

Beste afkortzaag voor de professional, met trekfunctie en schaduwlijnsysteem

DeWalt DCS777T2-QW

Beste afkortzaag met accu, voor de professional + gratis extra accu of body

DeWalt DCS777T2-QW

Einhell TC-MS 2112

Beste budget afkortzaag, met kantelbare zaagkop

Einhell TC-MS 2112

Actuele aanbiedingen bekijken?

Afkortzaag aanbieding vinden? Voordelig uw afkortzaag online kopen? Dan is het verstandig om eens op zoek te gaan naar een afkortzaag aanbieding. Hierdoor zijn de top kwaliteit afkortzagen voor jou gewoon betaalbaar als doe-het-zelver. Veel voorkomende aanbiedingen zijn op de Metabo KGS afkortzagen. Met name de KGS 254 en 216 M, maar ook de TH-SM 2131 van Einhell.

Denk hierbij aan een korting, maar ook bijvoorbeeld een gratis accessoire set kan worden toegevoegd. Via onderstaande button krijg je een mooi overzicht te zien van recente aanbiedingen, maar schiet op de kortingen zijn tijdelijk.

Bekijk alle aanbiedingen!
Nu bekijken

Waar is een afkortzaag voor bedoeld?


Een verstekzaag is te gebruiken om snel en precies balkjes af te zagen. Ook kun je met een afkortzaagmachine verstekzagen. Daarom goed te gebruiken voor het zagen van plinten (met een fijn zaagblad). Voordat je begint met zagen moet je natuurlijk eerst de afkortzaag goed afstellen. Hierbij hebben we het met name over de verschillende gadgets en onderdelen.

In onderstaand filmpje wordt precies uitgelegd hoe je de verstekzaag optimaal kunt gebruiken. Om je zo een beetje een idee te geven van de mogelijkheden. • Afkortzagen: de hoofdfunctie van de machine (zoals de naam al aangeeft) is het afkorten van balken, planken of smalle platen (mits radiaalfunctie).
 • Verstekzagen: het schuin afzagen van een plank, balk of plint om deze in een hoek netjes op elkaar aan te sluiten.
 • Groefzagen: het voor een gedeelte inzagen van een plank of balk met de dieptebegrenzer (verschilt per type).
 • Metaalzagen: met het juiste zaagblad (en type) is het mogelijk om metalen kokers, buizen of staven en andere profielen door te zagen.

Accessoires bij een afkortzaag?

Net als elke andere cirkelzaag heeft ook de verstekzaag verschillende soorten accessoires. Neem bijvoorbeeld de laser om precieze zaagsneden te maken of een onderstel voor een betere werkhouding. Daarnaast kun je nog denken aan een accu-variant of zelfs een zaagmachine met stofafzuiging. Wat vooral weer voordelen heeft als het gaat om de gezondheid. Ga je een afkortzaag kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de meegeleverde accessoires.

Laser

Afkortzaag met laserZien of je de balk precies op lengte afzaagt is lastig, daarom kan een laser handig zijn. De laser is gemonteerd in het voorste gedeelte onder het zaagblad van de afkortzaag. En geeft de zaaglijn weer van de plek waar het zaagblad neer komt. Let op! Niet elk merk ondersteund de laserfunctie. Filter daarom altijd in de shop op lasers. Zo weet je altijd zeker of er wel of geen laser bij zit. Tip: haal de zaag naar beneden wanneer die uit staat en raak het hout aan. Nu weet je waar de zaagsnede komt.

Onderstel

Afkortzaagmachine met onderstelVeel afkortzagen zijn in combinatie met een onderstel te gebruiken als tafelcirkelzaag. Hierdoor wordt de machine geschikt voor het zagen van grote stukken hout. Door een verstelbaar onderstel wordt het werken met een afkortzaag voor iedere klusser mogelijk.

Een onderstel is zowel los te kopen als in combinatie met een verstekzaag. Zonder onderstel wordt het werken met lange stukken hout al snel lastig bevonden. Met een onderstel heb je meer grip op het materiaal, waardoor je een veilige werkhouding aanneemt. Daarnaast is het onderstel gemakkelijk te assembleren en na gebruik compact op te bergen.

Accu

Afkortzaag op accuSoms is het niet altijd mogelijk om te beschikken over netspanning op de bouwplaats. Een handige oplossing hiervoor is een afkortzaag op accu. Deze zaagmachines leveren dankzij de 2 x 18 volt uitvoering evenveel vermogen als een afkortzaagmachine op netspanning. Wel wat prijziger dan één met kabel, maar geeft veel flexibiliteit tijdens het klussen. Zelfs wanneer er geen spanning aanwezig is! Kortom zeker het overwegen waard om hier eens naar te kijken, want de tijd dat accu afkortzagen slap waren is allang voorbij.

Accu zaagmachines vergelijken?
Vergelijk hier

Stofafzuiging

StofafzuigingEen goede stofafzuiging voorkomt dat er stofvorming ontstaat wat weer schadelijk voor de longen is. Vooral als het gaat om fijnstof is een goede stofafzuiging essentieel. Een belangrijk hulpmiddel hiervoor is een ‘bouwstofzuiger’. Ook moet je kijken naar de manier waarop het stof wordt afgezogen. is dit dicht bij het zaagblad het geval of beschikt jouw zaagmachine niet eens over een stofafzuiging? Een investering die zeker niet mag worden vergeten, want veiligheid en gezondheid speelt hier een belangrijke rol!

Soorten afkortzagen

Een afkortzaag is in twee verschillende modellen verkrijgbaar. De twee modellen verschillen voornamelijk in de aanvullende functie die ze hebben. De soorten die er zijn: een afkortzaag met verstekfunctie en een verstekzaag met trekfunctie. Wat veel zegt over de zaagcapaciteit die je kunt bereiken tijdens het zagen. Hieronder kort een uitleg over beide verstekzagen, zodat je weet wat je kunt verwachten bij je aankoop. Het kopen van een afkortzaag hoeft niet lastig te zijn, als je weet welke soorten er allemaal bestaan.

Verstekfunctie

Einhell afkortzaagmachine met verstekfunctieDe afkortzaag met verstekfunctie is de meest bekende verstekzaag. Deze zaag heeft namelijk alleen de mogelijkheid om te bewegen in een verticale richting. Dit wil zeggen dat het zaagblad met de hand door het te zagen materiaal heen kan worden gehaald. Er zijn een aantal beperkingen, namelijk de breedte van het te zagen hout.

Trekfunctie

Einhell afkortzaag met trekfunctieDe afkortzaag met trekfunctie is een vernieuwde ontwikkelde verstekzaag. Deze nieuwe zaagmachine heeft namelijk de mogelijkheid zoals de naam al zegt een ‘trekfunctie’. Dit wil zeggen dat het zaagblad niet alleen in verticale, maar ook in horizontale richting is te bewegen. Dit geeft de mogelijkheid om bredere planken te zagen.

Flipoverfunctie

DeWalt flip over afkort- en zaagtafelEen flipover zaag heeft de voordelen van een afkort- als zowel tafelzaag. Zoals de naam al aangeeft kan deze zaagmachine een ‘flipover’ maken. Wat inhoudt dat het hele tafelblad omdraait en waar beide zagen gebruik maken van hetzelfde zaagblad. Beschikbaar in de varianten flipper of boventafel.

Welke merken afkortzagen zijn er?


Er zijn een heleboel merken afkortzagen te onderscheiden. Over het algemeen zullen de meeste merken je wel bekend voor komen. Uit recensies en ervaring blinkt er één merk uit. Dit merk is Metabo en doet zijn naam eer aan. Vooral als het gaat om de afkortzagen. Andere merken afkortzagen zijn te vinden in de opsomming. Beste afkortzaag kopen? Bekijk dan snel de populairste zaagmachines van ieder merk.


 • Bosch
 • Makita
 • DeWalt
 • Festool
 • Metabo
 • Einhell


Afkortzaagmachine bestellen?
Bestel nu

Metabo

Metabo afkortzagenEen merk die momenteel erg in trek is als het gaat om afkorten is Metabo. Dit merk levert de KGS serie die erg populair is. Beschikbaar in: 216, 254 en 305. Dit getal geeft de diameter van het zaagblad aan. Mocht je op een perfecte hoogte willen werken? Dan kan een Metabo UMS onderstel bijbesteld worden.

Bosch

Bosch blauw afkortzaagmachinesBosch heeft twee categorieën afkortapparaten. De professionele GCM (blauwe serie) is voor de prof klussers terwijl je als beginner beter kunt kiezen voor de doe-het-zelf PCM (groene serie). Ideaal voor de meest uiteenlopende klussen en beschikt zelfs over een Bosch GTM 12 JL combinatiezaag met de voordelen van een afkort- en tafelzaag.

Makita

Afkortzaagmachine van MakitaMakita is goed te herkennen aan hun zaagmachines met blauwe uitstraling en doorzichtige beschermkappen. Waar momenteel de Makita LS0815FL het meest populair is. De prijzen variëren van driehonderd tot soms wel duizend euro! Een merk die voor de beginner soms ver buiten handbereik ligt.

DeWalt

Dewalt flipover afkortzaagDe afkortzagen van DeWalt zijn gemaakt voor de proffesional of de regelmatige klusser. De aanschafprijs ligt wat hoger, maar de afkortzagen zijn kwalitatief erg goed! Benieuwd of een Dewalt afkortzaag bij jou past? Bekijk dan ons overzicht met de beste Dewalt afkortzagen

Festool

Festool afkortmachineProfessioneel gereedschap is voor een houtbewerker, meubelmaker of ondernemer natuurlijk niet weg te denken. Neem bijvoorbeeld de Festool afkortmachines die ideaal inzetbaar zijn voor de nauwkeurige en professionele werkzaamheden. Gegarandeerd tot de millimeter nauwkeurig. Prijzig, maar de bouwkwaliteit is van hoog niveau! Bekijk ons overzicht van Festool afkortzagen

VONROC

VONROCVONROC is een relatief nieuw merk, speciaal bedoeld voor doe-het-zelvers. De afkortzagen zijn volgens VONROC 30% goedkoper dan de zagen van vergelijkbare concurrenten. Ben je benieuwd of een VONROC afkortzaag wat voor jou is? Bekijk dan ons overzicht met de beste VONROC afkortzagen.

Wil je een afkortzaag kopen, maar heb je nog vragen? Dan is het verstandig om hieronder een reactie achter te laten. Wij van Cirkelzaagkopen.nl helpen je graag verder. De beste afkortzaag vind je immers het snelst met behulp van onze vergelijkingen en tips.

Vergelijk alle afkortzagen
Vergelijk nu
 1. Heldere en fijne uitleg

 2. Super uitleg maar mis eigenlijk nog wat het belang is van watt en rpm.

  • Hallo Rene,

   Bedankt voor je reactie! Watt (ook wel symbool W) is de SI-eenheid van vermogen (energie per tijdseenheid). Wat aangeeft hoeveel energie de machine kan leveren binnen een bepaalde tijd. Hoe hoger het vermogen hoe meer kracht oftewel weerstand de machine kan verwerken. De andere eenheid ‘rpm’ staat voor ‘rotaties per minuut’. Wat aangeeft hoe vaak het cirkelzaagblad ronddraait in een minuut. Een hoge rpm betekent een hoge zaagsnelheid en een nauwkeurige zaaglijn. Er zijn zaagmachines met een langzame start of toerenregeling voor meer controle.

   Voor meer vragen over de eigenschappen klik hier.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Is het slim om een goedkope of duurdere afkortzaagmachine te halen?

  Gr. Michel

  • Hallo Michel,

   Welke afkortzaag je uiteindelijk gaat kopen heeft heel veel te maken met de werkzaamheden die je wilt verrichten. Wanneer je brandhout of afvalhout verzaagt is een kwalitatief goeie zaagmachine niet nodig. Neem bijvoorbeeld een Ferm of Einhell. Voor professionele werkzaamheden daarentegen, zoals: meubelmaker, houtbewerker of timmerman kan een Festool, Bosch of Makita uitkomst bieden.

   Wil je hier tussenin zitten? Dan is het merk Metabo wel de beste keuze. Zeker als je kijkt naar de Metabo KGS 216 M afkortmachine.

   Kortom: hoe hoger de prestaties tijdens het werk hoe meer je betaald.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 4. Hoe kan ik de juiste winkel kiezen als ik een afkortzaag wil kopen?

  • Hallo Rafael,

   Of een winkel kan worden bestempeld als ‘juiste winkel’ dan moet je heel erg kijken naar de eisen die je stelt. Er zijn namelijk veel eisen die je kunt bedenken: voordelig, betrouwbaar of snelle levering. Wanneer je spreekt over voordelig: dan wil je graag dat afkortmachines van deze winkel minder kost dan wanneer je deze bij een andere winkel koopt. Betrouwbaarheid zegt meer over of de winkel doet wat hij belooft. Belooft hij binnen een dag te leveren of te voldoen aan een bepaalde kwaliteit? Dan moet hij hier ook zeker aan voldoen. Een laatste puntje is natuurlijk de snelheid van het leveren. Iets wat voor zich spreekt, want je wil natuurlijk vandaag bestellen en morgen in huis.

   Hoop je hiermee wat factoren te hebben gegeven om een juiste aanbieder te kiezen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 5. Duidelijke informatie hebben jullie! Ik heb de pagina doorgelezen en ben een stuk wijzer geworden, bedankt!

 6. Goedemiddag,

  Ik ben voornemens planken te zagen van Bankirai hardhout van 28mm dik.
  Wat is jullie advies m.b.t. tot het vermogen om dit soort materiaal te zagen?

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Groeten, Bart

  • Hallo Bart,

   Met een vermogen tussen 1000 en 2000 Watt kun je deze klussen klaren. mocht je planken in grotere aantallen zagen dan kan een zaagmachine met een hoog vermogen altijd van pas komen. Hoe hoger het vermogen hoe makkelijker en hoe sneller de machine de planken kan verwerken. Het onbelaste toerental geeft het aantal omwentelingen weer. Hoe hoger jouw vermogen des te dichter ligt het onbelaste toerental bij het belaste toerental. Een ander voordeel is dat de duurzaamheid van de machine wordt verhoogd, omdat kans op slijtage een stuk lager licht.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 7. Hoe komt het dat een afkortzaag met trekfunctie een kleinere zaagdiepte heeft dan een gewone afkortzaag?
  Vb: Metabo KGS 216 M vs Metabo KS 216 M

  • Hallo Willem,

   Het is juist tegenovergesteld. Een afkortzaag met trekfunctie heeft een grotere zaagdiepte dan één die dit niet heeft. Kijk maar naar de KGS en KS 216 M afkortzagen van Metabo. Hier zie je dat de KS 216 M een zaagdiepte heeft van 60 mm en de KGS 216 M één van 65 mm.

   Dit komt, omdat beide afkortmachines een zaagblad hebben van 216 mm (diameter). Alleen in het midden kan deze zaagmachine de hoogste zaagdiepte behalen. Door het ronde zaagblad is de zaagdiepte aan de buitenkant juist minder diep. Een zaagmachine met een bewegend zaagblad kan de maximale zaagdiepte in het midden verschuiven naar alle kanten van de te zagen plank. Dit geeft hem dus een iets hogere zaagdiepte dan wanneer je alleen het zaagblad naar beneden kunt halen.

   Ik hoop dat je het begrijpt, mochten er vragen zijn laat het ons weten!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 8. Dank voor de tips die ik hier boven heb gelezen.
  Begrijp ik het goed dat je bredere planken, zoals steigerplanken alleen kunt zagen met een trekzaag door de breedte? Een steigerplanken is toch gauw 18 cm breed. Dat haal je niet met een afkortzaag, toch?

  • Hallo Fred,

   Bedankt voor je reactie en dat je wat aan de tips hebt gehad!

   Over het algemeen worden de meeste afkortmachines al standaard geleverd met trekfunctie. Daarbij kun je een zaagdiepte hebben van 65 mm of minder of 85 mm of meer. Ditzelfde geldt voor de zaagbreedte die kan variëren van minder dan 150 mm (zonder trekfunctie) en meer dan 300 mm (met trekfunctie).

   Het is inderdaad dan aan te raden om een afkortmachine met trekfunctie te halen als je steigerplanken wilt zagen.

   Hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 9. Hallo,

  Ik zoek een afkortzaag voor een serieuze klusser, welke zouden jullie adviseren?
  De volgende punten vindt ik belangrijk:
  -Minimaal 85 mm zaagdiepte
  -Redelijke zaagbreedte het liefst rond de 300 mm
  -Stofafzuiging, (als het kan ook mogelijk voor een stofzuiger)
  -Laserfunctie
  -Tafelverbreders
  -Netstroom
  -Schuin en verstek zagen, linksom en rechtsom

  Met vriendelijke groet,

  Maikel

  • Hallo Maikel,

   Dan raden wij de Makita LS1018L aan die aan alle eisen voldoet waar je het over hebt. De eigenschappen zijn:
   Zaagdiepte: 91 mm
   Zaagbreedte: 310 mm

   Beschikt over:

    Trekfunctie
    Lasergeleider
    Stofafzuiging
    Tafelverbreding
    Beide kanten kantelbaar

   P.s. deze machine is heel robuust en wordt erg goed beoordeeld door gebruikers.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 10. Ondanks dat ik veel gelezen heb en reviews heb bekeken, kom ik er niet uit, want ik zoek een zeer nauwkeurige verstekzaag voor het verwerken van oude en vaak gedecoreerde schilderij lijsten die zeer kwetsbaar zijn en dus niet “geknipt`” kunnen worden. Het is vaak een enorm gepriegel om oude gebruikte lijsten qua decoratie motieven nieuw herbruikbaar te maken. Liefst dus een machine met grote precisie met fijn vertand zaagblad , maar vooral zeer nauwkeurige en stabiele zaagsnede.
  Welke machine is aan te raden?

  • Hallo Claes,

   Bedankt voor je reactie en met het beeld wat je schetst heb ik wel een idee welke verstekzaag je moet hebben. Als we het rijtje even onder elkaar zetten van merken die van zeer hoge kwaliteit naar wat minder dan krijg je het volgende:

    Zeer professioneel: Festool
    Professioneel: Bosch groen, Makita, Metabo en DeWalt

   Als je spreekt over het verzagen van vele schilderij lijsten dan weet je met een Festool afkortzaag zeker dat je een precise en perfecte zaagsnede hebt.

   Welk type je nodig hebt hangt vooral af van de zaagbreedte en hoogte die je wilt kunnen behalen. Ook is de toerenregeling belangrijk. Kortom de voordeligste in het Festool assortiment zal al volstaan.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 11. Hallo,
  Ik kom hier en daar het merk Scheppach tegen. Enerzijds lijken ze duitse degelijkheid en kwaliteit te beloven, maar anderzijds hebben ze erg goedkope modellen van ruim onder de 200 euro, wat me dan weer doet denken aan de budgetmerken als Einhell en Ferm. Heeft u een idee hoe deze machines te beoordelen?

  • Hallo Chris,

   Allereerst wat achtergrond informatie over het merk Scheppach. Scheppach heeft zich namelijk gespecialiseerd in houtbewerkingsmachines en brandhoutzagen. Hiermee kan wel worden gestelt dat ze door de jarenlange ervaring veel kinderziektes hebben kunnen verwijderen uit hun producten. Nu lees ik in de recensies en revieuws dat veel mensen niet veel op- en aanmerkingen hebben. Om nu op jouw vraag terug te komen in welke klasse dit merk valt zou ik zeggen een beetje in de middenklasse die een grove en niet uiterste precieze zaaglijn creeërt. Daarnaast zijn inderdaad de goedkopere modellen onder de 200 euro in verhouding tot de modellen boven de 200 of rond de 200 een stuk krachtiger en robuuster.

   Persoonlijk, maar dat is mijn mening kies ik altijd voor de wat veiligere merken: Bosch, Makita, Metabo. Vooral de Metabo KGS 216 M is erg aan te raden in de afkortzaagwereld en voor rond de 170 euro al verkrijgbaar.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 12. Hallo zijn afkortzagen ook af te stellen in zaag diepte

  • Hallo Marty,

   Dat is een zeer goede vraag en kom erachter dat dit nog niet behandelt is in onze blog, daarom heb ik even een stukje hierover toegevoegd! Om je toch even een antwoord te geven op deze vraag. Ja het is inderdaad mogelijk om een afkortzaag in diepte af te stellen, maar dit verschilt per type. Het afstellen van de zaagdiepte gebeurt door middel van een dieptebegrenzer. Hierbij kun je met een boutje aan de zijkant de diepte bepalen. Hoe dieper je het boutje aandraait hoe sneller de bout tegen het plaatje aan komt en dus sneller begrenst/minder diep zaagt. Ook wordt met een plaatje weergegeven tot welke diepte in mm je begrenst. Een afkortzaag die beschikt over deze functie is de Metabo KGS 305M.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar stel gerust meer vragen!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 13. Hallo,
  Ik wil plinten (9 cm. hoog) in verstek zagen.
  Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een afkortzaag?

  Vr.grt. Henk

  • Hallo Henk,

   Alle verstekzagen zijn geschikt om plinten van 9 cm hoog te verzagen, maar je wilt waarschijnlijk de machine voor meer doeleinden gebruiken. Een aantal functies waar je uit kunt kiezen zijn:
   Toerenregeling: wil je de snelheid waarmee het zaagblad ronddraait kunnen bepalen?
   Zaagdiepte: hoe dikke planken of balken wil je kunnen zagen met de machine?
   Dieptebegrenzer: wil je groeven kunnen maken, dus de zaagdiepte zelf kunnen instellen?
   45 graden kantelbaar: moet de afkortzaag naar één kant of beide kanten 45 graden kantelbaar zijn?
   Kracht: hoeveel wattage of kracht moet de machine hebben, om bijv. zwaardere houtsoorten zoals hardhout te kunnen verzagen?
   Draadloos: wil je de machine op 230V of accu om ook in omgevingen te werken zonder netspanning?
   Softstart: wil je dat de machine langzaam oploopt naar een hoog toerental voor meer stabilisatie?
   uitschuifbaar werkveld: wil je uitschuifbare steunen aan beide kanten voor meer ondersteuning?
   Klemmen: wil je klemmen om het werkstuk vast te kunnen zetten tijdens het zagen?
   Aansluiting stofzuiger wil je een aansluiting om een externe stofzuiger te kunnen aansluiten voor stofopvangen?
   Zaagblad: wil je een fijn of grof zaagblad voor een mooie of snelle afwerking?
   Laser: wil je een laser om te zien waar de zaagsnede op het werkstuk zich zal bevinden?
   Verlichting: wil je verlichting, zodat zelfs bij slechte verlichting je toch een duidelijk zicht hebt op het werkveld?

   Tip! in jouw geval heb je een fijn zaagblad nodig met veel zaagtanden, zodat er geen splinters of rafelingen ontstaan tijdens het zagen. Zorg dat je de zichtbare kant van de plinten naar boven hebt liggen tijdens het zagen. Mochten er dan splinters ontstaan dan zijn deze te zien aan de achterzijde welke toch achter de muur verdwijnen.

   Mocht je nog meer vragen hebben laat het ons gerust weten!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 14. Hoe kan ik mijn afkortzaag afstellen, want die van mij zaagt niet haaks en recht?

  Groet Geert

  • Hallo Geert,

   Het opnieuw uitlijnen van de afkortzaag kan deze weer haaks maken. Hiervoor zijn verschillende stelbouten aanwezig (verschilt per type) om het zaagblad haaks of weer perfect in 45 graden te plaatsen. Een stappenplan die je hiervoor kunt volgen is:

   1. Aanslagen verwijder: verwijder als eerste de aanslagen aan beide kanten van het zaagblad.
   2. Controleer: controleer met een blokhaak of het zaagblad haaks is t.o.v. zaagtafel.
   3. Verstelschroef: niet het geval? Pas dit dan aan met de verstelschroef op de machine (handleiding).
   4. Indicatoren aanpassen: ijk nu ook de indicatoren/afmeetplatjes, zodat deze weer kloppen.
   5. 45 graden check: controleer nu ook aan de linker- en rechterkant de 45 graden instelling t.o.v. de afmeetplaatjes.
   6. Aanpassen 45 graden: is dit niet het geval? Stel dit dan weer goed in met de verstelschroef.
   7. Aanslag controleren: controleer aanslag en stel deze haaks in met het zaagblad (gebruik winkelhaak).

   Mocht je nog vragen hebben laat het ons weten!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 15. Wat betaal je nou eigenlijk voor een afkortzaag met onderstel? Of kan ik er beter één aanschaffen zonder onderstel.

  • Hallo Harmen,

   Ongeveer 200 euro. Een onderstel valt in de volgende prijsklasse: 100 tot 200 euro. Het wel of niet aanschaffen van een afkortzaag met onderstel is aan jou. Ga je de machine op een werkbank plaatsen, of wil je deze verplaatsen? Bij verplaatsen en staande werkzaamheden is een onderstel aan te raden.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 16. Hallo,

  Ik moet balken van 150 x 150 netjes afkorten. Mag ik twee keer, dus de balk omdraaien. Er zijn wel afkortzagen die de maximale zaagsnede van 75 of hoger hebben; maar met een balk van 150 mm onder de zaag lukt het de meeste zagen niet om die maximale zaagsnede te halen.

  Heeft u een idee of er een machine is die dat wel kan? (behalve de kettingzaag)

  Mvg,

  Henri

  • Dag Henri,

   Bedankt voor de reactie. Er zijn diverse stationaire zaagmachine met een hogere maximale zaagdiepte. Zo heeft een radiaalzaagmachine een langere zaagarm, waarbij je het zaagblad naar je toe haalt.
   Hiermee is het wel mogelijk om dikke balken te verzagen.

   Mvg,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo