CirkelzaagbladCirkelzaagblad kopen? Dit kan soms een erg lastige keuze zijn, het kiezen van een cirkelzaagblad voor uw zaagtafel. Er zijn dan ook veel verschillende soorten cirkelzaagbladen bestemd voor handcirkelzagen, afkortzagen of precisie cirkelzagen. Cirkelzaagbladen zijn meestal gemaakt van dun staal, wat erg veerkrachtig is tijdens het zagen. Voordat u een cirkelzaagblad koopt is het belangrijk om te weten welke materialen u gaat zagen. Er zijn namelijk cirkelzaagbladen bedoeld voor hout- of metaalbewerking. Wilt u meerdere materialen zagen met èèn cirkelzaagblad? Dan is een universeel zaagblad de goede keuze. Om de levensduur van een zaagblad te verlengen is onderhoud (schoonmaken, slijpen) een vereiste.

Vergelijk de 113 beste zaagbladen
Meer informatie

Zaagbladen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar. Ook zijn er daarom verschillende aanbiedingen. De meeste zaagbladen liggen namelijk in een prijsklassen van rond de tien a dertig euro. Vaak worden de aanbiedingen gegeven in de vorm van een korting. Het is ook mogelijk om scherpe cirkelzaagbladen aanbiedingen te verkrijgen bij de aankoop van een zaagmachine. Veel aanbieders geven dit vaak als optimalisatie of een totaal pakket met extra veel korting. Dus mocht u ooit een zaagmachine kopen denk dan eens aan deze aanbiedingen. Misschien kun je er voor een mooie prijs nog wel wat zaagbladen bij krijgen.

Uw eigen cirkelzaagblad kopen?

Cirkelzaagkopen.nl heeft voor u een cirkelzaagblad top 3 samengesteld. Op basis van klantervaringen, prijs en kwaliteit is deze top 3 een prima hulpmiddel om een zaagblad met succes te kopen. Vergelijk hieronder de verschillende zaagbladen, prijzen en aanbieders:

Kreator 216 MM 60T

Kreator 216MM 60T

Al vanaf: € 19,99


Dit Kreator zaagblad beschikt over 60 vlijmscherpe tanden om hout, MDF of laminaat zonder enig probleem op maat te zagen. Daarnaast heeft dit cirkelzaagblad een diameter van 216 mm en een dikte van 2,2 mm. Met de reduceer ringen kunt u de diameter van het asgat zelf bepalen (15,9 – 30 mm).

Aanbieder Aanbieding
Coolblue €        19,99

Kreator 254x30x2,4mm 60T

Kreator 254x30x2,4mm 60T

Al vanaf: € 59,99


Kreator cirkelzaagblad met 60 tanden om hout, MDF of laminaat perfect door te zagen. Dit zaagblad heeft een diameter van 254 mm en een dikte van 2,4 mm. Daarnaast kunt u de diameter van het asgat zelf bepalen met behulp van reduceer ringen (15,9 – 30 mm).

Aanbieder Prijs
Coolblue €          59,99

Metabo 216MM 24T

Metabo 216MM 24T

Al vanaf: € 48,99


Dit Metabo zaagblad (24 tanden) is met zijn 216 mm aan diameter ideaal inzetbaar voor de Metabo KGS 216 M. Een professionele en kwalitatieve opbouw geschikt voor het zagen van hout, laminaat, mdf en hard hout. Kortom! Geschikt voor langdurige werkzaamheden op de bouw of thuis.

Aanbieder Prijs
Coolblue €          48,99

Het Juiste zaagblad kiezen? De stappen:

 • 1: Voor welke zaagmachine (cirkelzaagmachine of afkortzaagmachine) is het cirkelzaagblad bedoeld?
 • 2: Heeft u weinig tanden (grof en snel) of veel tanden (netjes en precies) nodig?
 • 3: Welk materiaal ( hout, aluminium, metaal of ijzer)  gaat u zagen?
 • 4: Welke diameter moet het cirkelzaagblad hebben?
 • 5: Asgat zaagblad moet overeenkomen met het asgat van uw zaagmachine.

Handcirkelzaagbladen

Cirkelzaagmachines zoals de handcirkelzaag, invalcirkelzaag en tafelcirkelzaag maken gebruik van handcirkelzaagbladen. Deze cirkelzagen hebben als functie om hout (balken en planken) in de lengterichting door te zagen, dit wordt ook wel ‘schulpen’ genoemd. Een handcirkelzaagblad is dan ook uitsluitend bedoeld voor het schulpen van hout of metaal.

Afkortzaagbladen

Afkortzaagmachines zijn uitgerust met een afkortzaagblad die hout / metaal dwars door midden kan zagen. De tand van een afkortzaagblad staat in tegenstelling tot een handcirkelzaagblad voorover, waardoor de vezels (hout) beter doorgesneden kunnen worden. Sommige zaagbladen hebben een aparte tandvorm, waardoor ‘schulpen’ en ‘afkorten’ met èèn cirkelzaag mogelijk is. Deze cirkelzaagbladen zijn bedoeld voor de combinatiezaag (afkort- en tafelcirkelzaag).

Precisiezaagbladen

mini cirkelzaagbladenPrecisie cirkelzagen zijn klein in formaat en beschikken dus ook over kleine zaagbladen. Voor elk materiaal is er wel een precisiezaagblad ontwikkeld. Denk hierbij aan materialen als hout, laminaat, plastic, metaal, composiet, aluminium, fineer of keramiek.

Onderhoud zaagblad

Om de levensduur van uw cirkelzaagbladen te verlengen is goed onderhoud vereist. Dit onderhoud bestaat voornamelijk uit het slijpen van uw cirkelzaagbladen. Ook is het belangrijk om uw zaagbladen af en toe schoon te maken.

Schoonmaak tip:

Bevestig een touw / draad aan het cirkelzaagblad en hang deze vervolgens boven een doos. Bespuit vervolgens het blad met een ovenreiniger (gehele zaagblad). Na +/- 20 minuten kunt u enig vuil (houthars, zaagsel) gemakkelijk wegpoetsen. Helemaal schoon? Drogen en invetten met vaseline.

Merken zaagbladen

Merken als Bosch, Makita, DeWalt, Einhell, Powerplus, Batavia, Ferm, Kreator en Bahco hebben al diverse cirkelzaagbladen op de markt gebracht.

Cirkelzaagblad
3.9 (77.37%) 38 votes

8 gedachten over “Cirkelzaagblad

  1. Hallo Peter,

   Allereerst heeft een zaagblad met weinig tanden meer tandholte wat inhoudt dat de houtspanen makkelijk zijn af te voeren. Een afkortzaag bijvoorbeeld mag veel tanden hebben, omdat de afvoer van het houtstof een stuk minder is. Hoe meer tanden je hebt hoe langer het zagen duurt, maar hoe beter de tanden snijden door de vezelbundels. Wat een betere en strakke zaagsnede creëert!

   Het nadeel is wel dat veel tanden moeilijk het zaagsel kunnen afvoeren en er wrijving en brand kan ontstaan. Mocht je toch een cirkelzaagblad hebben voor je afkortmachine met weinig tanden. Dan is het handig om de aanvoersnelheid aan te passen. Hoe lager je aanvoersnelheid is hoe meer tijd de tanden krijgen om het materiaal te verwerken. Wat resulteert in een mooiere en strakkere zaagsnede.

   Wil je toch wat meer weten over de voor- en nadelen? Klik dan hier om het blogbericht te lezen over de eigenschappen van cirkelzaagbladen.
   https://www.cirkelzaagkopen.nl/uitleg-eigenschappen-cirkelzaagblad/

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 1. Hallo , ban al een tijdje op zoek naar cirkelzaagblad voor black en decker handzaagmachine type dn54 , diameter 127×12.7 12t . Waar o waar te koop .
  Gr. Jurgen.

  1. Hallo Jurjen,

   Dat zijn inderdaad oude cirkelzaagmachines met geheel andere zaagblad afmetingen dan die nu worden aangeboden. Dit is het zaagblad wat het dichts in de buurt komt ‘Kreator Zaagblad 115x20x2mm 18T’, maar behoort niet tot die van Black & Decker dus er zal gebruik moeten worden gemaakt van reduceerringen.

   Misschien dat iemand anders een zaagblad kent die beter overeenkomt?

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Goedendag,

  Ik heb gemerkt dat het niet altijd mogelijk is om de spijkers uit de balkjes van pallets te verwijderen. Graag zou ik een zaagblad willen hebben dat geschikt is voor dat hout met daarin spijkers. Mijn cirkelzaag kan een maximale diameter van 162 mm hebben en heeft een asje van 20 mm. Hebben jullie een blad dat hiervoor geschikt is?

  Bij voorbaat dank,

  Gijs

  1. Hallo Gijsbert,

   Bedankt voor je reactie. Wij verkopen zelf geen producten, maar vergelijken deze alleen. In dit geval heb je een “spijkervast” zaagblad nodig. Deze worden door diverse online webwinkels aangeboden.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Ruud,

   Er zit inderdaad een groot verschil in hout of trespa. Trespa is niet zo 1.2.3. gemakkelijk te zagen en geeft vaak snel slijtage aan het zaagblad (met een hoog piepend geluid, oorkappen handig ;)).

   Voor een trespa zaagblad moet je: wisseltand- of trapezium-vlaktand zaagblad gebruiken. (bekijk de link maar eens staat veel info over de soorten zaagbladen!)

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *