HandcirkelzaagEen handcirkelzaag is simpel gezegd een kleine compacte zaagmachine. Die bestaat uit een cirkelzaagblad die wordt aangedreven door een motor. Een cirkelzaagblad heeft een groot contactoppervlakte met hout. Hierdoor zaagt een handcirkelzaag bijna uit zichzelf al netjes recht. Mocht je inval willen zagen midden in een houten plaat? Dan kan een invalcirkelzaag uitkomst bieden. Ook zal het je opvallen dat er nogal wat verschil zit tussen de merken cirkelzagen. Denk maar aan zaagcapaciteit of zaagsnelheid, maar ook de duurzaamheid van de machine mag niet worden vergeten.

Vergelijk de 40 beste handcirkelzagen
Meer informatie

Handcirkelzaag kopen?

Uw eigen handcirkelzaag kopen? Hieronder vindt u de handcirkelzaag top 3 met prijsvergelijkingen. Vergelijk prijzen, aanbieders en cirkelzagen en koop vandaag nog de handcirkelzaag die bij u past.

Bosch PKS 55 A
Bosch PKS 55 A

Al vanaf: € 92,00

Bosch PKS 55 A is met zijn 1200 W aan vermogen en een zaagdiepte van 55 mm (90 graden) en 38 mm (45 graden) één van de betere cirkelzagen. Robuust en sterk en inzetbaar voor elke klus

Aanbieder Prijs
Coolblue €        92,00
Bol.com €      110,00

Skil 5740 CA
Skil 5740 CA

Al vanaf: € 49,00

De Skil 5740 CA is een snelle en eenvoudige handcirkelzaag om rechte zaagsneden te maken in verschillende soorten hout. 700 watt motor, 40 mm zaagdiepte, stofafzuiging etc.

Aanbieder Prijs
Coolblue €          49,00

Bosch PKS 66 A
Bosch PKS 66 A

Al vanaf: € 145,00

De Bosch PKS 66 A heeft een vermogen van 1600 watt en maakt zaagsneden met een diepte van wel 66 mm. Geen mogelijkheid om in een hoek van 45 graden te zagen. Diameter zaagblad is 190 mm.

Aanbieder Prijs
Coolblue €       145,00 
Bol.com €        147,99

 

Waar is een handcirkelzaag voor bedoeld?

Een handcirkelzaag is te gebruiken bij het recht en nauwkeurig afzagen van hout. Doordat deze zeer compact is wordt deze vaak gebruikt voor op klus. Waar een tafelcirkelzaag beperkte maten heeft om te zagen, kan een handcirkelzaag zo ver komen als maar nodig is. Tussen de handcirkelzaag en zaagtafel zit wel een verschil. Het vermogen van een handcirkelzaag is lager dan die van een zaagtafel. Ook heeft een zaagtafel meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld in het zeer nauwkeurig afstellen van het te zagen materiaal. Maar een groot verschil is de prijs. Waar een handcirkelzaag al te kopen is voor een paar honderd euro. Zal een zaagtafel al snel duizenden euro’s kosten.

Accessoires bij een handcirkelzaag?

Alle handcirkelzagen hebben belangrijke hulpmiddelen. De ene handcirkelzaag heeft er nog meer als de ander. Maar welke hulpmiddelen zijn er? Om antwoordt te geven op deze vraag beschrijven we alle hulpmiddelen met hun functies

Laser

Laser handcirkelzaagZien of je nog netjes langs de lijn zaagt is lastig, Daarom kan een laser handig zijn. De laser is gemonteerd in het voorste gedeelte van een handcirkelzaag. En geeft de zaaglijn weer van het nog te zagen materiaal.

Zaaggeleiding

zaaggeleider handcirkelzaagRecht zagen uit de losse hand is lastig, daarom zijn bij de meeste handcirkelzagen een zaaggeleiding meegeleverd. Deze zaaggeleiding is ongeveer 150 mm breed en is bevestigd aan de voetplaat. Door middel van een inbusbout is deze in te stellen. De zaaggeleiding zorgt ervoor dat de zaagsnede parallel loopt met de zijkant van het hout.

Geleiderail

ZaaggeleiderEen zaaggeleider heeft een beperkte breedte.In dit geval kan een cirkelzaag met geleiderail uitkomst bieden. Een geleiderail bestaat uit een lange aluminium plaat. In deze aluminium plaat zit een gleuf voor de bevestiging van de handcirkelzaag. Dit is te bevestigen door twee nokken die op de cirkelzaag aanwezig zijn. Nu is de handcirkelzaag makkelijk in positie te brengen. Ook zijn er geleiderails met stroef rubber die de geleiderail op zijn plaats houden. Niet aanwezig? Geen probleem, door gebruik te maken van twee lijmklemmen is een geleiderail ook vast te zetten. Let op niet bij alle cirkelzagen is het mogelijk om een geleiderail te gebruiken!

Welke merken handcirkelzagen zijn er?

Merken als Bosch, Makita, DeWalt, Festool, Black & Decker, Hitachi, Metabo, Einhell, Ferm, Powerplus, Skil en Batavia zijn specialisten op het gebied van handcirkelzagen. Uw eigen handcirkelzaag kopen doet u eenvoudig bij èèn van de webwinkels voor een groter aanbod.

 

Handcirkelzaag
3.4 (68.75%) 16 votes

4 gedachten over “Handcirkelzaag

  1. Hallo Pieter,

   We begrijpen hetgeen wat je wilt proberen, maar wij raden dit ten strengste af. Er bestaan namelijk geen cirkelzagen die deze mogelijkheden bieden. Zelf gaan hobbyisten op deze manier is vragen om ongelukken en zware verwondingen wanneer het zaagblad vastslaat in het hout.
   Er bestaat wel een decoupeerzaagtafel van Festool. Deze decoupeerzaag is te combineren met de bij te leveren zaagtafel en ook los te gebruiken. Alleen erg prijzig!

   Hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

   1. ik doe het al jaren een skilsaw (5000 t / 1250 watt) in een werktafel vast te zetten, (oude avisaquarium) een zaagtafel van gemaakt.
    werkt perfect, zorg wel dat er een veiligheid op zit met 230 volt bv voetschakelaar aan/uit, met geleider.
    kleine zaagtafel kan je beter aanschaffen zoals ferm werkt ook perfect, niet geschikt voor grote plaatwerk.
    weet wat je doet en vraag het anders aan een vakman, of doe het gewoon niet.
    ik heb nog nooit het materiaal vast zien lopen.
    wat erg van belang is, het zaagblad, neem een grove tandverdeling, een te kleine zal de spaanders moeilijk afvoeren waardoor het materiaal vast kan lopen.

    mvgr John.

    1. Hallo John,

     Bedankt voor je uitgebreide reactie! Het is inderdaad belangrijk dat je weet wat je doet, maar toch is dit per persoon verschillend. Daarom is het altijd raadzaam om de machine te gebruiken zoals die ontworpen is.

     Voetschakelaar is inderdaad al een goede stap!

     Met vriendelijke groet,

     Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *