Festool invalzaag

Festool invalzaagBen je op zoek naar een zaag waarmee je halverwege een werkstuk kunt beginnen met zagen? Wil je bijvoorbeeld in een grote houten plaat in het midden een vierkantje eruit zagen? Dan heb je behoefte aan een invalzaag. Het aanbod van invalzagen is tegenwoordig behoorlijk divers te noemen. Meerdere fabrikanten hebben zich toegelegd op het fabriceren van dergelijke zagen, waaronder Powerplus, Scheppach, Makita en Festool.

In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op de invalzagen van het merk Festool. Dit merk heeft door de jaren heen namelijk bewezen dat ze hoogwaardige zagen tegen interessante prijzen aan kunnen bieden. Mocht je liever niet al te veel geld aan een hoogwaardige invalzaag uitgeven, heeft Festool dus interessante varianten in hun assortiment.

Maar, wat is dan de beste variant? En welke invalzagen van het merk Festool kunnen wij zeker aanraden? De antwoorden op deze vragen vind je in dit uitgebreide artikel. Wij hebben namelijk de drie beste invalzagen van Festool geselecteerd, zodat jij direct de beste koop kunt doen. Een koop waar je veel plezier aan gaat beleven, aangezien een invalzaag in veel situaties prima van pas komt!

Top 3 Festool invalzagen:

Afbeelding

Product


Beste koop invalzaag van Festool

Onze beste koop!

FESTOOL TS 55 REBQ-PLUS

Beste koop invalzaag van Festool, met 1200 watt vermogen en 160 mm zaagblad

FESTOOL TSC 55 LI 5,2 REBI-PLUS

FESTOOL TSC 55 LI 5,2 REBI-PLUS

Beste invalzaag van Festool op accu, inclusief twee 5,2 Ah accu's én snellader

FESTOOL TS 75 EBQ

FESTOOL TS 75 EBQ

Krachtigste model van Festool, met 1600 watt vermogen en 210 mm zaagblad

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

FESTOOL TS 55 REBQ-PLUS

Beste koop invalzaag van Festool, met 1200 watt vermogen en 160 mm zaagblad

Beste koop invalzaag van Festool

FESTOOL TSC 55 LI 5,2 REBI-PLUS

Beste invalzaag van Festool op accu, inclusief twee 5,2 Ah accu's én snellader

FESTOOL TSC 55 LI 5,2 REBI-PLUS

FESTOOL TS 75 EBQ

Krachtigste model van Festool, met 1600 watt vermogen en 210 mm zaagblad

FESTOOL TS 75 EBQ

Festool TS 55 REBQ-Plus – Beste koop

Festool TS 55 REBQ-PlusWil je simpelweg de beste invalzaag uit het assortiment van Festool aanschaffen? Dan kunnen wij de aanschaf van de Festool TS55 REBQ-Plus aanraden. Deze invalzaag blinkt op meerdere onderdelen uit, is zeer prettig te bedienen en kost bovendien verhoudingsgewijs niet al te veel. Ook krijg je meerdere accessoires meegeleverd, waardoor je eigenlijk direct aan het werk kunt gaan.

Laten we maar aftrappen met enkele technische gegevens. Het vermogen van deze invalzaag ligt op zo’n 1200 watt, terwijl het onbelaste toerental loopt van 2000 tot 5200 toeren per minuut. Door deze gegevens kunnen wij één ding concluderen; deze invalzaag van het merk Festool is behoorlijk krachtig te noemen.

Deze invalzaag is niet alleen krachtig, maar ook handig. Dat komt onder meer doordat het mogelijk is om met deze Festool invalzaag in verstek te zagen. Je kunt hierbij kiezen tussen een hoek van 0 tot aan 45 graden. Doordat het in verstek zagen mogelijk is, kan je ook lastige hoeken of objecten moeiteloos doorzagen.

Graag willen wij je ook nog wijzen op de zaagdiepte van deze Festool invalzaag. Voor het overzicht hebben wij de verschillende zaagdiepte in onderstaand lijstje samengevat:

Zaagdiepte recht: 55 mm
Zaagdiepte 45 graden: 43 mm

Wat dit concreet inhoudt? Onder meer dat je in een rechte stand tot maar liefst 5,5 centimeter diepte kunt zagen. Ook als je een relatief dik object hebt, is het geen probleem om daar een gat in te boren. Door de zaagdiepte en het feit dat je in verstek kunt zagen, is dit al met al een zeer veelzijdige invalzaag.

Bijkomend voordeel is dat deze invalzaag een zeer handig kijkvenster. Door dit kijkvenster heb je altijd perfect zich op de lijn die je op het object afgetekend hebt. vervolgens is het goed mogelijk om deze lijn zéér nauwkeurig te volgen; de Festool TS55 REBQ-Plus is namelijk zeer prettig te bedienen.

Dat komt ook door het diameter van het zaagblad. Het zaagblad dat je standaard meegeleverd krijgt, heeft namelijk een diameter van 160 mm. Dit klinkt op papier wellicht niet al te indrukwekkend, maar brengt juist verschillende voordelen met zich mee. In de wereld van invalzagen is dat namelijk net een ‘tussenmaatje’. Hierdoor ben je in staat om gedetailleerd te zagen, maar je kunt ook grote objecten zagen. Toegegeven; dat duurt iets langer dan met een zaagblad van bijvoorbeeld 230 mm, maar het is wel zeker mogelijk.

Wat je zoal met deze invalzaag kunt doen? Nou, je kunt onder meer allerlei plaatmateriaal zagen, je kunt gipsvezelplaten snel zagen en bewerken, je kunt interieurdieren moeiteloos op maat zagen, je kunt voegen in parketvloeren maken en je kunt bovenal zeer precieze invalzaagsnedes maken.

De bovengenoemde voordelen zijn niet alleen aan de invalzaag zelf te danken, maar ook aan de verschillende meegeleverde accessoires. Als je deze invalzaag aanschaft, krijg je standaard de volgende accessoires meegeleverd:

 • HW fijngetand zaagblad W48
 • Splinterbeveiliging
 • Kijkvenster
 • Bedieningsgereedschap
 • In SYSTAINER SYS 4 T-LOC (koffer)

Al met al een prima invalzaag waar wij zéér over te spreken zijn. Daarbij hebben we bovendien twee belangrijke voordelen nog niet benoemd. Stel nou dat je met deze invalzaag gaat zagen, krijg je te maken met het nodige vuil en zaagsel. Je wilt hoogstwaarschijnlijk niet dat dit overal in jouw werkruimte rond gaat fladderen. Dat kan je gelukkig makkelijk voorkomen dankzij de stofafzuiging aansluiting; je kunt hierdoor bijvoorbeeld direct een stofzuiger op de invalzaag aansluiten. Super!

Ook valt het gewicht van deze invalzaag ons volledig mee. Deze invalzaag heeft, inclusief het zaagblad, een totaalgewicht van 4,5 kilogram. In onze ogen is dat relatief licht, waardoor je moeiteloos langere tijd achtereen gesloten met deze zaag aan de slag kunt gaan. Dat wordt overigens ook versterkt door de ergonomische handgreep; de zaag ligt hierdoor prima in de hand.

We moeten echter wel toegeven dat deze zaag ook enkele nadelen met zich mee brengt. Zo is het een feit dat de zaag vrij prijzig is; een bedrag van 460 euro moet je voor de Festool TS55 REBQ-Plus betalen. In verhouding met andere invalzagen valt dat reuze mee, maar we kunnen ons goed voorstellen dat niet elke doe-het-zelver een dergelijk bedrag voor een invalzaag neer kan leggen.

Daarnaast vinden we het ook jammer dat er géén geleiderail meegeleverd wordt. Dankzij een geleiderail zou je nóg nauwkeuriger kunnen zagen. Het is echter wel mogelijk om deze geleiderail nog los aan te schaffen. Daarvoor moet je rekening houden met een bedrag van zo’n 95 euro.

Conclusie: De Festool TS55 REBQ-Plus is de beste invalzaag van het merk Festool. De kwaliteit van deze zaag, de nauwkeurigheid, de verschillende functies en de meegeleverde accessoires spreken stuk voor stuk tot de verbeelding. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste invalzaag is voor een ieder die op zoek is naar een handige en relatief betaalbare invalzaag van het merk Festool!

Festool TSC 55 LI 5,2 – Beste op accu

FESTOOL TSC 55 LI 5,2 REBI-PLUSAls je op zoek naar een nieuwe invalzaag gaat, kom je al snel de nodige varianten tegen. Zo kan je kiezen op een elektrisch aangedreven invalzaag (zie hierboven), maar ook voor een invalzaag op accu. Het merk Festool levert ook meerdere invalzagen op accu’s, waarbij wij met name te spreken zijn over de Festool TSC 55 LI 5,2. Dit is volgens ons de beste invalzaag op accu van het merk Festool!

Deze invalzaag wordt geleverd inclusief een twee 18 volt accu’s. Deze accu’s maken gebruik van de Lithium Ion techniek en zijn daarmee zeer krachtig te noemen. Bij deze invalzaag kan je bovendien kiezen tussen het gebruik van slechts één accu of het gebruik van beide accu’s tegelijkertijd. Als je voor beide accu’s tegelijkertijd kiest, geniet je van onwijs veel kracht. Kies je voor één van beide accu’s? Dan geniet je van een lager gewicht. Voor beide keuzes valt dus zeker iets te zeggen. Dankzij de meegeleverde sneloplader weet je de accu’s bovendien razendsnel weer op te laden.

Met de Festool TSC 55 LI 5,2 geniet je sowieso van onwijs veel vermogen. Dit is met name te danken aan de koolborstelloze motor. Deze motor weet het vermogen perfect over te brengen op het zaagblad en zorgt daarmee voor snel zaagwerk. Doordat deze motor ook een hoog toerental aan kan, geniet je van een perfecte zaagsnede.

Deze zaagsnede is bovendien zeer nauwkeurig dankzij de geleidebekken van deze invalcirkelzaag. Deze geleidebekken kunnen ingesteld worden op de geleiderail, waardoor je met 100% nauwkeurigheid een zaagsnede kunt maken.

Mocht je besluiten om deze invalzaag op accu van Festool aan te schaffen, krijg je behoorlijk veel accessoires standaard meegeleverd:

 • 2 stuks Bluetooth accupack BP 18 Li 5,2 ASI
 • 1 stuks sneloplader SCA 8
 • 1 stuks HW fijngetand zaagblad W48
 • 1 stuks splinterbeveiliging
 • 1 stuks kijkvenster
 • 1 stuks stofopvangzak
 • 1 stuks inbussleutel SW 5
 • in SYSTAINER SYS 5 T-LOC

De bovengenoemde accessoire is wel het bespreken waard. Het is namelijk mogelijk om deze invalzaag direct via Bluetooth te laten communiceren met een Cleantec mobiele stofzuiger. Hierdoor wordt al het zaagsel en vuil direct opgevangen, zodat je nóg aangenamer kunt zagen.

Met deze zaag kan je onder meer interieurdeuren op maat zagen, uitsparingen in keukenbladen/deuren/vloeren maken en zagen in allerlei verschillende soorten plaatmateriaal. Daarbij kan je tot een maximale diepte van 55 mm zagen; je kunt dus ook relatief dikke objecten moeiteloos zagen met de Festool TSC 55 LI 5,2.

Wist je dat het met deze invalzaag ook mogelijk is om in een hoek te zagen? Ja, zeker. Je kunt in verstek zagen tot een hoek van maximaal 45 graden. Als je besluit om in een hoek van 45 graden te zagen, kan je een maximale zaagdiepte van 43 mm behalen.

Bij het zagen maak je overigens gebruik van een zaagblad van 160 mm. Dat is niet al te groot, maar is ook weer niet super klein te noemen. Mede hierdoor ben je in staat om grote objecten te zagen én om gedetailleerd zaagwerk uit te voeren. Met deze Festool TSC 55 LI 5,2 kan je in ieder geval behoorlijk veel kanten op!

Als je deze invalzaag op accu aan wilt schaffen, moet je rekening houden met een behoorlijk fors prijskaartje. De kosten voor deze invalzaag liggen op zo’n 726 euro (inclusief BTW). Je krijgt daar wel een hoogwaardige en handige invalzaag op accu voor geleverd, maar het is desalniettemin een behoorlijk bedrag.

Daarnaast moet je tijdens het zagen rekening houden met het nodige geluid. Volgens opgave van Festool is het mogelijk dat deze zaag tot wel 99 decibel aan geluid produceert. Draag dus tijdens het zagen altijd gehoorbescherming, zodat je vorming van gehoorschade weet te voorkomen.

Conclusie: Gaat jouw voorkeur uit naar een invalzaag op accu? Dan kan je binnen het assortiment van Festool niet om de Festool TSC 55 LI 5,2 heen. Deze invalzaag is nauwkeurig, ligt prima in de hand, is bijzonder krachtig en is ook veelzijdig te gebruiken. Je moet alleen goed met het relatief forse prijskaartje rekening houden.

Festool TS 75 EBQ-Plus – Krachtigste model

FESTOOL TS 75 EBQIn het assortiment van Festool vind je behoorlijk veel verschillende invalzagen terug. Je hebt hierboven al reviews over de beste koop en de beste invalzaag op accu kunnen vinden, maar we willen je ook graag wijzen op de beste krachtigste invalzaag van Festool. Dat is volgens ons de Festool TS 75 EBQ-Plus. Dat is volgens ons dé krachtpatser binnen het assortiment van Festool!

De kracht van deze invalzaag is met name te danken aan de sublieme motor. Deze motor levert niet alleen voldoende kracht, maar weet deze kracht ook nog snel op te bouwen. Je hebt hierdoor al heel snel de beschikking over het volle vermogen van 1600 watt, waardoor je zeer snel kunt werken. Je hebt hierdoor al snel de gewenste zaagsnede gemaakt.

Tijdens het maken van een zaagsnede maak je niet alleen gebruik van de krachtige motor, maar ook van het zaagblad van 210 mm. Het zaagblad van de Festool TS 75 EBQ-Plus is dus ook een stuk groter dan de zaagbladen van de twee hierboven genoemde invalzagen van Festool. Mede daardoor is deze invalzaag ook zo krachtig.

De combinatie van het zaagblad en de krachtige motor spreekt ons in ieder geval erg aan. Dankzij dit vermogen kan je moeiteloos en snel allerlei zaagsneden maken, waarbij je ook nog eens in verstek kunt zagen. Als je in een hoek van 45 graden een zaagsnede maakt, kan je buigen op een zaagdiepte van maar liefst 55 mm. Als je een rechte zaagsnede maakt, ligt de maximale zaagdiepte op maar liefst 75 mm.

Dankzij deze statistieken bewijst de Festool TS 75 EBQ-Plus direct dat dit de krachtigste Festool invalzaag is. Het vermogen, het zaagblad en de maximale zaagdiepte zijn stuk voor stuk indrukwekkend te noemen.

Als je met een dergelijk vermogen gaat zagen, wil je uiteraard wel dat dit veilig gebeurd. Gelukkig heeft Festool daar enkele handige systemen voor bedacht. Zo zorgt de snelrem SSB voor een snelle stop van het zaagblad indien er iets mis gaat. Ook de terugslagstop zorgt ervoor dat je altijd op een veilige manier kunt werken.

Bovendien levert deze invalzaag niet alleen kracht, maar ook de nodige nauwkeurigheid. Zo is het dankzij mogelijk om tot de millimeter precies te zagen en zaag je ook nog eens splintervrij. Dat laatste is te danken aan de aanwezigheid van een splinterbescherming. Deze splinterbescherming kan je bovendien nog naar eigen wens instellen, zodat je aan beide zijde van het object veilig kunt zagen.

Tijdens het zagen komt er uiteraard het nodige vuil en zaagsel los. Dat is zeker het geval als je de motor van 1600 watt op vol vermogen laat draaien. Gelukkig kan je een stofzuiger rechtstreeks op deze invalzaag aansluiten, waardoor het zaagsel direct opgevangen wordt.

Kunnen we uitsluitend voordelen benoemen? Nee, we hebben toch twee nadelen gevonden. Zo vinden wij het uiterst spijtig dat deze invalzaag relatief veel weegt. De beste koop uit dit artikel (zie eerste review in dit artikel) heeft een totaalgewicht van 4,5 kilo, terwijl deze krachtige variant maar liefst 6,2 kilogram weegt. Dat is een behoorlijk verschil en ga je zeker merken als je langdurig met deze invalzaag aan het werk moet gaan.

Verder is deze invalzaag, net zoals de twee hierboven varianten overigens, relatief prijzig te noemen. Voor een bedrag van 675 euro ben je de trotse eigenaar van deze prima functionerende én super krachtige invalzaag. De prijs-kwaliteitsverhouding is wat ons betreft dik in orde, maar je moet dus wel eerst een investering van 675 euro doen. Voor dat bedrag krijg je overigens de volgende accessoires meegeleverd:

 • HW universeel zaagblad Z36
 • Bedieningsgereedschap
 • Terugslagstop
 • Splinterbeveiliging

Conclusie: De Festool TS 75 EBQ-Plus is in ons ogen de beste krachtige invalzaag van het merk Festool. De motor van 1600 watt, het grote zaagblad en de indrukwekkende zaagdiepte spreken stuk voor stuk tot de verbeelding. Je maakt ongetwijfeld met veel plezier gebruik van deze krachtige én nauwkeurige invalzaag!

Over Festool

Het Duitse merk Festool werd in 1925 in Landkreis Esslingen opgericht. De heren Gottlieb Stoll en Albert Fezer richten dit bedrijf in eerste instantie onder een andere naam op; de naam Festool werd pas vanaf 1992 aan het bedrijf gegeven.

Door de jaren heen heeft Festool een fraaie groei door weten te maken. De elektrische gereedschappen van dit merk zijn van een hoge kwaliteit, werken zeer nauwkeurig en hebben een lange levensduur. Opvallend is ook dat Festool bij elk apparaat veel tijd en aandacht besteed aan de stofafzuiging; iets wat je ook terug hebt kunt lezen in bovengenoemde reviews.

Festool logoBij dit Duitse merk vind je in ieder geval een uitgebreid aanbod van invalzagen terug. Voor welke invalzaag je het beste kunt kiezen? Sowieso voor één van de bovenste drie. Welke dan vervolgens voor jou de beste is, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren, budget en wensen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Cirkelzaagkopen.nl
Logo