Beste zaagtafel van 2022

ZaagtafelDe zaagtafel, welke ook wel bekend staat als tafelcirkelzaag, tafelzaag of zaagbank, bestaat uit een tafel waarin een zaagblad is verwerkt. Het zaagblad wordt door een elektromotor aangedreven. De zaagtafel is vooral bedoeld voor het zagen van grove en massieve stukken materiaal (bv. houten planken en balken). Daarnaast is het bij een tafelzaag mogelijk om deze te voorzien van diverse zaagbladen. Dit om bijvoorbeeld een andere zaagdikte te creëren.

Bekende merken met innovatieve tafelzagen zijn: Makita, Bosch en DeWalt. DeWalt heeft bijvoorbeeld robuuste en krachtige tafelzagen ontwikkeld voor de bouw. Ideaal voor wanneer je toch flexibel wilt werken met je tafelzaag.

Zaagtafel kopen?

Uw eigen tafelcirkelzaag kopen? Bekijk hieronder de tafelzaag top 4 met prijsvergelijkingen. Voor de gevorderde klusser raden wij Bosch aan. Wil je toch meer een betaalbare tafelzaagmachine? Dan kan Einhell uitkomst bieden. Vergelijk onderstaande prijzen en bekijk welke zaagtafel bij jou past!

Onze top 4 Zaagtafels:

Afbeelding

Product


Bosch GTS 635-2126 - Beste koop zaagtafel

Onze beste koop!

BOSCH GTS 635-216

Beste koop zaagtafel, met 70mm zaagdiepte + krachtige 1600w motor

Beste zaagtafel voor de professional

DeWalt DWE7492-QS

Beste zaagtafel voor de professional, met 77mm zaagdiepte + 2000w motor

Beste zaagtafel voor dikke planken

Makita 2704N

Beste zaagtafel voor dikke planken, met 93mm zaagdiepte

of

Einhell TC-TS 2025 U

Einhell TC-TS 2025U

Beste zaagtafel onder €150, voor de af-en-toe klusser

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

BOSCH GTS 635-216

Beste koop zaagtafel, met 70mm zaagdiepte + krachtige 1600w motor

Bosch GTS 635-2126 - Beste koop zaagtafel

DeWalt DWE7492-QS

Beste zaagtafel voor de professional, met 77mm zaagdiepte + 2000w motor

Beste zaagtafel voor de professional

Makita 2704N

Beste zaagtafel voor dikke planken, met 93mm zaagdiepte

Beste zaagtafel voor dikke planken

of

Einhell TC-TS 2025U

Beste zaagtafel onder €150, voor de af-en-toe klusser

Einhell TC-TS 2025 U

Wat is de functie van een tafelzaag?Een handcirkelzaag is te gebruiken om op een eenvoudige manier, en bijna overal, lange stukken materiaal te kunnen verzagen. Maar om precies en snel platen te zagen kan een zaagtafel uitkomst bieden. Dit omdat een tafelzaagmachine veel instellingen heeft, om nog preciezere zaagsneden te kunnen maken in het betreffende werkstuk. Daarnaast is een tafelcirkelzaag handig voor het snel en productiematig zagen van een grote hoeveelheid materiaal.

In onderstaand filmpje worden de verschillende onderdelen van de tafelzaag nader toegelicht. Ook worden in een opsomming een vijftal zaagtafel eigenschappen van een uitleg voorzien.Uitleg tafelcirkelzaag eigenschappen

 • Schulpen: het in lengterichting smaller maken van lange planken of platen.
 • Afkorten: het in dwarsdoorsnede smaller maken van planken of smalle balken.
 • Enkel verstek: het maken van een niet haakse hoek, meestal 45 graden.
 • Dubbel verstek: het maken van een niet haakse hoek met een gekanteld zaagblad.
 • Frezen: het zagen van gleuven in een plank of balk, mits het zaagblad is uitgerust met een diepte instelling.

Soorten tafelzagen

Hoewel alle tafelzagen veel overeenkomsten hebben kan er toch een indeling worden gemaakt. Waar de ene zaagtafel geschikt is voor een vaste locatie kan een andere zaagmachine worden ingezet op de bouw of op andere terreinen. Ook zijn er tafelzagen die de functie hebben van tafel-, afkort- en verstekzaag in één. Meer over deze soorten lees je hieronder:

Let op! De vergelijking is gebaseerd op de professional categorie van de merken Makita, DeWalt en Bosch.

Stationaire zaag

Stationaire zagen kun je onderverdelen in zagen zonder onderstel of met ingebouwd onderstel. Deze zagen zijn vanwege hun hogere gewicht geschikt voor een vaste positie op (of naast) een werkbank.

Zaag voor werkbank

Stationaire tafelzaagDe zaagtafel voor op de werkbank beschikt niet over een onderstel, zoals in het plaatje te zien is. Dit maakt deze machine geschikt om hem op een bestaande werkbank te plaatsen. Wel is er een tafelzaag onderstel verkrijgbaar met een inklapbaar wielgestel. Dit geeft de mogelijkheid om de zaagmachine mobiel te maken voor werkzaamheden buiten of op de bouw.

 • Gewicht: 30 tot 40 kg
 • Zaagdiepte: 80 tot 90 mm
 • Prijs: 800 tot 900 euro
 • Functies: verstek, schulp, afkort- en tafelverbreding

Ingebouwd onderstel

Zaagtafel met ingebouwd onderstelEr zijn ook tafelzagen die beschikken over een ingebouwd onderstel. Een groot nadeel is dat dit onderstel niet inklapbaar is en daardoor alleen te gebruiken is op een vaste positie. In sommige gevallen zie je dat er wielen aan de zijkant van de poten zijn geplaatst om deze op korte afstanden te kunnen verplaatsen. Ook is de werkhoogte niet altijd ideaal.

Mobiele zaagtafel

De mobiele tafelzagen zijn meestal een stuk compacter en lichter. Merken zoals Bosch en DeWalt hebben hier bijvoorbeeld een paar van op de markt gebracht. Deze zagen zijn verkrijgbaar zonder onderstel of met een inklapbaar wielgestel.

Compact

Mobiele tafelzaagDe compacte tafelzagen zijn te herkennen aan de zichtbare elektrische componenten die worden beschermd door een aantal buizen die dienen als staanders en bescherming. Ook bieden veel fabrikanten de mogelijkheid om deze te plaatsen op verrijdbare onderstellen.

 • Gewicht: 20 tot 30 kg
 • Zaagdiepte: 70 tot 80 mm
 • Prijs: 600 tot 900 euro
 • Functies: verstek-, schulp en afkortzagen

Inklapbaar

Inklapbaar onderstelEen ander type mobiele zaagmachine, is al standaard uitgerust met een ingebouwd inklapbaar onderstel met wielen. Bij het inklappen ontstaat er direct een handvat en kan de machine, net zoals bij een trolley, verplaatst worden. Ideaal om snel en eenvoudig met een complete zaagtafel aan de slag te gaan.

Combinatiezaag

Een derde variant, die je de afgelopen tijd steeds meer tegenkomt, is een combinatiezaag. Deze zaag heeft de voordelen van een afkort- , tafel- en verstekzaag in één. Hier kun je twee varianten onderscheiden. Namelijk één met een boventafel of flipper.

Boventafel

BoventafelDe zaagmachine met boventafel gebruikt de bovenkant van het zaagblad voor het schulpen van planken of balken. De onderkant daarentegen wordt net als bij een afkortzaagmachine gebruikt voor het afkorten van plaatmateriaal. Wel ontbreekt het bij deze combinatiezaag aan een aantal functionaliteiten, welke een tafelzaagmachine wel heeft.

Flipper

Makita flipover zaagBij een flipoverzaag draait de gehele tafel om zoals de naam al aangeeft. Deze zaagmachines zijn over het algemeen een stuk prijziger en zien er net wat professioneler uit. Hierbij wordt wel één kant van het zaagblad gebruikt voor zowel afkorten als schulpen.

 • Gewicht: 20 tot 42 kg
 • Zaagdiepte: 95 tot 155 mm
 • Prijs: 600 tot 1400 euro
 • Functies: verstek-, schulp en afkortzagen

Welke zaagtafel accessoires bestaan er?

Tafelcirkelzagen zijn uitgerust met meerdere accessoires en gadgets. Denk hierbij aan een onderstel, motorrem, stofafzuiging, hertstartbeveiliging of geleider. Door deze gadgets wordt het werken met een tafelcirkelzaag niet alleen erg eenvoudig, maar ook nog eens extra veilig.

Onderstel

Mobiele zaagtafel met onderstel van MakitaDe meeste tafelzagen beschikken over een vast onderstel en zijn daardoor niet mobiel. Veel merken brengen daarom tafelcirkelzagen op de markt voorzien van een inklapbaar onderstel met wielen. Door de hoge mate van compactheid wordt de zaagtafel erg mobiel, waardoor het klussen op elke locatie mogelijk is. Het onderstel is in de meeste gevallen te verstellen naar werkhoogte.

Motorrem

Als het om machines gaat is veiligheid belangrijk. Daarom zijn de meeste tafelcirkelzagen uitgerust met een snelle motorrem om in geval van nood het zaagblad meteen stil te zetten. In bijna alle gevallen zal de zaagmachine binnen een aantal seconden al stilstaan.

Herstartbeveiliging

Het kan soms voorkomen dat de stroomtoevoer plots onderbroken wordt. Wanneer de spanning weer terug komt, kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. De machine kan namelijk weer automatisch aangaan. Gelukkig is dit door de herstartbeveiliging verleden tijd geworden. Je zult dus na stroomuitval de machine opnieuw aan moeten doen.

Stofafzuiging

Productief werken begint bij een schone werkplek. Een krachtige stofafzuiging zorgt voor een snelle afvoer van zaagsel en houdt je werkplaats mooi schoon. Je kunt hiervoor gebruik maken van een externe stofzuiger. In sommige gevallen is hiervoor een stofadapter nodig.

Geleiders

Om een perfecte zaagsnede te maken heb je soms wat hulp nodig. Zo kan een geleiderail uitkomst bieden. In de meeste gevallen krijg je standaard een parallel- en verstekgeleider meegeleverd. Dit geeft de mogelijkheid om met de verstekgeleider 45 graden versteksneden te maken of in lengterichting te schulpen met een parallelgeleider.

Merken tafelzagen

Net als bij andere zaagmachines, zijn er ook verschillende merken tafelzagen. Over het algemeen zijn er een aantal uitblinkers. Neem bijvoorbeeld de merken Bosch en Festool. Ben je op zoek naar een tafelzaag voor de bouw? Dan kan DeWalt uitkomst bieden. Andere merken zijn in de opsomming weergegeven.

 • Bosch
 • Makita
 • Festool
 • Einhell
 • DeWalt

Wil je een zaagtafel kopen, maar heb je nog vragen? Laat dan gerust een reactie achter. Daarnaast is het verstandig om de tafelzaag aanbiedingen in de gaten te houden. Zo kun je veel geld besparen, wat je bijvoorbeeld weer kunt gebruiken voor de aankoop van handige tafelzaag accessoires. De beste tafelzaag aanbiedingen vind je hieronder:

Vergelijk alle zaagtafels
Vergelijk hier!
19 Opmerkingen
 1. Ik wil graag een tafelzaag voor mezelf gaan kopen en die gebruiken voor kleine klussen in en rondom het huis, maar welke machine adviseren jullie mij? Hij moet wel wat zaagcapaciteit hebben en genoeg functionaliteiten als het gaat om verstek- of gradenzagen. Welke denken jullie dat het beste is?
  Groet,
  Roelof

  • Hallo Roelof,

   Wij adviseren je de Bosch PTS 10 T. Dit is een zaagtafel die door mening klusser wordt gebruikt bij het zagen van verschillende houtsoorten. Het is je misschien ook al wel opgevallen dat deze zaagmachine erg populair is onder de hobbyisten. Mocht je voor jaren veilig willen zitten met professioneel gereedschap en daar zo’n vierhonderd euro voor over hebben. Dan zal deze machine je niet teleurstellen!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Momenteel ben ik een schuur aan het renoveren en heb een aantal balken/planken nodig, welke precies op maat zijn. Nou vind ik het zonde om deze te kopen, dit i.v.m. de kosten. Nu wil ik een aantal oude balken/planken, welke afkomstig zijn uit de schuur, op maat gaan zagen. Is dan het huren van een tafelzaagmachine verstandig? Het is behoorlijke hoeveelheid hout, welke in de lengte gemiddeld meer dan 2 meter zijn. Zo ja, welke zaagmachine raden jullie mij aan?

  • Hallo Frits,

   Als ik het goed begrijp wil je balken en planken op maat gaan zagen. Hiervoor heb je geen tafelzaag nodig, maar volstaat een afkortzaagmachine. Deze machine is namelijk speciaal ontworpen om planken en balken te kunnen afkorten. De tafelzaag daarentegen kan over de gehele lengte planken of balken schulpen (oftewel smaller maken). Inprincipe volstaat een afkortzaag met een trekfunctie en een zaagdiepte van jouw dikste plank of balk. Ook kan het handig zijn om een rolsteun bij te huren waar het andere uiteinde van de plank op kan rusten zodat de plank horizontaal ligt tijdens het zagen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Zijn er ook tafelzagen die dado zaagbladen ondersteunen, want dat kan ik dus nergens vinden?

  • Hallo Akif,

   Dado zaagbladen zijn bedoelt om bredere groeven mee te zagen. Hierbij worden meerdere zaagbladen naast elkaar geplaatst zodat de zaagdikte verhoogt wordt. Dit pakket bestaat uit twee zaagbladen die aan de buitenzijde komen en ‘versnipperbladen’. Deze worden in het midden geplaatst en worden in meerdere diktes geleverd om zo de groefbreedte te bepalen. Een nadeel is dat veel zaagtafels niet beschikken over:

   • Een as die lang genoeg is om meerdere dado zaagbladen naast elkaar te plaatsen;
   • De afsluitplaat heeft alleen een gleufbreedte voor één zaagblad.

   Kortom! In Europa wordt deze techniek daarom nog vrij weinig ondersteunt. Toch zie je dat veel klussers bij tafelzagen met een lange as de afsluitplaat aanpassen en dan gewoon dado bladen gebruiken. Een andere mogelijkheid is om stationaire tafelcirkelzaagmachines te kopen die beschikken (bijna altijd) standaard over deze functies. Meer willen weten over een tafelzaag die dadobladen ondersteunt bekijk dan het filmpje:

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 4. Ik zoek geleider set voor kinzo zaagtafel type 48P3320 of passen geleiderail van alle merken in elkaars gleuf?

  • Hallo Dirk,

   Het is verstandig om even de website van Kinzo zelf te raadplegen, of de meegeleverde handleiding. Hierin staat precies welke geleider je nodig hebt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een universele geleiderail, deze passen inderdaad op meerdere machines.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

   • geweldig dit antwoord…. de officieele website kinzo bestaat niet meer, anders was ik er wel uit.
    maar ik begrijp uit uw reactie dat geleider-sets universeel zijn…, passen in elke zaagtafel
    nogmaals dank
    groeten en succes
    dirk

    • Hallo Dirk,

     Bedankt voor je reactie. Dan weten wij dat ook weer haha, het is daarom altijd belangrijk om de handleiding van de betreffende machine te bewaren. Hier staat namelijk alles in vermeld. Mocht je deze niet meer hebben, bekijk dan eens deze website.

     Ter aanvulling, niet alle geleider-sets zijn universeel. Alleen van bepaalde merken, waaronder Mafell. Let op! Deze zijn wel prijzig in de aanschaf.

     Hopelijk vind je een passende geleider, en anders horen wij het wel 😉

     Met vriendelijke groet,

     Team Cirkelzaagkopen.nl

 5. Misschien een maffe vraag: maar kun je een hand cirkelzaag ook gebruiken als tafelzaag? Dus dat je ‘m als het ware ‘vastklikt’ / bout. Of zijn dat echt twee gescheiden werelden (hand en tafelcirkelzagen)?

  • Zie YouTube. Tal van klussers die handige werktafels maken met verschillende handapparaten.

  • Dag Joris,

   Een leuke vraag 😉 Handcirkelzagen worden inderdaad los gebruikt, waardoor jezelf iets zou moeten ontwikkelen. Voorlopig zijn hiervoor nog geen systemen voor beschikbaar.

   Combinatiezaagmachines daarentegen combineren wel diverse zaagmachines, over het algemeen afkort- en tafelzaag.

   Kortom, het zijn inderdaad gescheiden werelden, maar met een creatieve oplossing is alles mogelijk (veiligheid is dan wel een extra aandachtspunt).

   Mvg,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 6. Na lang overwegen kocht ik de PTS 10 tafelzaag van Bosch via Amazon.de. De prijs was gunstiger dan in Nederland en men bood 5 jaar garantie aan, mits binnen 14 dagen te hebben geregistreerd.
  Dit laatste trachtte ik te bewerkstelligen maar nergens kon ik hem registreren, dus ik kocht een machine zonder garantieverklaring erbij geleverd te krijgen. Zowel Amazon.de als ook fa. Bosch gaven ‘niet thuis’.
  Binnen het jaar begaf het de elektronische aansturing. Ook dat nog. Ik kan niemand aanspreken voor het debacle van deze tafelzaag.
  Ik heb voor mijzelf besloten nooit meer enig product van Bosch te kopen noch zaken meer te doen met Amazon.de.

  • Dag Rob,

   Vervelend, bedankt voor het delen van je ervaring met Amazon.de. Over het algemeen zijn de producten van Bosch prima, als zowel de garantieverklaring. Dit heeft waarschijnlijk voornamelijk te maken met de verkoper, en de afspraken met de leverancier (Bosch) over de garantieverklaring.

   Hopelijk blijft de machine het voor een lange tijd goed doen, want de PTS 10 staat wel bekend om zijn kwaliteit.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 7. beste , ik zoek een sterke stevige tafelzaag dat enkel ga dienen voor het grove werk . welke kan je me aanbevelen

  • Beste Stijn,

   Afhankelijk van je budget zijn er een paar goede opties. Ik heb daarom een paar opties voor je uitgewerkt:

   1. Scheppach HS100S 10″: deze zaagtafel is vooral bedoeld voor de af-en-toe klusser. Met 2000w vermogen, een maximale zaagdiepte van 85mm en een zaagblad met 24 tanden is hij prima geschikt voor het grove werk.
   2. Bosch PTS 10: deze zaagtafel van Bosch is vooral bedoeld voor de regelmatige klusser. Hij heeft wel een wat lager vermogen (1400w) en een maximale zaagdiepte van 75mm.
   3. Makita 2704N: deze zaagtafel is bedoeld voor de gevorderde doe-het-zelver en de professional. Met een vermogen van 1650w en een maximale zaagdiepte van maar liefst 93mm is hij zeker geschikt voor jouw klus!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 8. Goedendag, Ik heb jouw tips gelezen maar zie helaas dat de Bosch PTS 10 niet meer beschikbaar is. Wat is het alternatief die je mij kan aanraden?

  • Antwoord
   Cirkelzaagkopen.nl 14 mei 2020 op 19:14

   Hoi Karin,

   Het beste alternatief voor de Bosch PTS 10 is de Bosch GTS 635-216. Dit is een zaagtafel uit de professionele lijn van Bosch en is met 1600 watt zelfs iets krachtiger dan de PTS 10. Het zaagblad is met 216mm wel iets kleiner dan de PTS 10, die heeft namelijk een 254mm zaagblad. Als dit geen probleem is voor je, dan is dit een uitstekend alternatief!

   Je kunt de Bosch GTS 635-216 aanschaffen bij Toolmax.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Cirkelzaagkopen.nl
Logo