Beste combinatiezaag in 2021

CombinatiezaagEen combinatiezaag kopen?  Je hebt waarschijnlijk al weleens gehoord van een afkortmachine of zaagtafelmachine, toch? Maar heb je weleens gehoord van een combinatiezaag of flipover zaag? De combinatiezaag (beter bekend als ‘flipover zaagtafel’) is namelijk een afkort, verstek- en tafelzaag in één.

Dit wil zeggen dat je alle functies van een afkortzaag en zaagtafel in één heeft. Handig wanneer je maar een beperkte ruimte hebt om je zaagmachine te plaatsen. Op deze pagina vertellen we je alles over de combi zaagtafel en wat deze combinatiezaag je allemaal te bieden heeft. De techniek achter de flipover zaagtafel en een gepast advies.

Combinatiezaag kopen?

Op basis van verschillende aanbieders hebben wij voor jou een combinatiezaag top 4 opgesteld. Daarnaast kun je diverse aanbieders vergelijken om je eigen flipover zaag met succes te kopen.

Top 4 combinatiezagen:

Afbeelding

Product


Dewalt flipover afkortzaag

Onze beste koop!

DeWalt DW743N

Krachtige combinatiezaag, ook geschikt voor de professional + gratis onderstel

DeWalt D27107XPS-QS

DeWalt D27107

Topmodel van DeWalt, beste keuze voor de professional + gratis onderstel

Einhell TC-MS 2112 T

Scheppach HM216

Beste budget combinatiezaag, geschikt voor de doe-het-zelver

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Beste combinatiezaag op accu, mét trekfunctie en incl. accu

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

DeWalt DW743N

Krachtige combinatiezaag, ook geschikt voor de professional + gratis onderstel

Dewalt flipover afkortzaag

DeWalt D27107

Topmodel van DeWalt, beste keuze voor de professional + gratis onderstel

DeWalt D27107XPS-QS

Scheppach HM216

Beste budget combinatiezaag, geschikt voor de doe-het-zelver

Einhell TC-MS 2112 T

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Beste combinatiezaag op accu, mét trekfunctie en incl. accu

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Techniek achter de flipover zaag

Niet elke flipover zaag is op dezelfde manier ontworpen. Dit betekend dat de techniek achter de combinatiezaag per producent verschillend is. Er bestaan namelijk twee manieren om een afkortzaag te combineren met een cirkelzaagtafel. Zo werkt Makita namelijk met een draaibeweging, oftewel ‘flipper’. De combinatiezaag van Bosch daarentegen is alleen verkrijgbaar met een afkortzaag met boventafel. Om u wat meer duidelijkheid te geven behandelen we zowel hieronder de ‘afkortzaag met boventafel’ en de ‘combitafel met flipper’.

Afkortzaag met boventafel

Tafel afkortzaagEén van de twee combinatiezagen is de afkortzaag met boventafel. De afkortzaag met boventafel ziet er hetzelfde uit als een normale afkortzaag. Er wordt hier geen gebruik gemaakt van een draaibeweging om de afkortzaag om te bouwen naar een zaagtafel. In de zaag arm van de afkortzaag is namelijk een zaagtafel gebouwd. Daardoor is het cirkelzaagblad wat zich onder de arm bevindt te gebruikt voor afkorten.

De bovenkant van het cirkelzaagblad wordt gebruikt voor de zaagtafel. Om de cirkelzaagtafel te gebruiken kunt u de arm van de afkortzaag in zijn geheel naar beneden halen. Zet deze vast met de hiervoor aanwezige vergrendeling. De hoogte van het zaagblad kunt u nu aanpassen door de zaagtafel in verticale richting te verschuiven. Nu kunt u de combinatiezaag als tafelcirkelzaag gebruiken.

Combinatiezaag met flipper

Combinatiezaag met flipper van het merk DeWalt De combinatiezaag met flipper maakt gebruik van een draaibeweging. Bij de meeste combinatiezagen wordt deze techniek ook wel omschreven als ‘flipper’. De meeste producenten of aanbieders hebben dit vaak wel in de productnaam of specificaties aangegeven. Een combinatie zaag met flipper maakt gebruik van hetzelfde zaagblad.

Het grote verschil is dat de machine in zijn geheel moet worden omgedraaid. Dit is nodig om van een afkortzaag een zaagtafel te maken. Om dit te bereiken haalt u de arm waarin het cirkelzaagblad bevestigd is in zijn geheel naar beneden. Als dit is gebeurd kunt u de arm vastzetten met de hiervoor bedoelde klemmen. Wanneer dit is gebeurd is het mogelijk om de gehele afkortzaag 180 graden te draaien. Nu hangt de afkortzaag eigenlijk op de kop onder het zaagblad. Met de hiervoor aanwezige verstel knop kan het zaagblad in hoogte worden aangepast. Nu kunt u uw afkortzaag gebruiken als tafelcirkelzaag.

Advies flipover zaagtafel kopen

Een advies is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar we kunnen je wel een beetje helpen bij jouw keuze. Om je een beetje een indicatie te geven over de prijzen hebben we hieronder voor jou een overzicht met de minimale en maximale prijzen van iedere soort.

 • Combinatiezaag             € 210,-                  € 1400,-
 • Afkortzaag                       € 100,-                  € 800,-
 • Zaagtafel                          € 100,-                  € 2000,-

Zoals je kunt zien is het kopen van een flipover zaagtafel een stuk voordeliger. Je voorkomt hier namelijk mee dat je twee aparte machines moet aankopen om dezelfde functies te behalen als bij een combinatiezaag. Als je natuurlijk wilt gaan voor een hoge kwaliteit en graag daar meer voor betaald. Is de aankoop van een afkortzaag en zaagtafel apart ook een optie.

Combinatiezaag bestellen?
Bestel nu

Heb je nog vragen over combinatiezaagmachines? Dan mag je deze ons gerust stellen, door hieronder een reactie achter te laten.

7 Opmerkingen
 1. Wanneer is het handig om een combinatiezaag te hebben?

  • Hallo Romy,

   Een combinatiezaag geeft de voordelen van zowel een afkort- als tafelzaag. De machine kun je dus het beste aanschaffen wanneer je beide machines nodig hebt. Denk daarbij aan het zagen van lange platen of het afkorten van balken. Let wel op! Voor een kwalitatief goede combinatiemachine betaal je al snel veel geld. De populairste die je veel op de bouw tegenkomt zijn die van DeWalt.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Interessante informatie! Het wordt mij duidelijk dat deze zaagmachine met name geschikt is voor de professionele klusser. Dit vanwege de vele functies, wat de prijs ook weer laat zien. Echter zie ook machines van rond de 100 euro voorbij komen. Zijn deze betrouwbaar? Of kun je dan beter kiezen voor een losse afkortzaagmachine of zaagtafel?

  • Beste Geert,

   Bedankt voor je bericht. Of deze machines betrouwbaar zijn, is een beetje afhankelijk van het merk. Over het algemeen presteren deze machines wel lager in vergelijking met machines van de wat bekendere merken. In principe is dit ook wel logisch, omdat deze machine over meer functies beschikken als zowel meer vermogen hebben. Een machine, met één functie, welke voor dat bedrag wordt aangeboden zal daarom beter presteren. Echter kan deze wel beperkt worden ingezet, bepaalde zaagwerkzaamheden.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Ik ben eigenlijk op zoek naar een semi-prof, hij moet in ieder geval een steigerplank kunnen afkorten van ongeveer 20 cm.
  Prof is mij iets aan de dure kant, omdat ik niet elke dag hoef te zagen, maar puur hobbymatig, ik zat dan zelf te denken aan Powerplus.
  Misschien zijn er nog andere alternatieven.

  Ik hoor het graag.

  Groet,

  Hans

  • Ik heb een powerplus machine gehad, een 6 tal jaren. Af en toe gebruikt, als hobbyklusser.
   Opeens weigert ze dienst. Laten nazien: niet meer te herstellen kreeg ik als antwoord.
   Een machine die maar om de 14 dagen, in de zomerperiode eens buiten komt, heeft wel een heel korte levensduur.
   Voor mij nooit nog powerplus.
   Als regelmatig met Makita gewerkt, presteert veel beter.

  • Dag Hans,

   Begrijpen wij, dan is een semi-prof een betere keuze. De volgende merken zijn dan over het algemeen geschikt: Metabo, Einhell en Powerplus. Powerplus valt wel in het laagste segment, qua prijs/kwaliteit. De gereedschappen van Metabo staan in dit geval wel bekend om hun goede prijs- kwaliteitsverhouding. Gezien de prijs wel iets hoger, maar naar onze ervaring het meer dan waard.

   Succes met de aankoop!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Cirkelzaagkopen.nl
Logo