CombinatiezaagU heeft waarschijnlijk al wel eens gehoord van een afkortmachine en zaagtafel, toch? Maar heeft u al wel eens gehoord van een combinatiezaag? De combinatiezaag (beter bekend als ‘flipover zaag’) is namelijk een afkort, verstek- en tafelzaag in één. Dit wil zeggen dat u alle functies van een afkortzaag en zaagtafel in één heeft. Handig wanneer u maar een beperkte ruimte heeft om uw zaagmachine te stallen. Op deze pagina vertellen we u alles over de combinatie zaag en wat deze combinatiezaag u allemaal te bieden heeft. De techniek achter de flipover zaagtafel en een gepast advies.

Vergelijk de 3 beste combinatiezagen
Meer informatie

Combinatiezaag kopen?

Op basis van verschillende aanbieders hebben wij voor u een combinatiezaag top 3 opgesteld. Daarnaast kunt u diverse aanbieders vergelijken om uw eigen flipover zaag met succes te kopen. Daarnaast bestaat deze top 3 voornamelijk uit combinatiezaag aanbiedingen, zodat u niks teveel betaald.

Powerplus POWX07587Powerplus POWX07587

Al vanaf: € 375,00


Met een 2000 watt motor zaagt de Powerplus POWX07587 verschillende materialen zonder moeite. Zagen onder een hoek van 45 graden is mogelijk. Ook heeft die een max. zaagbreedte van 155 mm.

Aanbieder Prijs
Coolblue €        375,00

Einhell TC-MS 2112 TEinhell TC-MS 2112 T

Al vanaf: € 129,-


De Einhell TC-MS 2112 T is een 1200 watt tafel- en afkortzaag die zonder moeite verschillende materialen zaagt. Naar één kant kantelbaar in een hoek van 65 graden.

Aanbieder Prijs
Coolblue €        129,00

Bosch GTM 12 JLBosch GTM 12 JL

Al vanaf: € 569,-


Met een 1800 watt motor zaagt de Bosch GTM 12 JL veel verschillende materialen zonder probleem. Zagen onder een hoek van 47 graden is mogelijk en een zaagdiepte van 95 mm is te behalen.

Aanbieder Prijs
Coolblue €        569,00

Techniek achter de flipover zaag:

Niet elke flipover zaag is op dezelfde manier ontworpen. Dit betekend dat de techniek achter de combinatiezaag per producent verschillend is. Er bestaan namelijk twee manieren om een afkortzaag te combineren met een cirkelzaagtafel. Zo werkt Makita namelijk met een draaibeweging, oftewel ‘flipper’. De combinatiezaag van Bosch daarentegen is alleen verkrijgbaar met een afkortzaag met boventafel. Om u wat meer duidelijkheid te geven behandelen we zowel hieronder de ‘afkortzaag met boventafel’ en de ‘combitafel met flipper’.

Afkortzaag met boventafel

Één van de twee combinatiezagen is de afkortzaag met afkortzaag met boventafelboventafel. De afkortzaag met boventafel ziet er hetzelfde uit als een normale afkortzaag. Er wordt hier geen gebruik gemaakt van een draaibeweging om de afkortzaag om te bouwen naar een zaagtafel. In de zaag arm van de afkortzaag is namelijk een zaagtafel gebouwd. Daardoor is het cirkelzaagblad wat zich onder de arm bevindt te gebruikt voor afkorten. De bovenkant van het cirkelzaagblad wordt gebruikt voor de zaagtafel. Om de cirkelzaagtafel te gebruiken kunt u de arm van de afkortzaag in zijn geheel naar beneden halen. Zet deze vast met de hiervoor aanwezige vergrendeling. De hoogte van het zaagblad kunt u nu aanpassen door de zaagtafel in verticale richting te verschuiven. Nu kunt u de combinatiezaag als tafelcirkelzaag gebruiken.

Combinatiezaag met flipper

De combinatiezaag met flipper maakt gebruik van een Combinatiezaag met flipperdraaibeweging. Bij de meeste combinatiezagen wordt deze techniek ook wel omschreven als ‘flipper’. De meeste producenten of aanbieders hebben dit vaak wel in de productnaam of specificaties aangegeven. Een combinatie zaag met flipper maakt gebruik van hetzelfde zaagblad. Het grote verschil is dat de machine in zijn geheel moet worden omgedraaid. Dit is nodig om van een afkortzaag een zaagtafel te maken. Om dit te bereiken haalt u de arm waarin het cirkelzaagblad bevestigd is in zijn geheel naar beneden. Als dit is gebeurd kunt u de arm vastzetten met de hiervoor bedoelde klemmen. Wanneer dit is gebeurd is het mogelijk om de gehele afkortzaag 180 graden te draaien. Nu hangt de afkortzaag eigenlijk op de kop onder het zaagblad. Met de hiervoor aanwezige verstel knop kan het zaagblad in hoogte worden aangepast. Nu kunt u uw afkortzaag gebruiken als tafelcirkelzaag.

Advies

Een advies is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar we kunnen u wel een beetje helpen bij uw keuze. Om u een beetje een indicatie te geven over de prijzen hebben we hieronder voor u een overzicht met de minimale en maximale prijzen van iedere soort.

 • Combinatiezaag:               € 210,-                 € 1400,-
 • Afkortzaag:                       € 100,-                 € 800,-
 • Zaagtafel:                          € 100,-                 € 2000,-

Zoals u kunt zien is het kopen van een flipover zaagtafel een stuk goedkoper. U voorkomt hier namelijk mee dat u twee aparte machines moet aankopen om dezelfde functies te behalen als bij een combinatiezaag. Als u natuurlijk wilt gaan voor een hoge kwaliteit en graag daar meer voor betaald. Is de aankoop van een afkortzaag en zaagtafel apart ook een optie.

Combinatiezaag
4.1 (81.18%) 34 votes

2 gedachten over “Combinatiezaag

  1. Hallo Romy,

   Een combinatiezaag geeft de voordelen van zowel een afkort- als tafelzaag. De machine kun je dus het beste aanschaffen wanneer je beide machines nodig hebt. Denk daarbij aan het zagen van lange platen of het afkorten van balken. Let wel op! Voor een kwalitatief goede combinatiemachine betaal je al snel veel geld. De populairste die je veel op de bouw tegenkomt zijn die van DeWalt.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *