Beste accu cirkelzaag van 2023

Accu cirkelzaagEen accu cirkelzaag heeft nooit een tekort aan snoerlengte. Meestal heeft een besnoerde handcirkelzaag, maar bedrading tot 5 meter. En dan nog niet eens gesproken over hoe frequent de bedrading ergens achter blijft haken. Is er hiervoor geen eenvoudige oplossing? Die is er! Namelijk accu cirkelzagen, welke beschikken over een accu, en dus geen snoer. Een accu cirkelzaag is mede hierdoor ontzettend populair bij klussers.

De capaciteit van accu’s is sterk verbeterd. Deze verbetering biedt mogelijkheden in de toepasbaarheid van accu’s. En bedrijven weten dit als geen ander. Denk hierbij aan merken, zoals: Bosch, Makita, DeWalt, Festool, Hitachi, Metabo en Powerplus.

Accu cirkelzaag kopen?

Uw eigen accu cirkelzaag kopen? Wij hebben de beste accu cirkelzagen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Kijk eenvoudig welke het beste bij jou past!

Top 5 accu cirkelzagen:

Afbeelding

Product


Beste cirkelzaag op accu

Onze beste koop!

Bosch PKS 18 LI 1

Beste koop accu cirkelzaag voor de klusser, krachtig en licht. Verkrijgbaar zonder of mét 2,5 Ah accu's

Of

Makita DHS630RTJ

Makita DHS630RTJ

Beste accu cirkelzaag voor de professional, met 66mm zaagdiepte. Verkrijbaar met of zonder 5,0 Ah accu's

Of

Bosch UniversalCirc 12

Bosch UniversalCirc 12

Beste mini accu cirkelzaag voor de doe-het-zelver, met 85mm zaagblad en verstekfunctie

Makita HS301DSMJ

Makita HS301DSMJ

Beste mini accu cirkelzaag voor de professional, met 85mm zaagblad. Verkrijgbaar met of zonder 4,0 Ah accu's

Of

VONROC CS501DC

VONROC CS501DC

Beste accu cirkelzaag onder €100, met 150mm zaagblad én krachtige 4,0 Ah accu

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch PKS 18 LI 1

Beste koop accu cirkelzaag voor de klusser, krachtig en licht. Verkrijgbaar zonder of mét 2,5 Ah accu's

Beste cirkelzaag op accu

Of

Makita DHS630RTJ

Beste accu cirkelzaag voor de professional, met 66mm zaagdiepte. Verkrijbaar met of zonder 5,0 Ah accu's

Makita DHS630RTJ

Of

Bosch UniversalCirc 12

Beste mini accu cirkelzaag voor de doe-het-zelver, met 85mm zaagblad en verstekfunctie

Bosch UniversalCirc 12

Makita HS301DSMJ

Beste mini accu cirkelzaag voor de professional, met 85mm zaagblad. Verkrijgbaar met of zonder 4,0 Ah accu's

Makita HS301DSMJ

Of

VONROC CS501DC

Beste accu cirkelzaag onder €100, met 150mm zaagblad én krachtige 4,0 Ah accu

VONROC CS501DC

Soorten

Door nieuwe technieken komt het steeds meer voor dat cirkelzagen, zoals een afkort-, inval- of zelfs tafelzaag verkrijgbaar zijn op accuvoeding. Een veelvoorkomende techniek is het gebruik maken van een dubbele acculading (bijvoorbeeld 2 x 18 volt = 36 volt). Ook zijn er door nieuwe ontwikkelingen accu’s met een accuspanning van wel 54 volt. Hieronder wordt een tafel-, mini- en afkortzaag met accuvoeding kort beschreven:

Accu tafelzaag

Accu tafelzaagDeWalt is een voorloper als het gaat om accu tafelcirkelzagen. Zo hebben zij een zaagtafel ontwikkeld die wordt gevoed met een 54 volt/6,0Ah Li-Ion accu. Zelfs op accu kan deze zaagmachine een zaagdiepte van 65 mm behalen. Wanneer deze continue intensief gebruik zou worden kun je 20 minuten achter elkaar zagen oftewel 50 meter aan OSB plaat (18 mm) verzagen op één acculading.

Accu afkortzaag

Afkortzaag op accuAccu afkortzagen zie je langzamerhand ook steeds meer voorkomen. In de varianten enkel 18 volt, 54 volt of zelfs dubbele lading van 2×18=36 Volt. Merken zoals DeWalt, Makita en zelfs Metabo hebben er hier al één van uitgebracht. Vaak kun je op één lading zo’n 300 zaagsneden doen (verschilt per houttype).

Accu mini cirkelzaag

De accu cirkelzaag is ook in mini formaat te verkrijgen. Deze cirkelzaagmachines staan bekend als lichtgewicht, wat het werkcomfort ten goede komt. Een mini accu cirkelzaag wordt meestal standaard geleverd met twee li-ion accu’s. Door een heldere batterij-indicatie weet u precies wanneer de accu aan de oplader moet.

Accu cirkelzaag in mini formaatNaast een professionele accu beschikt de mini
accucirkelzaag ook over vele andere gadgets. Zo zijn de meeste accu cirkelzagen uitgerust met een heldere LED verlichting om ook in het donker werk te verrichten. Naast LED verlichting beschikken sommige mini accucirkelzagen over een zaaggeleiding om rechte zaagsneden te maken. Een mini accu cirkelzaag kopen kan eenvoudig online bij één van de webwinkels.

Li-ion accu


De li-ion accu is een sterke verbetering (geweest) in de accu wereld. De afkorting li-ion staat voor lithium accu. Een lithium accu biedt voldoende voordelen. Bereiken hogere capaciteit met minder cellen en hebben geen last van geheugeneffect. Kijk voor alle voordelen op ‘voordelen cirkelzaag Li-ion accu’.

Misschien denkt u dat een accu cirkelzaag minder krachtig is dan een normale 230 V handcirkelzaag. Dit is minder waar, want een li-ion accu heeft een hoge energiedichtheid, waarmee de nodige kracht geleverd kan worden. Ook is het mogelijk om twee 18 V accu’s te gebruiken in één zaagmachine.


In het volgende filmpje van Makita, wordt een accu cirkelzaag gebruikt met twee 18 V accu’s.4 meest gestelde vragen

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de vier meest gestelde vragen op een rijtje gezet en beantwoord.

1. Waar moet ik opletten als ik een accu cirkelzaag koop?

Wanneer je een accu zaagmachine wilt kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal specificaties. Welke specificaties dit zijn en wat ze betekenen vind je hieronder:

 • Toerental: hoeveel omwentelingen het zaagblad maximaal onbelast kan maken per minuut.
 • Accu platform: gereedschap van hetzelfde accu platform is onderling uitwisselbaar.
 • Accuspanning: de spanning wordt weergegeven in volt en geeft de arbeidskracht aan.
 • Batterij technologie: het type accu dat wordt gebruikt, bijvoorbeeld: lithium-ion.
 • Capaciteit: weergegeven in milliampère (mAh) en geeft de accuduur weer.
 • Oplaadtijd: de tijd dat het duurt voor een lege accu weer is opgeladen.

2. Hoe lang kan ik zagen met één acculading?

Er komen veel factoren bij kijken die bepalen hoe lang je kunt zagen op één acculading, bijvoorbeeld: houtsoort, type accu en ouderdom van de accu. De formule die je kunt hanteren bij een nieuwe accu is:

Ampère (A): vermogen zaagmachine (in watt) delen door accuspanning accu (in volt). Tenslotte ampère-uur (Ah) delen door de reeds berekende ampère (A).

Voorbeeld

We hebben een zaagmachine van 1350 watt en een accu van 54 volt 6Ah. Eerst delen we het wattage van de zaagmachine (1350 watt) door de accuspanning (54 volt). Waar 1350/54= 25 ampère uitkomt. De 6 ampère-uur van de accu wordt nu weer gedeeld door de 25 ampère (reeds berekend), dus 6/25= 0,24 uur (oftewel x 60 minuten in een uur ongeveer 15 minuten). Dus de accu cirkelzaag kan gedurende 15 minuten 1350 watt leveren, daarna zal deze weer moeten worden opgeladen.

3. Wat is beter accu of snoer?

Dat ligt helemaal aan het werk wat je wilt gaan uitvoeren. Accugereedschap is ideaal op de bouw of plekken waar je verlegen zit om netspanning. Wel is het zo dat accu cirkelzagen duurder, zwaarder en door de jaren heen achteruit gaan in capaciteit. Hoewel de accu zaagmachines nog niet heel populair zijn, zie je hier toch steeds meer een stijgende lijn in door verbeterde technieken.

4. Welk zaagblad gebruiken?

Universele zaagbladenDe meeste accu cirkelzagen werken ook met verschillende zaagbladen. Sommige zaagbladen zijn alleen bestemd voor hout, maar andere zijn universeel en dus voor meerdere materialen te gebruiken. Veel merken hebben hun eigen zaagbladen op de markt gebracht, waardoor het aanbod zaagbladen erg groot is. Naast accu cirkelzagen vindt u ook de zaagbladen eenvoudig online voor een groter assortiment.

Vergelijk alle accu cirkelzagen
Vergelijk hier!

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten in een reactie, zie hieronder.

8 Opmerkingen
 1. Ik zie dat Makita accu cirkelzaagmachines levert met bijvoorbeeld een 2 x 18 volt accu, maar wat voor voordelen heeft dat?

  • Hallo Roos,

   Een voordeel van niet 1, maar 2 x 18 volt accu’s zit hem in een hoger vermogen en een lagere warmteontwikkeling. Deze twee resulteren weer in een langere levensduur van accu’s en de machine. Dit komt omdat de energie die kan worden geleverd veel hoger ligt dan de energie die de machine vraagt. Hierdoor hoeft niet steeds het uiterste van de accu worden gevraagd wat een hoge warmteontwikkeling zou veroorzaken. Kortom twee vliegen in één klap!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Ik zou graag een mini cirkelzaag met inval functie kopen die dieper zaagt dan 2cm zoals bv de dremel. Dit wordt bij vrijwel geen enkel merk vermeld dus ik vermoed dat deze er ook weinig zijn. Accu of snoer maak ik dan even geen punt van alhoewel accu natuurlijk erg makkelijk is.
  Kunnen jullie me wat op weg helpen?

  • Hallo Simone,

   Drie type mini cirkelzagen waar je eens naar zou kunnen kijken worden hieronder weergegeven. Eén op accu is lastig te vinden, waarschijnlijk zijn deze er niet, omdat zo’n cirkelzaag namelijk compact en makkelijk hanteerbaar moet zijn. Met een accu erin wordt die vaak een stuk zwaarder. Mocht je deze toch echt willen hebben dan moet je denk in de richting van het merk Bosch groen gaan zoeken.

    Bosch pks 16 multi
    Ferm CSM 1038
    Powerplus POWX1365MB

   Misschien is het handiger om even naar onze pagina mini cirkelzagen toe te gaan. Daar staat namelijk veel meer informatie over wat een mini cirkelzaagmachine inhoudt en welke nou geschikt zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Ik dacht altijd dat alleen kleine zaagmachines een accu hadden… Welke accu zaagmachine raden jullie mij aan? Ben op zoek naar er één met een normaal formaat.

  • Hallo Pim,

   Dat was misschien eerder het geval, maar sinds de accu’s meer capaciteit hebben en niet meer onderdoen aan een 230 volt zaagmachine is er veel verandert. Neem bijvoorbeeld de Bosch PKS 18 LI 1. Professioneel, kwalitatief en krachtig genoeg om planken met een dikte van 48 mm te verzagen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 4. Het viel mij op dat veel accu zaagmachines zonder accu worden geleverd, waarom is dat zo?

  • Dag Michel,

   De grotere merken (producenten) werken steeds meer met accusystemen -en platforms. Hiermee wordt bedoeld dat je één en dezelfde accu ook voor andere accu gereedschappen van dat merk kunt gebruiken.

   Dus mocht je al over de nodige accu’s beschikken, dan is deze keuze interessant. Je kunt hier immers veel mee besparen.

   Mvg,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Laat een reactie achter

Cirkelzaagkopen.nl
Logo