GeleiderailMet een cirkelzaag geleiderail wordt het zagen met een cirkelzaag nog eenvoudiger. Een geleider is een soort van ijzeren liniaal die wordt bevestigd aan de onderkant van een cirkelzaag. Vervolgens plaatst u de geleider op het te zagen werkstuk en het zagen gaat al bijna vanzelf. De meeste handcirkelzagen beschikken standaard al over een ‘zaaggeleiding’, deze is bedoeld om korte maar rechte zaagsneden te maken. Indien u een grote plaat wilt doorzagen met behulp van een zaaggeleiding komt u vaak lengte tekort. In dit geval is het verstandig om een geleiderail te kopen. Een cirkelzaag geleider heeft namelijk als belangrijkste functie om nog langere en tevens nauwkeuriger zaagsneden te maken.

Vergelijk de 20 beste geleiderails
Meer informatie

Uw eigen cirkelzaag geleiderail kopen?

Cirkelzaagkopen.nl heeft voor u een cirkelzaag geleiderail top 3 opgesteld met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende geleiderails, prijzen en aanbieders en koop vandaag nog de juiste cirkelzaag geleiderail.

Bosch geleiderail (2-delig)Bosch geleiderail (2-delig)

Al vanaf: € 64,40

Bosch geleiderail, bestaat uit 2 delen van 350 mm. De geleiderails zijn gemaakt van kunststof en zijn geschikt voor de handcirkelzagen PKS 55 A, PKS 66 A en PKS 66 AF.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         64,40

Bosch geleiderailBosch geleiderail

Al vanaf: € 83,74

Bosch geleiderail, bestaat uit 1 deel en is geschikt voor de Bosch groen als zowel Blauw versie. Deze geleiderail draagt de naam ‘BOSCH FSN 1600’.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         83,74
Coolblue €         85,00 

Scheppach GeleiderailScheppach Geleiderail

Al vanaf: € 62,00

Het merk Scheppach is niet heel bekend, maar levert ook geleiderails. Waaronder deze geleiderail met een lengte van 1400 mm. Ideaal voor een mooie zaaglijn.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         62,00

Welke cirkelzaag kiest u?

De geleiderail is niet bedoeld voor elke type cirkelzaag. Tot nu toe is een geleider alleen toepasbaar met een hand- of invalcirkelzaag. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om een geleiderail van een bepaald merk voor een ander merk cirkelzaag te gebruiken. Het is daarom verstandig om een geleider te kiezen die universeel is. Bij de aankoop van een nieuwe cirkelzaag weet u zeker dat u juiste geleiderail al heeft aangeschaft.

Wanneer u een invalcirkelzaag koopt is deze vaak al uitgerust met een bijhorende geleiderail. Zonder een geleider is de invalcirkelzaag dan ook nauwelijks te gebruiken. Bij handcirkelzagen is dit niet het geval en kunt u de geleiderail gemakkelijk ontkoppelen (click-systeem) wanneer dit nodig is. Bent u klaar met zagen? Dan kunt u de geleiderail in bijgeleverde hoes opbergen of in de kist/koffer van bijvoorbeeld uw invalcirkelzaag.

Cirkelzaag geleiderail gebruiken

Het gebruiken van een cirkelzaag geleiderail voor uw cirkelzaag lijkt misschien moeilijker dan het is. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ‘adapter’ die u eerst aan de cirkelzaag moet monteren. Vervolgens klikt u de cirkelzaag, door middel van de adapter, op de geleiderail. Voordat u begint kunt u de geleider eerst vastzetten met een paar lijmklemmen (soms meegeleverd met de geleider), zodat er niks verschuift tijdens het zagen. Het volgende filmpje zal het gebruik nader toelichten:

 

Cirkelzaag geleiderail
4.5 (89.09%) 11 votes

24 thoughts on “Cirkelzaag geleiderail

  1. Dan raden wij een universele geleiderail aan, bijvoorbeeld de Wolfcraft 6910000. Let op! Hoewel de geleiderail universeel is wil dit niet zeggen dat hij bij alle types past.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 1. Beste lezer,
  Welke geleiderrail kan ik gebruiken met een oudere Metabo KS 0852 S? (800W).
  Hoe kan ik zo iets opzoeken?
  Dank je,
  – Ed Bras

  1. Hallo Ed,

   Ik verwijs je even door naar de voorgaande reacties (staat ook verwijzing naar pagina’s met meer info), want alleen de universele Wolfgang geleiderail zou dan uitkomst bieden. Je zult zelf even moeten kijken of hij de afmetingen van jouw cirkelzaag ondersteund (oppervlakte, lengte en breedte).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Matthieu,

   De geleiderail ‘Bosch FSN 1600’ is niet in combinatie te gebruiken met de GKS 160, GKS 165 en GKS 190. Wel is de geleiderail geschikt voor alle overige Bosch professionele frees- en zaagmachines. Voor zover ik weet is er ook geen adapter beschikbaar om deze te combineren (mocht je deze toch vinden, laat even een reactie achter voor andere klussers).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Bestaat er van de Bosh PKS geleidinsrail ook een langere versie?
  Lijkt me handiger en minder kans op afwijkingen dan verschillende kleine stukken koppelen.

  Of is er een geleidingsysteem dat compatibel is met de Bosh PKS?

  Concreet overweeg ik de aankoop van bosh PKS 66 of powerplus POWX0561 met rail. Prijs technisch interessant alleen zit ik wat verveelt met geleidingsrail. de powerplus is compatibel met Festool dus op die manier kan ik langere lat kopen. Of is mijn vrees voor afwijking door koppeling van kleine rails onterecht?

  alvast bedankt voor de feedback

  1. Hallo Wim,

   Bosch heeft twee verschillende geleiderails. Dit is inderdaad de 2x 350 mm stuks. Het is mogelijk om meerdere stukken aan elkaar te koppelen, maar in hoeverre dit de nauwkeurigheid aantast durf ik niet te zeggen. Een andere oplossing zijn de Bosch FSN geleidingsrails. Deze zijn namelijk in verschillende lengtes verkrijgbaar tot 1,6 meter. Helaas zijn deze voor zover ik weet alleen geschikt voor de GKS cirkelzagen. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van een adapter. Dit kan in de vorm van een plaat zijn, maar ook als parallelgeleider. Waar je dus de geleiderail als geleiding aanhoudt.

   Hoop dat je hier wat aan hebt en mocht je het zeker willen weten neem contact op met het bedrijf waar je de geleiderail besteld.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Alex,

   Jou zaagtafel valt onder het merk AEG Powertools. Daarbij los zulke accessoires verkrijgen is vaak lastiger dan je denkt. Nederland heeft één AEG Powertool service center misschien dat je daar meer te weten kunt komen?

   De gegevens zijn:

   MSN After-Sales Service
   VOOR DE BLANKEN 1
   7963 RP RUINEN
   0522470068

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Twan,

   De Bosch PKS54 kan worden gebruikt bij de geleiderails ‘FSN 70’ en ‘FSN 140’. Hiervoor heb je een adapter nodig om cirkelzaag en geleiderail te koppelen. Dit koppelstuk heet ‘FSN 70-140’.

   Mocht je meer vragen hebben dan horen wij dat graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Berdjan,

   Ik heb even gekeken naar de producteigenschappen van de Bosch FSN 1600 en daarbij wordt vermeld: “Geschikt voor professionele bosch professionele frees en zaagmachines (niet i.c.m GKS 160, GKS 165 en GKS 190)

   Omdat de PKS 55A niet valt onder het professionele gereedschap zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Misschien dat een te gebruiken adapter hier verandering in kan brengen, maar daarvoor zal contact moeten worden opgenomen met Bosch-doe-het zelf.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Dominiek,

   Ik raad je dan toch de universele Wolfcraft geleiderail aan, zoals eerder beschreven in de reacties (zoek eens op: universele geleiderails).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *