Cirkelzaag geleiderail

GeleiderailMet een cirkelzaag geleiderail wordt het zagen met een cirkelzaag nog eenvoudiger. Een geleider is een soort van ijzeren liniaal die wordt bevestigd aan de onderkant van een cirkelzaag. Vervolgens plaatst u de geleider op het te zagen werkstuk en het zagen gaat al bijna vanzelf. De meeste handcirkelzagen beschikken standaard al over een ‘zaaggeleiding’, deze is bedoeld om korte maar rechte zaagsneden te maken. Indien u een grote plaat wilt doorzagen met behulp van een zaaggeleiding komt u vaak lengte tekort. In dit geval is het verstandig om een geleiderail te kopen. Een cirkelzaag geleider heeft namelijk als belangrijkste functie om nog langere en tevens nauwkeuriger zaagsneden te maken.

Vergelijk de beste geleiderails!
Bekijk in winkel

Uw eigen cirkelzaag geleiderail kopen?

Cirkelzaagkopen.nl heeft voor u een cirkelzaag geleiderail top 3 opgesteld met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende geleiderails, prijzen en aanbieders en koop vandaag nog de juiste cirkelzaag geleiderail.

Bosch geleiderail (2-delig)Bosch geleiderail (2-delig)

Al vanaf: € 69,00

Bosch geleiderail, bestaat uit 2 delen van 350 mm. De geleiderails zijn gemaakt van kunststof en zijn geschikt voor de handcirkelzagen PKS 55 A, PKS 66 A en PKS 66 AF.

Bestel nu

Bosch geleiderailBosch FSN 1600

Al vanaf: € 89,00

Bosch geleiderail, bestaat uit 1 deel en is geschikt voor de Bosch groen als zowel Blauw versie. Deze geleiderail draagt de naam ‘BOSCH FSN 1600’.

Bestel nu

Scheppach GeleiderailScheppach Geleiderail

Al vanaf: € 59,00

Het merk Scheppach is niet heel bekend, maar levert ook geleiderails. Waaronder deze geleiderail met een lengte van 1400 mm. Ideaal voor een mooie zaaglijn.

Bestel nu

Welke cirkelzaag kiest u?

De geleiderail is niet bedoeld voor elke type cirkelzaag. Tot nu toe is een geleider alleen toepasbaar met een hand- of invalcirkelzaag. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om een geleiderail van een bepaald merk voor een ander merk cirkelzaag te gebruiken. Het is daarom verstandig om een geleider te kiezen die universeel is. Bij de aankoop van een nieuwe cirkelzaag weet u zeker dat u juiste geleiderail al heeft aangeschaft.

Wanneer u een invalcirkelzaag koopt is deze vaak al uitgerust met een bijhorende geleiderail. Zonder een geleider is de invalcirkelzaag dan ook nauwelijks te gebruiken. Bij handcirkelzagen is dit niet het geval en kunt u de geleiderail gemakkelijk ontkoppelen (click-systeem) wanneer dit nodig is. Bent u klaar met zagen? Dan kunt u de geleiderail in bijgeleverde hoes opbergen of in de kist/koffer van bijvoorbeeld uw invalcirkelzaag.

Cirkelzaag geleiderail gebruiken

Het gebruiken van een cirkelzaag geleiderail voor uw cirkelzaag lijkt misschien moeilijker dan het is. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ‘adapter’ die u eerst aan de cirkelzaag moet monteren. Vervolgens klikt u de cirkelzaag, door middel van de adapter, op de geleiderail. Voordat u begint kunt u de geleider eerst vastzetten met een paar lijmklemmen (soms meegeleverd met de geleider), zodat er niks verschuift tijdens het zagen. Het volgende filmpje + de opsomming zal het gebruik nader toelichten:

 • 1e stap: werk niet alleen met een breedtegeleider, maar ook met een geleiderail.
 • 2e stap: een geleiderail is te combineren met een cirkelzaag door een tussencomponent ‘adapter’.
 • 3e stap: gebruik de set bevestigingsstangen zoals in de gebruiksaanwijzing van de adapter staat aangegeven.
 • 4e stap: monteer de adapter aan de cirkelzaag en zet deze daarna op de geleiderail.
 • 5e stap: zorg dat de speling tussen adapter en geleiderail zo klein mogelijk wordt door de stelmoeren aan te draaien.
 • 6e stap: zaag nu de rubberen strip van de geleiderail in zodat deze perfect aansluit met het zaagblad en splinters worden voorkomen.
 • 7e stap: teken de plaats af waar de zaaglijn moet komen en leg de geleiderail met de rubberen strip hier tegenaan.
 • 8e stap: klem de geleiderail vast met hiervoor bedoelde klemmen om verschuiving tegen te gaan.
 • 9e stap: nu alles gemonteerd is kan snel, gemakkelijk en veilig het plaatmateriaal worden gezaagd.

Vergelijk de beste geleiderails!
Bekijk in winkel

58 Opmerkingen
 1. Ik heb een black Decker cirkelzaag, welk geleiderail kan ik erbij kopen.
  MVGR

  • Dan raden wij een universele geleiderail aan, bijvoorbeeld de Wolfcraft 6910000. Let op! Hoewel de geleiderail universeel is wil dit niet zeggen dat hij bij alle types past.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Beste lezer,
  Welke geleiderrail kan ik gebruiken met een oudere Metabo KS 0852 S? (800W).
  Hoe kan ik zo iets opzoeken?
  Dank je,
  – Ed Bras

  • Hallo Ed,

   Ik verwijs je even door naar de voorgaande reacties (staat ook verwijzing naar pagina’s met meer info), want alleen de universele Wolfgang geleiderail zou dan uitkomst bieden. Je zult zelf even moeten kijken of hij de afmetingen van jouw cirkelzaag ondersteund (oppervlakte, lengte en breedte).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Antwoord
  Matthieu Hagemans 27 juli 2017 op 20:22

  Is voor de Bosch GKS 190 cirkelzaag een adapter nodig bij gebruik op de Bosch FSN 1600?

  • Hallo Matthieu,

   De geleiderail ‘Bosch FSN 1600’ is niet in combinatie te gebruiken met de GKS 160, GKS 165 en GKS 190. Wel is de geleiderail geschikt voor alle overige Bosch professionele frees- en zaagmachines. Voor zover ik weet is er ook geen adapter beschikbaar om deze te combineren (mocht je deze toch vinden, laat even een reactie achter voor andere klussers).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 4. Beste
  Ik bezit een ouder Bosch cirkelzaag namelijk een PKS 66. Welke geleider zou daar op passen denk je?
  Bedankt voor info!

  • Hallo Neman,

   Wanneer je beschikt over een PKS handcirkelzaag van Bosch dan kun je de Bosch Geleiderail – 350 mm – 2 stuks gebruiken. Deze is namelijk geschikt voor de: PKS 55A; PKS 66A en PKS 66AF.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

   • Beste Team Cirkelzaagkopen,

    Antwoord is mij niet helemaal duidelijk. Er is een PKS66 cirkelzaag (aantal Jaren oud, deze heb ik) en er is een PKS66a cirkelzaag (de nieuwste). Past deze rail ook op die oude? En zo ja, is er dan ook een langere geleider/rail beschikbaar of moet ik dan deze twee keer kopen en koppelen?

    70cm is niet erg lang voor het zagen van hele platen (244×122)

    Hoor het graag. Alvast bedankt!

    • Hallo Rob,

     Bedankt voor je reactie en wat je zegt is helemaal niet zo raar! Toch kun je als je de ‘PKS66’ en ‘PKS66A’ naast elkaar houdt goed zien dat de aluminium voetplaat bij de PKS66A een gleuf heeft. Deze gleuf wordt gebruikt om de handcirkelzaag te positioneren op de zwarte geleiderail. De oudere PKS66 heeft deze gleuf/inham niet zitten in de voetplaat, zoals je waarschijnlijk al wel hebt gemerkt.

     Wat inhoudt dat je de PKS66 niet kunt gebruiken met de PKS66A geleiderail. Wat je natuurlijk wel kunt doen (werkt niet even precies, maar wel goed). Is dat je de lange geleiderails koopt van Bosch ‘FSN geleiderails’. Deze kun je er dan niet op plaatsen, maar wel langs de geleiderail heen laten geleiden. Dus dat de voet van de handcirkelzaag tegen de zijkant van de geleiderail ligt. Kleine randjes afzagen is dan wel lastig.

     Hoop dat je hier wat aan hebt.

     Met vriendelijke groet,

     Team Cirkelzaagkopen.nl

 5. Handig deze informatie en ook de rest van de site!
  Veel nuttige info staat erop waar ik wat aan heb.

  Groet,

  Marike

 6. Beste,

  IK heb een holz-her cirkelzaag welke geleiderail past hier bij?

  Alvast bedankt!

  • Hallo Wim,

   Als je misschien snel bent kun je deze holz-her geleiderail op marktplaats eens bekijken. Ze zijn namelijk niet meer in de winkel verkrijgbaar en via marktplaats ook nog eens een stuk goedkoper!

   Veel succes en als je vragen hebt hoor ik het wel!

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 7. Bestaat er van de Bosh PKS geleidinsrail ook een langere versie?
  Lijkt me handiger en minder kans op afwijkingen dan verschillende kleine stukken koppelen.

  Of is er een geleidingsysteem dat compatibel is met de Bosh PKS?

  Concreet overweeg ik de aankoop van bosh PKS 66 of powerplus POWX0561 met rail. Prijs technisch interessant alleen zit ik wat verveelt met geleidingsrail. de powerplus is compatibel met Festool dus op die manier kan ik langere lat kopen. Of is mijn vrees voor afwijking door koppeling van kleine rails onterecht?

  alvast bedankt voor de feedback

  • Hallo Wim,

   Bosch heeft twee verschillende geleiderails. Dit is inderdaad de 2x 350 mm stuks. Het is mogelijk om meerdere stukken aan elkaar te koppelen, maar in hoeverre dit de nauwkeurigheid aantast durf ik niet te zeggen. Een andere oplossing zijn de Bosch FSN geleidingsrails. Deze zijn namelijk in verschillende lengtes verkrijgbaar tot 1,6 meter. Helaas zijn deze voor zover ik weet alleen geschikt voor de GKS cirkelzagen. Een oplossing hiervoor is het aanschaffen van een adapter. Dit kan in de vorm van een plaat zijn, maar ook als parallelgeleider. Waar je dus de geleiderail als geleiding aanhoudt.

   Hoop dat je hier wat aan hebt en mocht je het zeker willen weten neem contact op met het bedrijf waar je de geleiderail besteld.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 8. De geleiderail van mijn zaagtafel AEG TS250K is gebroken. Zijn deze los te kopen?

  • Hallo Alex,

   Jou zaagtafel valt onder het merk AEG Powertools. Daarbij los zulke accessoires verkrijgen is vaak lastiger dan je denkt. Nederland heeft één AEG Powertool service center misschien dat je daar meer te weten kunt komen?

   De gegevens zijn:

   MSN After-Sales Service
   VOOR DE BLANKEN 1
   7963 RP RUINEN
   0522470068

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 9. Ik wilde alleen maar zeggen, bedankt voor deze blog!

 10. Ik heb een groene Bosch cirkelzaag PKS54. Welke geleiderail moet ik dan hebben? Is dat met/zonder adapter?

  • Hallo Twan,

   De Bosch PKS54 kan worden gebruikt bij de geleiderails ‘FSN 70’ en ‘FSN 140’. Hiervoor heb je een adapter nodig om cirkelzaag en geleiderail te koppelen. Dit koppelstuk heet ‘FSN 70-140’.

   Mocht je meer vragen hebben dan horen wij dat graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 11. Kan de FSN 1600 geleiderail gebruikt worden met de Bosch PKS 55A cirkelzaag?

  • Hallo Berdjan,

   Ik heb even gekeken naar de producteigenschappen van de Bosch FSN 1600 en daarbij wordt vermeld: “Geschikt voor professionele bosch professionele frees en zaagmachines (niet i.c.m GKS 160, GKS 165 en GKS 190)

   Omdat de PKS 55A niet valt onder het professionele gereedschap zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Misschien dat een te gebruiken adapter hier verandering in kan brengen, maar daarvoor zal contact moeten worden opgenomen met Bosch-doe-het zelf.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 12. Antwoord
  dominiek demeulemeester 6 december 2017 op 20:08

  welke geleiders zouden er passen op de invalzaag van het merk parkside van de lidl ?

  • Hallo Dominiek,

   Ik raad je dan toch de universele Wolfcraft geleiderail aan, zoals eerder beschreven in de reacties (zoek eens op: universele geleiderails).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 13. Beste,

  Dus de pks55 / pks55a.. past niet op de Bosch Fsn geleiderailsen?

  Mvgr
  Freeek

  • Hallo Freek,

   Nee de PKS55(a) passen niet rechtstreeks op de Bosch FSN geleiderails. Er is wel een adapter genaamd: ‘Bosch adapter FSN 70-140’. Deze zorgt ervoor dat meerdere types te combineren zijn met de geleiderail. Helaas zit de PKS55(a) hier niet tussen. Mocht je ooit een Bosch cirkelzaagmachine willen halen die wel te combineren hiermee is dan zijn dat deze types:

    Bosch Blauw en Bosch groen cirkelzagen van PKS met stalen glijvoet.
    Te gebruiken voor geleiderail FSN 70 en 140
    Adapter geschikt voor de Bosch Groen: PKS 40, 46, 54, 54 CE
    Adapter geschikt voor de Bosch Blauw: GKS 55, 55 CE, 65, 66 , 66 CE

   Mocht je nog meer vragen hebben laat het ons weten.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 14. Heb voor mijn goedkope Agojama cirkelzaag een Wolfcraft zaaggeleider gekocht. Paste goed op de bevestigingsmal en monteren op de rail tegen de rubberstrip aan was ook probleemloos, maar bij het zagen zaagde ik toch prompt in het rubber en zelfs de aluminiumrand. Zal wel mijn fout zijn geweest, maar nu kan ik nergens eennieuwe rubber strip vinden. Hebben jullie een idee?

  Groeten,
  Rik

 15. Heen holz-her geleiderail van 3 meter, welke invalzaag past hierop? Ik heb wel een holz-her invalzaag type 2120 maar deze past hier niet op, of zijn er adapters voor?

  groet

  Jan

  • Hallo Jan,

   Ik heb helaas te weinig kennis over dit type geleiderail. Natuurlijk kun je hem wel gebruiken met je al bestaande invalzaag, maar is het niet mogelijk om deze erop vast te klikken. Wat weer afwijking kan veroorzaken wanneer je de invalzaag niet fixed laat meebewegen met de geleiderail.

   Misschien dat iemand anders toevallig een invalzaag weet die hiervoor geschikt is?

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 16. Welke geleiderail en adapter kan ik gebruiken voor Ferm CSM1033?

  • Hallo Raymond,

   Ferm heeft geen eigen geleiderail en adapter uitgebracht. Je wordt daarom genoodzaakt om een geleiderail van een ander merk te gebruiken. Twee opties:

   1. Je kiest voor een geleiderail van een merk die niet universeel is (dus niet aan vast te klikken), maar die je wel kunt gebruiken om de handcirkelzaag langs heen te geleiden.
   2. Een andere optie is een universele geleiderail, bijvoorbeeld van wolfcraft (zie eerdere reacties).

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 17. Proficiat aan de auteur van deze pagina, Ik hou echt van het lezen van deze website. 🙂

  • Hallo!

   Bedankt voor je complimenten, dat doet goed! Mocht je een vraag hebben dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 18. Hoi, de bosch pks 18 li is gespiegeld tov de andere Bosch pks. Is daar ook een speciale geleiderail voor? Mvg, Jair

  • Hallo Jair,

   Je bedoeld waarschijnlijk de Bosch PKS 18 LI en Bosch PKS 10,8 LI. Ik heb even het voor je uitgezocht, maar ik kan geen geleiderail van Bosch zelf vinden die hiermee te combineren is. Verder kun je de parallelgeleider die wordt meegeleverd aan beide kanten insteken. Hoe deze nu op de product afbeelding wordt getoond is één van de twee opties. Bekijk ook eens de Bosch PKS pagina.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 19. Hoe heet het band wat aan de onderkant van de geleiderail zit de mijne is kapot

  • Hallo Evert,

   Waarschijnlijk bedoel je een splinterstrip (zit aan de kant van het cirkelzaagblad) of slipstrip (onder de geleiderail en voorkomt verschuiven).

   Dan is het ook nog belangrijk welk type je hebt van welk merk. Mocht je deze doorgeven kan ik het voor je opzoeken, maar je kunt het zelf ook opzoeken.

   Veel succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 20. Hallo,

  Ik heb een (oude) Skil Saw model 5266.
  Welke geleiderail zou daar (misschien) nog bijpassen?

  Gr. Alex.

  • Hallo Alex,

   als ik kijk naar de geleiderails van Skil zie ik inderdaad jouw model er niet tussen staan. Een antwoord die wellicht niet de oplossing is, maar welke ik je kan geven.
   1. Test eens een aantal adapterstukken, dit is een tussenstuk om een ander merk geleiderail te koppelen aan een ander type cirkelzaag.
   2. Kijk naar universele geleiderails zoals die van wolfcraft bijvoorbeeld.
   3. De bestaande geleiderail van skill (lengte 1440mm) is wel geschikt voor varianten, zoals 5265. Wellicht is de aanpassing zo klein dat dit toch mogelijk is, maar daarvoor zou je contact met ze moeten opnemen of zelf op de gok deze beunpraktijken willen aangaan.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 21. Hoi,
  Welke geleiderail moet ik kopen voor een parkside, powerplus en bosh cirkelzaag?
  passen deze op 1 geleiderail?
  mvg

  • Dag Tony,

   Er zijn universele geleiderails beschikbaar, welke op iedere cirkelzaagmachine passen. Dit staat ook aangegeven in de productomschrijving van de betreffende geleider.

   Mocht je nog meer vragen hebben? Laat het ons gerust weten.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 22. Beste, onlangs uit een erfenis een GKS 66 CE verkregen. Kan deze rechtstreeks, zonder adapter, op een FSN1600 geleiderail?

  • Dag,

   Volgens mij zijn hiervoor klemmen benodigd, en misschien ook wel een adapter. In de handleiding van zowel de GKS 66 CE als die van de geleiderail wordt dit ook aangegeven.

   Mvg,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 23. hallo ik heb van de week een vraag gesteld op deze site over een een zaaggeleider voor een pks 55a er is wel een in 2 delen die is 70 cm lang die vind ik te kort is er ook een universele zaaggeleider van 1.40 of 1.60 mtr lang voor de pks 55 a. Waarom krijg ik hier geen antwoord op.

  • Hallo L Zuidema,

   Zie graag de eerder verstuurde reactie, want er zijn vast veel tussenstuk adapters op de markt voor andere type geleiderails. Ook kun je zoals eerder genoemd een extra standaard setje kopen voor de PKS 55A. Koppel je al deze 4 stukken aan elkaar.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 24. Hallo,

  Ik heb de Bosch PKS 66 AF met de 3 bijgeleverde geleiders. Is er ook een langere geleider die uit 1 stuk bestaat geschikt voor deze cirkelzaag?

  Mvg,

  J

  • Dag,

   Je hebt de FSN geleiders van Bosch, welke in diverse formaten verkrijgbaar zijn en uit één stuk bestaan. Deze zijn ook geschikt voor de PKS 66 AF, waarschijnlijk heb je dan wel een adapter nodig.

   Deze geleiders zijn wel aan de prijzige kant en soms is dan een universele geleider interessanter.

   Mvg,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 25. Hi guys,

  Vraagje; ik heb een Makita HS6601 cirkelzaag. Welke geleider moet ik daarvoor kopen? Bedankt voor de informatie alvast.

  Groet,

  Ivo

  • Dag Ivo,

   Op de website van Makita vind je hier meer informatie over. Zo worden daar diverse adapters en geleiderails aangeboden voor jouw type cirkelzaag. Voor 70 a 100 euro beschik je al over een Makita geleider.

   Succes!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 26. Hi, past op elke cirkelzaag een geleiderail? Ik ben op zoek naar een cirkelzaag, maar niet op elke zaag word een geleiderail geleverd of niet met de lengte die ik wil

  • Goedemorgen,

   Er zijn een aantal varianten daarin. Je hebt namelijk:

  • Geleiderails die alleen één type cirkelzaag ondersteunen.
  • Merken die geleiderails hebben voor hun gehele assortiment.
  • Universele geleiders die inzetbaar zijn voor elk merk.
  • Natuurlijk zullen er wat zaagmachines buiten de boot vallen, maar over het algemeen is er veel mogelijk.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 • Vraag, welke geleiderrail past op een Bosch GKS 85? Of is het mogelijk om het plateau van de GKS 85 G en toebehoren van van dit plateau om te bouwen op de GKS 85?

  • Antwoord
   Cirkelzaagkopen.nl 11 juni 2019 op 14:36

   Hoi Rene,

   De geleiderail die past op de Bosch GKS 85 is de Bosch FSN 1600 geleiderail. Deze kun je nu voordelig bestellen via Bol.com

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 • Goedemiddag,

  Zijn er universele geleiders voor mijn DeWalt DWE576K? De DeWalt-geleiders zijn behoorlijk aan de prijs..

  Ik hoor het graag!

  Groeten AG

  • Antwoord
   Cirkelzaagkopen.nl 11 juni 2019 op 19:30

   Goedenavond,

   De universele geleiderails van Wolfcraft zou een oplossing kunnen zijn, maar met een actuele prijs van €74 is die duurder dan de Dewalt geleiderails. Ik raad je dan ook aan om die aan te schaffen, je kunt deze op dit moment het voordeligst krijgen bij Gereedschapscentrum.nl!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  Laat een reactie achter

  Cirkelzaagkopen.nl
  Logo