Cirkelzaag geleiderail?

GeleiderailMet een cirkelzaag geleiderail wordt het zagen met een cirkelzaag nog eenvoudiger. Een geleider is een soort van ijzeren liniaal die wordt bevestigd aan de onderkant van een cirkelzaag. Vervolgens plaatst u de geleider op het te zagen werkstuk en het zagen gaat al bijna vanzelf. De meeste handcirkelzagen beschikken standaard al over een ‘zaaggeleiding’, deze is bedoeld om korte maar rechte zaagsneden te maken. Indien u een grote plaat wilt doorzagen met behulp van een zaaggeleiding komt u vaak lengte tekort. In dit geval is het verstandig om een geleiderail te kopen. Een cirkelzaag geleider heeft namelijk als belangrijkste functie om nog langere en tevens nauwkeuriger zaagsneden te maken.

Vergelijk geleiderails
Meer informatie

Uw eigen cirkelzaag geleiderail kopen?

Cirkelzaagkopen.nl heeft voor u een cirkelzaag geleiderail top 3 opgesteld met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende geleiderails, prijzen en aanbieders en koop vandaag nog de juiste cirkelzaag geleiderail.

Bosch geleiderail (2-delig)Bosch geleiderail (2-delig)

Al vanaf: € 64,40

Bosch geleiderail, bestaat uit 2 delen van 350 mm. De geleiderails zijn gemaakt van kunststof en zijn geschikt voor de handcirkelzagen PKS 55 A, PKS 66 A en PKS 66 AF.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         64,40

Bosch geleiderailBosch geleiderail

Al vanaf: € 83,74

Bosch geleiderail, bestaat uit 1 deel en is geschikt voor de Bosch groen als zowel Blauw versie. Deze geleiderail draagt de naam ‘BOSCH FSN 1600’.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         83,74
Coolblue €         85,00 

Scheppach GeleiderailScheppach Geleiderail

Al vanaf: € 62,00

Het merk Scheppach is niet heel bekend, maar levert ook geleiderails. Waaronder deze geleiderail met een lengte van 1400 mm. Ideaal voor een mooie zaaglijn.

Aanbieder Prijs
Bol.com €         62,00

Welke cirkelzaag kiest u?

De geleiderail is niet bedoeld voor elke type cirkelzaag. Tot nu toe is een geleider alleen toepasbaar met een hand- of invalcirkelzaag. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om een geleiderail van een bepaald merk voor een ander merk cirkelzaag te gebruiken. Het is daarom verstandig om een geleider te kiezen die universeel is. Bij de aankoop van een nieuwe cirkelzaag weet u zeker dat u juiste geleiderail al heeft aangeschaft.

Wanneer u een invalcirkelzaag koopt is deze vaak al uitgerust met een bijhorende geleiderail. Zonder een geleider is de invalcirkelzaag dan ook nauwelijks te gebruiken. Bij handcirkelzagen is dit niet het geval en kunt u de geleiderail gemakkelijk ontkoppelen (click-systeem) wanneer dit nodig is. Bent u klaar met zagen? Dan kunt u de geleiderail in bijgeleverde hoes opbergen of in de kist/koffer van bijvoorbeeld uw invalcirkelzaag.

Cirkelzaag geleiderail gebruiken

Het gebruiken van een cirkelzaag geleiderail voor uw cirkelzaag lijkt misschien moeilijker dan het is. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ‘adapter’ die u eerst aan de cirkelzaag moet monteren. Vervolgens klikt u de cirkelzaag, door middel van de adapter, op de geleiderail. Voordat u begint kunt u de geleider eerst vastzetten met een paar lijmklemmen (soms meegeleverd met de geleider), zodat er niks verschuift tijdens het zagen. Het volgende filmpje zal het gebruik nader toelichten:

 

Cirkelzaag geleiderail
4.5 (89.09%) 11 votes

12 thoughts on “Cirkelzaag geleiderail

  1. Dan raden wij een universele geleiderail aan, bijvoorbeeld de Wolfcraft 6910000. Let op! Hoewel de geleiderail universeel is wil dit niet zeggen dat hij bij alle types past.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 1. Beste lezer,
  Welke geleiderrail kan ik gebruiken met een oudere Metabo KS 0852 S? (800W).
  Hoe kan ik zo iets opzoeken?
  Dank je,
  – Ed Bras

  1. Hallo Ed,

   Ik verwijs je even door naar de voorgaande reacties (staat ook verwijzing naar pagina’s met meer info), want alleen de universele Wolfgang geleiderail zou dan uitkomst bieden. Je zult zelf even moeten kijken of hij de afmetingen van jouw cirkelzaag ondersteund (oppervlakte, lengte en breedte).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Matthieu,

   De geleiderail ‘Bosch FSN 1600’ is niet in combinatie te gebruiken met de GKS 160, GKS 165 en GKS 190. Wel is de geleiderail geschikt voor alle overige Bosch professionele frees- en zaagmachines. Voor zover ik weet is er ook geen adapter beschikbaar om deze te combineren (mocht je deze toch vinden, laat even een reactie achter voor andere klussers).

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *