Cirkelzaag geleiderail

GeleiderailMet een cirkelzaag geleiderail wordt het zagen met een cirkelzaag nog eenvoudiger. Een geleider is een soort van ijzeren liniaal die wordt bevestigd aan de onderkant van een cirkelzaag. Vervolgens plaatst u de geleider op het te zagen werkstuk en het zagen gaat al bijna vanzelf. De meeste handcirkelzagen beschikken standaard al over een ‘zaaggeleiding’, deze is bedoeld om korte maar rechte zaagsneden te maken. Indien u een grote plaat wilt doorzagen met behulp van een zaaggeleiding komt u vaak lengte tekort. In dit geval is het verstandig om een geleiderail te kopen. Een cirkelzaag geleider heeft namelijk als belangrijkste functie om nog langere en tevens nauwkeuriger zaagsneden te maken.

Vergelijk de beste geleiderails!
Bekijk in winkel

Uw eigen cirkelzaag geleiderail kopen?

Cirkelzaagkopen.nl heeft voor u een cirkelzaag geleiderail top 3 opgesteld met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende geleiderails, prijzen en aanbieders en koop vandaag nog de juiste cirkelzaag geleiderail.

Bosch geleiderail (2-delig)Bosch geleiderail (2-delig)

Al vanaf: € 69,00

Bosch geleiderail, bestaat uit 2 delen van 350 mm. De geleiderails zijn gemaakt van kunststof en zijn geschikt voor de handcirkelzagen PKS 55 A, PKS 66 A en PKS 66 AF.

Bestel nu

Bosch geleiderailBosch FSN 1600

Al vanaf: € 89,00

Bosch geleiderail, bestaat uit 1 deel en is geschikt voor de Bosch groen als zowel Blauw versie. Deze geleiderail draagt de naam ‘BOSCH FSN 1600’.

Bestel nu

Scheppach GeleiderailScheppach Geleiderail

Al vanaf: € 59,00

Het merk Scheppach is niet heel bekend, maar levert ook geleiderails. Waaronder deze geleiderail met een lengte van 1400 mm. Ideaal voor een mooie zaaglijn.

Bestel nu

Welke cirkelzaag kiest u?

De geleiderail is niet bedoeld voor elke type cirkelzaag. Tot nu toe is een geleider alleen toepasbaar met een hand- of invalcirkelzaag. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om een geleiderail van een bepaald merk voor een ander merk cirkelzaag te gebruiken. Het is daarom verstandig om een geleider te kiezen die universeel is. Bij de aankoop van een nieuwe cirkelzaag weet u zeker dat u juiste geleiderail al heeft aangeschaft.

Wanneer u een invalcirkelzaag koopt is deze vaak al uitgerust met een bijhorende geleiderail. Zonder een geleider is de invalcirkelzaag dan ook nauwelijks te gebruiken. Bij handcirkelzagen is dit niet het geval en kunt u de geleiderail gemakkelijk ontkoppelen (click-systeem) wanneer dit nodig is. Bent u klaar met zagen? Dan kunt u de geleiderail in bijgeleverde hoes opbergen of in de kist/koffer van bijvoorbeeld uw invalcirkelzaag.

Cirkelzaag geleiderail gebruiken

Het gebruiken van een cirkelzaag geleiderail voor uw cirkelzaag lijkt misschien moeilijker dan het is. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een ‘adapter’ die u eerst aan de cirkelzaag moet monteren. Vervolgens klikt u de cirkelzaag, door middel van de adapter, op de geleiderail. Voordat u begint kunt u de geleider eerst vastzetten met een paar lijmklemmen (soms meegeleverd met de geleider), zodat er niks verschuift tijdens het zagen. Het volgende filmpje + de opsomming zal het gebruik nader toelichten:

  • 1e stap: werk niet alleen met een breedtegeleider, maar ook met een geleiderail.
  • 2e stap: een geleiderail is te combineren met een cirkelzaag door een tussencomponent ‘adapter’.
  • 3e stap: gebruik de set bevestigingsstangen zoals in de gebruiksaanwijzing van de adapter staat aangegeven.
  • 4e stap: monteer de adapter aan de cirkelzaag en zet deze daarna op de geleiderail.
  • 5e stap: zorg dat de speling tussen adapter en geleiderail zo klein mogelijk wordt door de stelmoeren aan te draaien.
  • 6e stap: zaag nu de rubberen strip van de geleiderail in zodat deze perfect aansluit met het zaagblad en splinters worden voorkomen.
  • 7e stap: teken de plaats af waar de zaaglijn moet komen en leg de geleiderail met de rubberen strip hier tegenaan.
  • 8e stap: klem de geleiderail vast met hiervoor bedoelde klemmen om verschuiving tegen te gaan.
  • 9e stap: nu alles gemonteerd is kan snel, gemakkelijk en veilig het plaatmateriaal worden gezaagd.

Vergelijk de beste geleiderails!
Bekijk in winkel

 

Cirkelzaagkopen.nl
Logo
Shopping cart