Mini cirkelzaagEen mini cirkelzaag is een kleine compacte handcirkelzaag. Door het formaat is de mini cirkelzaag makkelijk te bedienen met èèn hand. Mini cirkelzagen zijn zowel verkrijgbaar in accu variant als met kabel. Deze kleine cirkelzaag is geschikt voor universeel gebruik door een groot scala aan zaagbladen. Mini cirkelzagen zijn uitgerust met een 400 – 450 Watt motor, waardoor er een rotatiesnelheid van 4000 (rpm) kan worden behaald. Dat maakt hem meer dan geschikt voor de huis- en tuinklussen. Bijvoorbeeld bij het leggen van een laminaat vloer of het zagen van plinten. Kortom deze zaagmachine biedt vele functies in verschillende situaties!

Vergelijk de 10 beste mini cirkelzagen
Meer informatie

Mini cirkelzaag kopen?

Hieronder vindt u de mini cirkelzaag top 3. Vergelijk prijzen van verschillende aanbieders en koop vandaag nog uw eigen mini cirkelzaag.

Bosch pks 16 multi

Bosch pks 16 multi

Al vanaf: € 102,-


Bosch PKS 16 Multi is een mini handcirkelzaag. Met 400 W aan vermogen, zaagdieptebereik 16 mm en een gewicht van 1,9 kg, valt hij onder de categorie lichtgewicht cirkelzagen.

Aanbieder Prijs
Coolblue €         102,00
Bol.com €         107,99

Ferm CSM 1038

Ferm CSM 1038

Al vanaf: €  85,-


Ferm CSM 1038 is een compacte mini cirkelzaag. Met zijn 400 W aan vermogen en een maximale zaagdiepte van 12 mm is hij makkelijk en snel overal voor in te zetten.

Aanbieder Prijs
Bol.com  €         85,00
Coolblue  €          85,00

POWERPLUS POWX1365MB

Powerplus POWX1365MB

Al vanaf: € 99,00


De Powerplus POWX1365MB is een universele cirkelzaag die met èèn hand is te gebruiken. Zonder moeite zaagt deze cirkelzaag hout, metaal, plastic, steen en tegels. Ergonomische design en soft grip.

Aanbieder Prijs
Coolblue €        99,00
Bol.com €        99,00

Waar is de mini cirkelzaag voor bedoeld?

Mini cirkelzagen zijn bedoeld om in de meest kleine ruimtes nauwkeurig zaagwerk te leveren. Met welk materiaal u ook werkt de mini cirkelzaag zaagt het. Zelfs op de grond kunt u het materiaal zagen, omdat de zaagdiepte verstelbaar is van 0 tot 27 mm. In tegenstelling tot een normale handcirkelzaag is een tafel of werkbank overbodig. Door een speciale handgreep heeft u meer controle tijdens het zagen. U zult verstelt staan over de perfecte zaagsneden die deze kleine cirkelzaag maakt.

Omdat deze kleine zaagmachine erg nauwkeurig werk levert, wordt de mini cirkelzaag ook wel ‘precisie cirkelzaag‘ genoemd. Onderstaand filmpje laat zien waarom de precisie cirkelzaag zijn naam eer aandoet.

Welke accessoires heeft een mini cirkelzaag?

De mini cirkelzaag heeft net als de gewone cirkelzaag verschillende accessoires. Veel accessoires komen overheen met die van de normale handcirkelzaag. De volgende accessoires maken onderdeel uit van de mini cirkelzaag:

Laser

mini cirkelzaag laserOm nog betere zaagsneden te creëren is de mini cirkelzaag uitgerust met een laser van LED-licht. Hierdoor wordt de zaaglijn tijdens elke klus goed weergegeven, zodat u recht kunt zagen. Maakt u geen gebruik van de laser? dan is deze met een simpel knopje uit te zetten.

Verstelbaar

verstelbaarOok is deze kleine cirkelzaag verstelbaar. Met een eenvoudige beweging kunt u de zaagdiepte verstellen. Maximale zaagdieptes zijn bij elke mini cirkelzaag weer verschillend en liggen tussen de 0 en 27 mm. Als u bijvoorbeeld laminaat zaagt hoeft u zich geen zorgen meer te maken om per ongeluk in de vloer te zagen.

Universele zaagbladen

zaagt meerdere materialenDe mini cirkelzaag wordt standaard geleverd met meerdere zaagbladen. Sommige mini cirkelzagen beschikken over vier zaagbladen en andere over zes. Deze zaagbladen zijn speciaal ontworpen om door hout, steen, tegel, laminaat, linoleum, aluminium, kunststof of ijzer te zagen. Een zaagblad is eenvoudig te vervangen wanneer u de hoofd schroef los draait.

Overige accessoires

Daarnaast zijn sommige mini cirkelzagen verkrijgbaar met een stofafzuiging of zaaggeleiding. Ook is de handgreep van de mini cirkelzaag erg comfortabel door de ergonomische ‘soft grip’. De overbelasting beveiliging van sommige mini cirkelzagen maakt het klussen nog veiliger.

Welke merken hebben al een mini cirkelzaag?

Mini cirkelzagen zijn verkrijgbaar in de merken Bosch, Makita, Ferm, Powerplus en Batavia. Een mini cirkelzaag kopen kan eenvoudig online voor een groter aanbod.

Mini cirkelzaag
3.8 (76.5%) 40 votes

6 gedachten over “Mini cirkelzaag

 1. Mijne heren,

  kunt u mij vertellen of er een minicirkelzaag bestaat die past op een lange geleiding (zoals Festools dat heeft voor een invalzaag). Indien deze bestaat zou afzuiging ook wenselijk zijn. Hij zal, niet echt vaak, worden gebruikt voor het zagen van platen Aluminium, kunststof en Dibond.

  In de hoop dat u zoiets verkoopt,
  met vriendelijke groet,

  Joost van de Paverd

  1. Hallo Joost,

   Bedankt voor je reactie! Er zijn inderdaad meerdere mini cirkelzagen die te combineren zijn met een geleiderail. Omdat je de volgende eisen stelt: stofafzuiging, niet super hoge kwaliteit en het moet aluminium, kunststof en Dibond kunnen zagen.

   Adviseren wij een: Einhell TC-CS 860/1 KIT Mini Handcirkelzaag aan. Meer over deze mini cirkelzaag vind je in deze link.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Karin,

   Het was even zoeken, maar die zijn er zeker. Wanneer je spreekt over een cirkelzaag met verschillende snelheden moet je zoeken op ‘toerenregeling’ of ‘variabele toerenregeling’. Voor het geval onderstaande optie je niet bevalt.

   De mini cirkelzaag met toerenregeling die ik heb gevonden is de ‘Racer mini cirkelzaag 450 watt‘. Deze machine heeft een toerental die kan worden verhoogd van 1000 tot 2100 toeren per minuut.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Peter,

   Bedankt voor je reactie! We hebben inderdaad sinds kort vooral onze vergelijkingen gebaseerd op Coolblue en Bol.com. Dit vanwege de betrouwbaarheid van de webshops en hun grote assortiment. Welke webshops mis jij in onze vergelijkingen?

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *