Bosch GKS 85 G review

Wil je voor je komende klussen graag een goede handcirkelzaag gebruiken? Dan heb je op dit moment de keuze uit meerdere geschikte varianten. Veel merken hebben zich in de afgelopen jaren namelijk gericht op het fabriceren van handcirkelzagen. Het merk Bosch is hier één van de voorbeelden van, getuige de Bosch GKS 85 G.

In deze Bosch GKS 85 G review vertellen wij je graag alles over deze handcirkelzaag. We bespreken wat je van deze cirkelzaag kunt verwachten, wat de pluspunten zijn en met welke minpunten je rekening moet houden. Deze review is 100% onafhankelijk, waardoor je van een eerlijk advies verzekerd bent.

Feit is dat de Bosch GKS 85 G op papier een interessante handcirkelzaag is. Maar, kan deze cirkelzaag daadwerkelijk aan de eisen voldoen? Het antwoord op die vraag vind je in deze Bosch GKS 85 G review. Neem de review op je gemakje door en verdiep je daarmee in deze handcirkelzaag.

Weet je nu al zeker dat dit de perfecte handcirkelzaag voor jou is? Check dan direct de beste prijzen bij onze partners. Mogelijk kun je op dit moment van een interessante korting profiteren:

De voordelen van de Bosch GKS 85 G

We willen je nog niet al teveel verklappen, maar de Bosch GKS 85 G is een prima handcirkelzaag. Dit durven wij op basis van ons eigen onderzoek te stellen, maar ook op basis van de ervaringen van andere kopers. De nodige kopers lopen weg met deze handcirkelzaag.

Dit is aan onder meer de onderstaande voordelen te danken:

 • Deze handcirkelzaag is voor veel klussen geschikt
 • Opvallend krachtig
 • Fijn te bedienen
 • Werkt perfect samen met geleiderails
 • Ideaal voor professioneel gebruik
 • Met alle toebehoren geleverd
 • Interessant geprijsd

Voor veel klussen geschikt

Normaal gesproken is een handcirkelzaag een ietwat beperkend apparaat. Dit betekent voornamelijk dat je een normale handcirkelzaag voor niet al teveel klussen in kunt zetten. Bij de Bosch GKS 85 G is dit echter een ander verhaal.

Door de totale samenstelling is deze zaagmachine voor veel klussen geschikt. Dit is onder meer aan het 235 mm zaagblad te danken. Dankzij dit zaagblad kun je deze handcirkelzaag ook voor de net iets grotere klussen inzetten.

Daarnaast is de Bosch GKS 85 G van een unieke voet voorzien. Aan deze voet kun je alle mogelijke geleiderails koppelen, waardoor je ook 100% nauwkeurig kunt zagen met deze machine.

Heb je al naar de kleur van deze machine gekeken? Juist; deze machine is in het blauw uitgevoerd. Dit betekent dat deze handcirkelzaag voor de professional ontwikkeld is. Wij zijn echter van mening dat dit ook een prima cirkelzaag voor de doe-het-zelver is.

Dat deze machine voor veel klussen geschikt is, komt ook door de zaagspecificaties. Met deze handcirkelzaag ben je van de volgende zaagdieptes verzekerd:

 • Zaagdiepte in een rechte hoek (90 graden): 85 mm
 • Zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 65 mm

Deze specificaties laten zien dat je deze cirkelzaag voor veel klussen in kunt zetten. Ook als je in verstek wilt zagen, is dat met deze veelzijdige handcirkelzaag meer dan goed mogelijk.

Bosch Professional GKS 85 G Cirkelzaag in actie

Opvallend krachtig

De Bosch GKS 85 G vinden wij een opvallend krachtige machine. Dit is voornamelijk aan de 2200 Watt krachtige motor te danken. Doordat deze motor zo krachtig is, geniet je van meerdere voordelen:

 • Prima zaagspecificaties. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn de zaagspecificaties van deze handcirkelzaag meer dan prima. Je kunt door deze kracht de nodige klussen uitvoeren, waarbij je dus ook nog in verstek kunt zagen. De maximale zaagdiepte van 65 mm in een hoek van 45 graden is opvallend interessant.
 • Snel zagen. Doordat de motor zo krachtig is, ben je van een hoge zaagsnelheid verzekerd. Dit blijkt ook uit het maximale toerental van 5.000 toeren per minuut. Doordat deze machine zoveel toeren per minuut draait, kun je elke zaagklus binnen een mum van tijd uitvoeren.
 • Perfecte samenwerking met zaagblad. Zoals we eerder in deze Bosch GKS 85 G review al stelden, is deze zaagmachine van een 235 mm zaagblad voorzien. Dit zaagblad en de krachtige motor werken perfect met elkaar samen. Uiteraard komt ook dit de algehele kracht en zaagsnelheid ten goede.

Fijn te bedienen

Bij een handcirkelzaag moet je goed naar de bediening kijken. Dit hebben wij bij de Bosch GKS 85 G ook gedaan, waarbij wij opvallend positief werden. Deze handcirkelzaag is namelijk van veel handige systemen voorzien.

Wat te denken aan de geoptimaliseerde spaanafwijzer en een turboblazer? Met de turboblazer blaas je het zaagsel van het te zagen object af, waardoor je tijdens het zagen perfect zicht op de zaaglijn hebt.

Daarnaast is deze machine van een softstart functie voorzien. Op het moment dat je de machine aanzet, draait deze op een lager toerental. Dit stelt je in staat om vanaf het eerste moment de optimale controle over de machine en je zaagwerkzaamheden te behouden. Na enige tijd wordt het toerental opgeschroefd, waarna je snel en vakkundig de klus klaart.

Overigens is de Bosch GKS 85 G ook nog van een aansluiting voor stofafzuiging voorzien. Je kunt een stofzuiger aan deze handcirkelzaag koppelen, waarna je tegelijkertijd kunt stofzuigen en zagen. Hoe handig?

Ook over de handgreep van deze handcirkelzaag zijn wij erg enthousiast. Zoals je op de foto’s kunt zien, is de handgreep ergonomisch vormgegeven. Je handpalm valt perfect over de handgreep heen, waardoor je van veel gebruiksgemak geniet. Dit wordt nog verder versterkt door de softgrip laag die op deze handgreep aangebracht is.

Deze machine is ook nog eens perfect in balans. Dit betekent dat het zwaartepunt zich op de juiste plek bevindt, waardoor je nog beter de controle over het apparaat behoudt. Zeker als je al langere tijd van de Bosch GKS 85 G gebruik maakt, voelt de balans perfect aan.

Perfect met geleiderails

Wil je een langere zaagsnede met een handcirkelzaag maken? Dat is in veel gevallen niet handig en zelfs niet aan te raden. Dit komt voornamelijk doordat het lastig is om de handcirkelzaag 100% recht te laten zagen. Dit probleem heb je bij de Bosch GKS 85 G gelukkig niet.

Deze handcirkelzaag werkt perfect samen met het Bosch geleiderailsysteem. Door een geleiderail aan deze zaagmachine te koppelen, kun je moeiteloos langere zaagsneden maken. Je hoeft alleen maar langs de geleiderail te zagen, waarmee je een 100% nauwkeurig zaagresultaat verkrijgt.

Bijkomend voordeel: je hoeft niet per sé het geleiderailsysteem van Bosch te gebruiken. Bosch heeft namelijk voor een universele koppeling gekozen. Dit betekent dat je ook de geleiderailsystemen van Mafell, Makita en Festool kunt gebruiken. Handig!

Wil je met deze machine in verstek zagen? Ook dan kun je gebruik maken van de geleiderail. Het mooie hierbij is dat je hier geen extra adapter of iets dergelijks voor nodig hebt. Je kunt in een handomdraai de zaagsnede in verstek maken, waarbij je uiteraard van de gewenste 100% nauwkeurigheid verzekerd bent.

Bosch Professional GKS 85 G Cirkelzaag

Ideaal voor professioneel gebruik

Heb je deze Bosch GKS 85 G review tot zover doorgenomen? Dan heb je al kunnen lezen dat deze handcirkelzaag voor de professional ontwikkeld is. Dit blijkt onder meer uit de blauwe kleur van de machine.

Maar, dit blijkt uit nog veel meer facetten. Wij zijn simpelweg van mening dat deze machine ideaal voor professioneel gebruik is:

 • Een onwijs krachtige machine. Zoals we in deze Bosch GKS 85 G review al uitgebreid besproken hebben, is dit een onwijs krachtige machine. Je kunt hiermee de nodige klussen op een snelle manier uitvoeren.
 • Ligt heerlijk in de hand. Zoals ook al hierboven besproken, ligt deze handcirkelzaag ook nog heerlijk in de hand. Dit stelt je in staat om de gehele dag gebruik te maken van dit apparaat. Hierbij hoef je niet bang te zijn voor bijvoorbeeld pijn in je armen of handen.
 • Met een koffer geleverd. Bij aanschaf van deze handcirkelzaag krijg je standaard een koffer geleverd. Met deze koffer kun je deze handcirkelzaag moeiteloos opbergen én transporteren. Dit stelt je in staat om deze handcirkelzaag bij al je klanten te gebruiken.
 • Stofafzuiging. Ook door de stofafzuiging is dit een perfecte machine voor professioneel gebruik. Als je bij een klant aan het werk bent, wil je de werkruimte uiteraard zo netjes mogelijk achterlaten. Doordat de stofafzuiging het zaagsel vanzelf opzuigt, heb je hier weinig tot geen omkijken naar.

Met alle toebehoren geleverd

Kies je voor de aanschaf van deze Bosch handcirkelzaag? Dan geniet je van tal van voordelen, inclusief de nodige toebehoren. Bij aanschaf krijg je onder meer de hierboven besproken koffer meegeleverd. Met deze koffer kun je de handcirkelzaag naar elke gewenste plek meenemen. Ook kun je in deze koffer veilig de handcirkelzaag opbergen.

Verder krijg je het 235 mm zaagblad meegeleverd. Dankzij dit zaagblad kun je direct de nodige klussen uitvoeren. Wel adviseren wij je om spoedig een extra zaagblad te bestellen. Zeker als je deze handcirkelzaag als professional inzet, heb je baat bij meerdere zaagbladen.

Tevens krijg je een binnenzeskantsleutel en stofzuigadapter meegeleverd. Ook dit zijn handige extra’s die het werken met deze handcirkelzaag nog fijner maken.

Interessant geprijsd

Als laatste voordeel willen we het prijskaartje aanstippen. Voor deze Bosch handcirkelzaag ligt de adviesprijs op 392,95 euro. Voor dit bedrag krijg je een meer dan prima handcirkelzaag, inclusief de nodige attributen en veel handige functies.

Maar, je hoeft niet per sé het bedrag van 392,95 euro te betalen. Wij hebben namelijk opgemerkt dat deze handcirkelzaag door veel aanbieders met een flinke korting aangeboden wordt. Zo kun je ‘m bij onze partner Bol.com voor slechts 325 euro kopen.

Dit brengt ons bij het laatste voordeel: de Bosch GKS 85 G is interessant geprijsd. Voor ongeveer 330 á 390 euro ben je de trotse eigenaar van deze krachtige handcirkelzaag. Een handcirkelzaag die uitermate geschikt is voor het zwaardere werk. En daarmee ook uiterst geschikt voor professioneel gebruik.

De nadelen van de Bosch GKS 85 G

Vinden wij de Bosch GKS 85 G de perfecte handcirkelzaag? Dat is niet het geval, maar het komt wel in de buurt. Bij deze handcirkelzaag moet je met slechts een paar nadelen rekening houden:

 • Geen lasergeleider of laserlijn
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Eén zaagblad meegeleverd
 • Niet de lichtste handcirkelzaag
 • Maakt veel lawaai

Geen lasergeleider

Kies je voor de aanschaf van de Bosch GKS 85 G? Dan moet je er goed rekening mee houden dat deze handcirkelzaag géén lasergeleider heeft. Dit hadden wij liever anders gezien, aangezien je met een laserlijn van nog meer voordelen verzekerd bent.

Met een laserlijn is het nog makkelijker om een zaagsnede 100% nauwkeurig te maken. Bovendien brengt zo’n laserlijn veel gemak met zich mee. Gelukkig beschikt de Bosch GKS 85 G dus wel over een prima geleiderailsysteem. Daarmee kun je alsnog nauwkeurig zagen. Desalniettemin hadden wij een lasergeleider graag gezien.

Beperkte bewegingsvrijheid

Bij deze handcirkelzaag moet je met een beperkte bewegingsvrijheid rekening houden. Dat komt voornamelijk doordat deze machine op netstroom werkt. Je bent hierdoor altijd gebonden aan een stopcontact of verlengsnoer.

Heb je geen stroompunt in de buurt? Dan kun je deze machine dus niet gebruiken. Wil je je handcirkelzaag wel overal kunnen gebruiken? Dan heb je een handcirkelzaag op accu nodig. Het is daarbij goed om te weten dat veel van die varianten minder krachtig zijn.

Eén zaagblad meegeleverd

Wil je de Bosch GKS 85 G als professional inzetten? Dan ga je hier ongetwijfeld elke dag een beroep op doen. Dit houdt onder meer in dat je het zaagblad snel slijt. Nadeel daarbij is dat je slechts één zaagblad meegeleverd krijgt. Wij adviseren je daarom om bij aanschaf direct een extra zaagblad mee te bestellen.

Niet de lichtste

Eerder in deze Bosch GKS 85 G review spraken we vol lof over de bediening. Dat klopt en daar staan we nog steeds achter. Deze handcirkelzaag is gewoonweg fijn te bedienen, maar je moet wel rekening houden met een vrij fors gewicht. De Bosch GKS 85 G weegt in zijn totaliteit namelijk bijna 8 kilogram.

Maakt veel lawaai

Ga je gebruik maken van deze handcirkelzaag? Zorg er dan voor dat je altijd gehoorbescherming draagt. Deze machine produceert bij volle belasting namelijk 103 dB. Dat is een te hoog geluidsniveau, waardoor je echt altijd goede gehoorbeschermers moet dragen.

Wat zeggen andere kopers over de Bosch GKS 85 G?

Dat je in deze Bosch GKS 85 G review uitgekomen bent, geeft aan dat je mogelijke interesse in deze handcirkelzaag hebt. Zoals uit deze review blijkt, raden wij je de aanschaf van dit apparaat in ieder geval aan.

Dat is te danken aan onze eigen positieve beoordelingen. Maar, ook de beoordelingen van andere kopers zijn opvallend positief. Wij hebben meerdere kopers gesproken die echt weglopen met deze machine.

Veel kopers spreken vol lof over de kracht. Zij roemen de krachtige motor, maar ook het relatief grote zaagblad. Deze twee onderdelen werken perfect samen, waardoor deze handcirkelzaag oprecht veel kracht biedt. Dat stelt je in staat om grotere klussen uit te voeren.

Ook zijn veel kopers vol lof over de algehele prijs-kwaliteitsverhouding. Zij roemen de algehele kwaliteit van dit apparaat, maar ook het relatief voordelige prijskaartje. Dat is in ieder geval iets waar wij ons volledig bij aan kunnen sluiten.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van de Bosch GKS 85 G krijg je meerdere accessoires meegeleverd:

 • HM-zaagblad met een diameter van 235 mm
 • Binnenzeskantsleutel SW 5
 • Stofafzuigapadter
 • L-BOXX

Met name over de L-BOXX zijn wij erg enthousiast. Dit is namelijk de naam van de koffer die we eerder in deze Bosch GKS 85 G review al besproken hebben.

Conclusie

In onze ogen is de Bosch GKS 85 G een geweldige handcirkelzaag. Deze cirkelzaag is geschikt voor het grotere werk, is onwijs krachtig en beschikt over veel handige extra’s. Al deze zaken zorgen ervoor dat dit een prima handcirkelzaag voor de professional is.

Met deze handcirkelzaag voer je oprecht veel klussen uit. Dit is aan de kracht te danken, maar ook aan het unieke geleiderailsysteem. Mocht je niet per sé over dit geleiderailsysteem hoeven te beschikken, kun je ook voor de ‘normale’ Bosch GKS 85 kiezen. Daarover lees je aan het einde van deze review nog meer.

Onder aan de streep voldoet deze handcirkelzaag aan onze wensen. Dit apparaat is krachtig, is fijn te bedienen, is van een uitmuntende kwaliteit en is ook nog betaalbaar. Koop je deze handcirkelzaag als professional? Dan kun je ook nog eens de BTW terugvorderen. Dit maakt de aanschaf van de Bosch GKS 85 G des te interessanter. Wij raden je de aanschaf hiervan in ieder geval absoluut aan!

Alternatieven

Ben je onder de indruk geraakt van de Bosch GKS 85 G? Heb je alleen het idee dat deze handcirkelzaag niet volledig op jouw wensen aansluit? Het kan sowieso nooit kwaad om nog even verder te kijken naar interessante handcirkelzagen. Twee interessante alternatieven hebben wij alvast voor je verzameld.

Bosch GKS 85

Voldoet deze handcirkelzaag grotendeels aan je wensen? Vind je alleen dat het prijskaartje net iets te fors is? Dan raden wij je graag de Bosch GKS 85 aan. Voor deze handcirkelzaag betaal je minder geld, terwijl ‘ie maar op één punt verschillend is van de Bosch GKS 85 G. Déze variant beschikt niet over het hierboven besproken geleiderailsysteem. Je kunt hierdoor mogelijk iets minder nauwkeurig zagen, maar je geniet wel van een voordeliger prijskaartje.

Makita 5903RK

Een andere prima optie is de Makita 5903RK. Ook deze variant is goedkoper dan de Bosch GKS 85 G, maar levert net zoveel mogelijkheden op. Ook bij deze handcirkelzaag ben je van een maximale zaagdiepte van 85 mm verzekerd. En het is ook met deze cirkelzaag mogelijk om in verstek te zagen. Deze machine is bovendien vrij licht uitgevoerd en van veel handige extra’s voorzien. Net zoals de cirkelzaag van Bosch beschikt deze cirkelzaag over een hoog vermogen, een softstart en stofafzuiging.

€309,89
Op voorraad
Bol.com
€332,54
Op voorraad
Toolmax.nl
€359,37
Gereedschappelijk.nl
€374,99
Op voorraad
Gyzs.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo