Snoeizaag kopen: welke heb je nodig? 

Ben je op zoek naar een goede snoeizaag voor jouw snoeiklus? Dan kom je al snel tot de conclusie dat dit niet zo eenvoudig is als het klinkt. Er zijn ongelooflijk veel verschillende snoeizagen verkrijgbaar. Hoe weet je dan welke het meest geschikt is? 

Als je de juiste snoeizaag kiest, wordt snoeien een waar feestje. Het wordt hierdoor niet alleen een stuk makkelijker, maar ook nog eens veel leuker. Maar het is dan dus wel belangrijk dat je het juiste exemplaar kiest. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel. 

Verschillende soorten snoeizagen 

Het lastige van het kopen van een snoeizaag is dat er heel veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Die verschillen zitten hem vooral in de vorm van het zaagblad. Als je niet weet waar je op moet letten, kan dit het best lastig maken om de juiste keuze te maken. Hieronder zetten we de meest voorkomende snoeizagen op een rij: 

Snoeizaag met recht zaagblad

Snoeizagen met een recht zaagblad zijn vooral geschikt voor klussen waarbij op relatief eenvoudig te bereiken plekken gesnoeid moet worden. Hierbij hoef je jezelf dus niet in een vreemde houding te manoeuvreren en hoef je ook niet boven je hoofd of juist bij je benen te werken. Je kunt eenvoudig vanuit ooghoogte de klus klaren. In dat geval volstaat een snoeizaag met recht zaagblad. Werk je ook weleens op plekken die lastiger te bereiken zijn? Dan is het beter om voor een snoeizaag met gebogen zaagblad te kiezen. 

Snoeizaag met smal zaagblad 

Ben je op zoek naar een manier om heel precies te kunnen snoeien? En wil je voorkomen dat je hierbij andere takken raakt? Dan is het goed om over een snoeizaag met smal zaagblad te beschikken. Hiermee bereik je zelfs de lastigste plekken en zul je geen schade aanrichten op de plekken waar je juist liever niet komt. 

Snoeizaag met gebogen zaagblad 

Een snoeizaag met gebogen zaagblad kan op heel veel verschillende manieren worden gebruikt. Het fijne van deze snoeizaag is dat je hiermee makkelijker op lastig te bereiken plekken kunt komen. Ook als je boven je hoofd of juist onder je moet werken. Deze zagen zijn uitermate geschikt als je op zoek bent naar een snoeizaag die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Perfect voor de allround tuinder. 

Conclusie 

Maar wat is nu echt de perfecte snoeizaag voor jou? Dit is dus geheel afhankelijk van in welke situatie je hem gaat gebruiken. De meeste mensen zijn gebaat bij een snoeizaag met gebogen zaagblad, omdat deze voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Je zou eventueel ook voor een combinatie kunnen kiezen. Bijvoorbeeld door er ook een extra snoeizaag met smal zaagblad bij te kopen. Zo weet je zeker dat je moeiteloos op alle benodigde plekken kunt komen en jouw snoeiklus zonder problemen kunt klaren. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies in de winkel of webshop. Deze medewerkers willen je maar al te graag helpen. 

Cirkelzaagkopen.nl
Logo