Parkside zaagtafel (Lidl) review

Heb je oren naar de aanschaf van een goede zaagtafel? Logisch! Een zaagtafel zet je voor veel klussen in, is handig in gebruik en is ook nog eens krachtig. Geldt dat ook als je voor een Parkside zaagtafel kiest? Dat is één van de vragen die in deze Parkside zaagtafel review centraal staat.

In deze review laten wij je graag kennismaken met de zaagtafels van dit merk. We bespreken wat je van het merk Parkside kunt verwachten, maar óók wat volgens ons de beste Parkside zaagtafels van dit moment zijn. Als je voor één van deze zaagtafels kiest, doe je wat ons betreft een prima aankoop.

Maar, verdiep je wel even goed in een Lidl zaagtafel. Een zaagtafel van het merk Parkside is namelijk lastig te vergelijken met een zaagtafel van een A-merk. Mocht je voorkeur naar een zaagtafel van een A-merk gaan, raden wij je ons artikel ‘beste zaagtafel’ aan. In dat artikel vind je de vijf beste zaagtafels van dit moment.

Beste Parkside zaagtafels – Onze top 2

PARKSIDE Tafelcirkelzaag

Beste koop zaagtafel van Parkside, met onderstel

Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag

Beste mobiele zaagtafel
Uitverkocht

Over het merk Parkside

Dat je in deze Parkside zaagtafel review uitgekomen bent, geeft aan dat je mogelijke interesse in een Parkside zaagtafel hebt. Voordat je daadwerkelijk de knoop door gaat hakken, is het belangrijk om je even in dit merk te verdiepen. De belangrijkste kenmerken van dit merk zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Een Parkside zaagtafel staat ook wel te boek als een Lidl zaagtafel. Dit komt voornamelijk doordat dit één van de ‘huismerken’ van Lidl is. Het merk is niet zozeer van Lidl zelf, maar werkt wel min of meer uitsluitend met Lidl samen.
 • Een Parkside zaagtafel is betaalbaar. Indien je voor een zaagtafel van dit merk kiest, geniet je van een zeer scherpe aanschafprijs. Het merk Parkside doet er simpelweg alles aan om het aanschaffen van een zaagtafel zo voordelig mogelijk te houden.
 • Je geniet van Duitse kwaliteit. Net zoals Lidl zelf is ook Parkside van Duitse afkomst. Zoals we inmiddels van Duitse merken gewend zijn, bieden deze merken een prima kwaliteit. De kwaliteit van een Parkside zaagtafel is eveneens prima.

Waarom voor een zaagtafel van Parkside kiezen?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe zaagtafel? Dan heb je de keuze uit talloze varianten van talloze merken. Je hebt dusdanig veel keuze dat het soms lastig kan zijn om de knoop door te hakken. Er zijn echter de nodige redenen om specifiek voor een Parkside zaagtafel te kiezen:

 • De zaagtafels van Parkside zijn goedkoop. Zoals we hierboven al in het kort omschreven hebben, zijn de zaagtafels van Parkside goedkoop te noemen. Voor een klein bedrag ben je al de trotse eigenaar van zo’n zaagtafel, waarna het genieten echt begint.
 • De zaagtafels zijn van extra’s voorzien. Een Parkside zaagtafel is geen al te ‘kale’ zaagtafel. De meeste zaagtafels van dit merk zijn namelijk ‘gewoon’ van de nodige handige extra’s voorzien. Dankzij deze extra’s kun je op een nog fijnere manier zagen met de zaagtafel.
 • Veelzijdig in te zetten. Wij zijn ook van mening dat de zaagtafels van Parkside veelzijdig in te zetten zijn. Dit is te danken aan de samenstelling van de machines, maar ook aan de kracht. Ondanks dat de zaagtafels zo goedkoop zijn, zijn de zaagtafels wel behoorlijk krachtig.
 • Met de nodige accessoires geleverd. Kies je voor de aanschaf van een Parkside zaagtafel? Dan krijg je hier de nodige accessoires bij meegeleverd. Dit verschilt wel van zaagtafel tot zaagtafel, dus doe daar wel even goed onderzoek naar voor jezelf.
 • Ideaal voor de doe-het-zelver. Ben je als doe-het-zelver op zoek naar een zaagtafel? Dan is een Parkside zaagtafel simpelweg geschikt voor je. Deze machines lijken volledig voor een doe-het-zelver ontwikkeld te zijn!

Is een Parkside zaagtafel dan de beste optie? Nou, dat ligt maar net aan je wensen en je situatie. Stel je bijvoorbeeld hele hoge eisen aan je nieuwe zaagtafel? Dan is een Lidl zaagtafel niet de beste optie. Deze zaagtafels zijn op zich prima, maar kunnen niet tippen aan de zaagtafels van A-merken. Die zaagtafels zijn net iets beter afgewerkt, net iets krachtiger en van nog meer functies/extra’s voorzien.

Ben je een professional? Dan heeft het geen zin om naar de zaagtafels van Parkside te kijken. Zoals eerder in deze zaagtafel Lidl review al gesteld, zijn deze machines met name voor doe-het-zelvers ontwikkeld. Voor professioneel gebruik komen de zaagtafels net iets tekort.

Spreken de voordelen van een Parkside zaagtafel je aan? En zou je graag zo min mogelijk geld aan je nieuwe zaagtafel uit willen geven? Dan raden wij je aan om onderstaande reviews even door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de twee beste Parkside zaagtafels van dit moment.

Beste koop zaagtafel van Parkside, met onderstel: PARKSIDE Tafelcirkelzaag

De PARKSIDE Tafelcirkelzaag is volgens ons de beste Parkside zaagtafel van dit moment. Dit is aan de zaagtafel zelf te danken, maar ook aan het onderstel. Bij aanschaf krijg je standaard het onderstel meegeleverd, waardoor je van nog meer voordelen verzekerd bent.

Het eerste voordeel van de PARKSIDE Tafelcirkelzaag is terug te vinden in het vermogen. Deze tafelcirkelzaag heeft een 2000 Watt krachtige motor. Dankzij dit vermogen geniet je van de nodige zaagmogelijkheden. Dit is ook te danken aan het 254 mm zaagblad en het maximale toerental van 5000 toeren per minuut. Dankzij dit voordeel geniet je van prima zaagspecificaties:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 85 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 65 mm

Het tweede voordeel is terug te vinden in de nauwkeurigheid. Met deze tafelzaag ben je serieus in staat om 100% nauwkeurige zaagsneden te maken. Dit is te danken aan onder meer de laserlijn. Dankzij deze laserlijn hoef je alleen maar de aangegeven lijn te volgen. Verder is het ideaal dat je deze machine volledig naar wens in kunt stellen.

Zo is het mogelijk om de hoekaanslag traploos in te stellen. Ook kun je het zaagblad traploos kantelen, waardoor je perfect in verstek kunt zagen. Dit doe je in een maximale hoek van 60 graden. Vrij opmerkelijk, aangezien je met veel andere zaagmachines tot maximaal 45 graden kunt zagen.

Niet alleen de verstekhoek is instelbaar, maar ook de zaagdiepte. Je kunt de zaagdiepte traploos instellen, waardoor je altijd de gewenste zaagsnede maakt. Overigens ben je hierdoor ook in staat om met de PARKSIDE Tafelcirkelzaag verschillende materialen te bewerken. Je kunt hierbij denken aan hout, spaanplaten, gecoate meubelplaten en kunststoffen.

Tijdens het zagen geniet je van opvallend veel gemak. Dit is te danken aan de laserlijn, maar ook aan de instelbare zaagsnelheid. Je kunt het zaagblad op twee snelheden instellen, waardoor je de zaagsnelheid perfect aan het materiaal aan kunt passen.

Wat wij ook ideaal vinden, is het onderstel. Dit onderstel krijg je gratis meegeleverd en is maar liefst 88 centimeter hoog. Dankzij deze hoogte neem je altijd op een aangename manier plaats achter de zaagmachine. Zelfs als je meerdere zaagsneden moet maken, merk je dit absoluut niet aan pijn in je rug.

Verder krijg je nog meer accessoires meegeleverd. Hierbij kun je denken aan 1 universeel zaagblad, 1 hardmetalen zaagblad en een duwstok. Wat wel jammer is, is dat je het zaagblad niet zomaar kunt wisselen. Om het zaagblad te wisselen, heb je 2 sleutels nodig. Deze krijg je eveneens bij aanschaf meegeleverd.

Overigens is de samenstelling van de PARKSIDE Tafelcirkelzaag om nog meer redenen geweldig te noemen. Zo heeft Parkside deze zaagtafel van een uitbreidbaar werkoppervlak voorzien. Je bent hierdoor in staat om ook grotere objecten te zagen. Daarnaast beschikt het werkoppervlak over een geïntegreerde vangzak voor de houtresten. Zuig je liever alle resten en zaagsel op? Dan komt de stofafzuiging aansluiting maar al te goed van pas.

Zoals je kunt lezen, zijn wij enthousiast over de PARKSIDE Tafelcirkelzaag. Dit is aan alle hierboven benoemde voordelen te danken, maar ook aan het prijskaartje. De adviesprijs van deze tafelzaag is slechts 179 euro.

PARKSIDE Tafelcirkelzaag

179,00
Laatste update was op: 19 mei 2024 01:28

Beste koop zaagtafel van Parkside, met onderstel

8.7Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE Tafelcirkelzaag is naar onze mening de beste Parkside zaagtafel. Deze zaagtafel is veelzijdig inzetbaar, is van een krachtige motor voorzien en biedt prima zaagspecificaties. Ook over het onderstel en de vele handige extra’s zijn wij erg te spreken. Houd er wel rekening mee dat dit niet de meest complete zaagtafel is.

Voordelen
 • Krachtige motor en 254 mm zaagblad
 • Prima zaagspecificaties
 • Nauwkeurig zagen (o.a. door laser)
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Met perfect onderstel (88 cm hoog)
 • Voordelig
Nadelen
 • Gereedschap nodig voor wisselen van zaagblad
 • Niet de allerbeste kwaliteit

Beste mobiele zaagtafel van Parkside: PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag

Wil je je nieuwe zaagtafel voornamelijk op één vaste locatie gebruiken? Dan is bovenstaande variant de beste optie, mede dankzij het onderstel. Heb je echter de wens om je nieuwe zaagtafel op meerdere plekken te gebruiken? Dan kun je het beste voor de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag kiezen. Dit is naar onze mening de beste mobiele zaagtafel van Parkside.

Met deze Parkside zaagtafel ben je van veel gemak verzekerd. Dit is onder meer te danken aan de compacte vormgeving. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het een fluitje van een cent om deze zaagtafel op te tillen. Dit is te danken aan het minieme gewicht, maar ook aan de geïntegreerde handgrepen. Met deze handgrepen verplaats je deze tafelzaag zonder enige moeite.

Daarbij speelt het minieme gewicht dus ook een rol. De PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag weegt in zijn totaliteit slechts 14 kilogram. Het is hierdoor zonder enige moeite mogelijk om deze tafelzaag naar andere locaties mee te nemen. Op die locatie geniet je vervolgens van het nodige gemak.

Dit is onder meer te danken aan het uitbreidbare werkoppervlak. Deze compacte zaagtafel heeft een niet al te groot werkoppervlak, maar dit oppervlak kun je perfect uitbreiden. Daardoor kun je deze zaagtafel van Lidl ook voor grotere objecten gebruiken.

Parkside heeft deze zaagtafel van een 210 mm zaagblad voorzien. Het zaagblad is hiermee kleiner dan bij bovenstaande variant, waardoor de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag meer voor de kleinere zaagklussen geschikt is. Met deze tafelcirkelzaag kun je in ieder geval meerdere producten bewerken: hout, spaanplaat, gecoate meubelplaten en kunststoffen.

Het 210 mm zaagblad wordt aangedreven door een motor van 1200 Watt. Dit hadden wij liever iets krachtiger gezien, maar gelukkig levert deze motor wel 4800 toeren per minuut. Je bent hierdoor alsnog in staat om relatief snel je zaagklus uit te voeren.

Ook bij deze Parkside zaagtafel heb je veel instelmogelijkheden. Zo is het mogelijk om het zaagblad traploos te kantelen. Je bent hierdoor met de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag óók in staat om in verstek te zagen. Dit doe je overigens met een maximale hoek van 45 graden. Daarbij ben je van onderstaande zaagspecificaties verzekerd:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 48 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 45 mm

Deze zaagtafel is door Parkside van handige extra’s voorzien. Zo beschikt ‘ie over trilling dempende rubberen voeten, een beveiligde aan- en uitschakelaar, een schuifstok in houder en een parallel- en hoekstop. Ook is de kwaliteit goed te noemen, mede door de poedercoating.

Wel is het belangrijk om met een paar aandachtspunten rekening te houden. Zo is deze zaagtafel absoluut niet geschikt voor de professional. Als je je zaagtafel intensief wilt gebruiken, heb je gewoonweg een krachtigere variant nodig.

Verder moet je rekening houden met een gebrek aan extra’s. Zo beschikt de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag dus niet over een laserlijn. Ook is het niet mogelijk om de zaagdiepte heel nauwkeurig in te stellen. Tevens is het jammer dat je bij deze zaagtafel slechts één zaagblad meegeleverd krijgt.

Wil je relatief kleine klussen met je nieuwe zaagtafel uitvoeren? En wil je je zaagtafel graag op meerdere locaties kunnen gebruiken? Dan is de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag zeker een interessante optie. Dat komt door de hierboven benoemde voordelen, maar ook door het prijskaartje. De adviesprijs van de PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag is slechts 89,99 euro!

Parkside Mobiele Tafelcirkelzaag

149,00 Uitverkocht
Laatste update was op: 18 mei 2024 17:53

Beste mobiele zaagtafel

8.2Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE Mobiele tafelcirkelzaag is een prima mobiele tafelzaag van Parkside. Door het minieme gewicht van 14 kilogram neem je deze tafelzaag moeiteloos overal mee naar toe. Je geniet hierbij van een compacte zaagtafel waar je de kleinere klussen perfect mee uit kunt voeren. Het is wel belangrijk om te beseffen dat dit géén zaagtafel is voor de grotere/zwaardere klussen.

Voordelen
 • Weegt slechts 14 kilogram
 • Ook mee in verstek te zagen
 • Van geïntegreerde handgrepen voorzien
 • Kost nog geen 100 euro
 • Veel instelmogelijkheden
 • Enkele interessante extra’s
Nadelen
 • Geen laserlijn
 • Niet voor grote klussen geschikt
 • Geen onderstel

Koopgids – wat is voor jou de beste Parkside zaagtafel?

Welke van twee bovengenoemde zaagtafels van Parkside spreekt jou het meeste aan? Als je deze twee zaagtafels naast elkaar zet, zie je duidelijke verschillen naar voren komen.

Dat is echter niet bij alle Parkside zaagtafels het geval. Voordat je een Lidl zaagtafel koopt, moet je daarom voor jezelf een goede vergelijking maken. Met deze koopgids trachten wij je hier nog een (extra) handje bij te helpen!

Gewenste gebruik

Het is ten eerste belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken:

 • Zaagtafel gebruiken op één locatie. Wil je je nieuwe zaagtafel grotendeels op één vaste locatie gebruiken? Dan is het aan te raden om te kiezen voor de variant met onderstel. Dankzij het onderstel geniet je van veel meer gemak en ergonomie.
 • Zaagtafel op meerdere locaties gebruiken. Heb je de wens om je zaagtafel op meerdere locaties te gebruiken? Dan ben je beter uit met de mobiele tafelzaag van Parkside. Die variant neem je makkelijk mee en is hierdoor moeiteloos op meerdere locaties te gebruiken.

Dit is één van de belangrijkste knopen die je door moet hakken. Mocht je hier meer over willen weten, kun je het beste bovenstaande reviews (nogmaals) doorlezen.

Vermogen en zaagmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar het vermogen van de machine kijken. Hoeveel Watt levert de motor? En hoe groot is het zaagblad dat aangedreven wordt? Deze twee eigenschappen zijn eigenlijk grotendeels van invloed op de kracht.

Daarbij is het ook zaak om naar de zaagmogelijkheden te kijken. Wat is bijvoorbeeld het maximale toerental? Welke materialen kun je met de Parkside zaagtafel bewerken? En wat zijn de maximale zaagspecificaties? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om even goed naar te kijken.

Handige extra’s

Ten derde is het belangrijk om naar handige extra’s te kijken. Toen wij de verschillende varianten van Parkside analyseerden, vielen ons grote verschillen op. Mede daardoor drukken wij je op het hart om echt goed naar de algehele samenstelling te kijken.

Let bijvoorbeeld op de instelmogelijkheden. Kun je de zaaghoek en zaagdiepte nauwkeurig instellen? En kun je eventueel ook nog andere zaken instellen? Des te meer instelmogelijkheden de zaagtafel biedt, des te fijner.

Let ook goed op comfortabele extra’s. Meerdere extra’s zorgen simpelweg voor meer comfort en daarmee meer gemak. Verlies ook de veiligheid niet uit het oog. Het is wenselijk dat de zaagtafel van meerdere veiligheidsfeatures voorzien is.

Prijskaartje

Bij een Lidl zaagtafel hoef je eigenlijk niet naar de kwaliteit te kijken. De kwaliteit is namelijk oké. Het is dus niet zo dat je de kwaliteit van een Parkside zaagtafel kunt vergelijken met de kwaliteit van een zaagtafel van bijvoorbeeld Makita.

Waar je wel even goed naar kunt kijken, is naar het prijskaartje. Ongeacht voor welke Parkside zaagtafel je kiest, word je sowieso blij van het prijskaartje. De zaagtafels van Parkside zijn namelijk stuk voor stuk voordelig geprijsd.

Maar, hoeveel geld wil je nou uitgeven? En welke Parkside zaagtafels vallen binnen dit budget? Let goed op het prijskaartje, maar ook op de samenstelling van de zaagtafel. Op dat gebied hebben we namelijk grote verschillen geconstateerd.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo