8x Onmisbaar tuingereedschap

Tuinieren kan vaak zwaar en vervelend werk zijn voordat je van een mooie tuin kunt genieten. Er zijn een aantal gereedschappen die het werk een stuk makkelijker kunnen maken. In dit artikel laten we je zien welke gereedschappen handig zijn voor in de tuin. Je hebt eigenlijk maar een paar gereedschappen nodig om sneller en beter te kunnen werken. Wil je er meer over weten? Lees dan verder in dit artikel.

Heggenschaar

Het is handig om een heggenschaar te hebben als je aan tuinieren begint. De heggenschaar is speciaal ontworpen om hagen te kunnen snoeien, zoals de naam al aangeeft. Met de heggenschaar kun je gemakkelijk takken verwijderen die ervoor zorgen dat je heg er niet meer mooi uitziet.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag is ontworpen om lange, rechte snedes te maken in materialen zoals hout, metaal of kunststof. Het is bijzonder handig bij het op maat zagen van kozijnen, laminaat of plinten. Het is belangrijk dat de cirkelzaag een zaagdiepte heeft die groter is dan de dikte van het werkstuk.

Handschoenen

Het is praktisch om handschoenen te dragen wanneer je brandnetels verwijdert of struiken met doornen gaat snoeien. Je moet echt een degelijk paar handschoenen hebben om je handen te beschermen tegen jeuk of irritatie.

Schep

Een schep is een onmisbaar gereedschap voor elke tuinier. Het biedt gemak bij het verplaatsen van aarde, het graven van plantgaten en het verspreiden van houtsnippers rondom bomen. Een schop is bijzonder handig bij het graven in compacte grond.

Kleine schep of plantschepje

Het hebben van een klein schepje is handig voor  kleine taken in bloembedden en bloempotten. Natuurlijk is het ook fijn om er een met lange steel te hebben voor grotere werkzaamheden.

Kruiwagen

Een kruiwagen biedt praktisch gemak bij het transporteren van materialen en tuingereedschap. Het is ook handig voor het verplaatsen van losse materialen, denk aan zand en compost. Aan de andere kant is een platformwagen ideaal voor het vervoeren van omvangrijke en zwaardere voorwerpen.

Tuinhark

Een tuinhark heeft verschillende toepassingen, zoals het losmaken van de grond, het gelijkmatig zaaien van zaden en het verwijderen van grof tuinafval en onkruid. Bovendien is het handig bij het opruimen van losse stenen uit de grond.

Snoeischaar

Met een snoeischaar kun je diverse elementen in je tuin knippen of snijden. Het is handig voor het snoeien van struiken, heggen en planten. Zelfs kleinere takken van 2 cm dik en bloemen kunnen gemakkelijk worden geknipt met een snoeischaar. Het is echter belangrijk om hem niet te gebruiken voor te grote takken, omdat dit de schaar kan beschadigen. Met deze 8 gereedschappen heb jij in principe alles in huis om je tuin goed te onderhouden.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo