Bewaar je cirkelzaag veilig in een goed beveiligde ruimte

Cirkelzaag opbergenGereedschappen, zoals cirkelzagen, zijn erg in trek bij dieven. Op bouwplaatsen in Nederland worden dagelijks gereedschappen van mensen gestolen. De dieven hebben het op de gebruiksvoorwerpen gemunt, omdat deze makkelijk op de zwarte markt te verkopen zijn. Het is natuurlijk niet goed te praten dat criminelen met hun vingers aan de spullen van anderen komen. Het is een trieste werkelijkheid die we niet moeten proberen te ontkennen.

Het zorgt ervoor dat we goed moeten nadenken waar we onze cirkelzaag bewaren na de aankoop. De slotenmaker in Ridderkerk adviseert om de cirkelzaag in een goed beveiligde ruimte te bewaren. Maar wat bedoelt de slotenmaker hier nu eigenlijk mee?

Spullen in schuren en garages zijn vaak het doelwit

Bij het beveiligen van onze woning richten we onze aandacht meestal op het woonhuis. Dit is immers de plek waar we wonen en zoveel mogelijk een veilig gevoel willen ervaren. De schuur of garage is echter meestal de plek waar we onze gereedschappen bewaren. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zijn dit ook spullen die inbrekers graag stelen. Een cirkelzaagmachine is niet goedkoop en kan daarom voor een aanzienlijk bedrag worden doorverkocht op de zwarte markt.

Bovendien zijn spullen in schuren en garages vaak een makkelijke prooi voor inbrekers. De beveiliging van deze panden is niet van hetzelfde niveau als dat van een woning. Vaak wordt de schuur of garage niet eens afgesloten. Dit is helemaal een domme fout, want de gereedschappen die hierin liggen kunnen tevens worden gebruikt om toegang tot de woning te krijgen. Als eerste maatregel moet je volgens de slotenmaker Ridderkerk dan ook altijd zorg dragen dat je de schuur op slot doet.

Advies slotenmaker voor het beveiligen van gereedschappen

Ten eerste is het belangrijk dat je de plek, waar de gereedschappen worden bewaard, van een goede beveiliging is voorzien. Als je een doe-het-zelver bent die veel gereedschappen in de schuur of garage heeft opgeslagen is het geen overbodige luxe om te investeren in goede sloten. Voor het beveiligen van deze panden gelden dezelfde regels als voor woonhuizen. De slotenmaker Ridderkerk gebruikt het liefs sloten met een SKG keurmerk. Hiervan staat namelijk vast dat zij inbrekers voor voldoende tijd buiten de deur weten te houden.

Een andere maatregel die je kunt nemen, is ervoor zorgen dat mensen die langs de schuur lopen niet meteen kunnen zien dat hier dure gereedschappen in opgeslagen liggen. Je kunt hiervoor, net zoals bij de woning, gordijnen voor gebruiken. Een inbreker die niet kan zien of er iets van waarde valt weg te halen uit een goed beveiligde ruimte zal meestal geen inbraakpoging wagen.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo