Hoe gebruikt de ongediertebestrijder een cirkelzaag?

Een cirkelzaag is een zeer veelzijdig stuk gereedschap. Mensen met verschillende beroepen maken daarom regelmatig gebruik van een cirkelzaagmachine tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Bij veel beroepen is dit misschien ook wel vanzelfsprekend. Zo zal bijvoorbeeld niemand verbaasd zijn dat een timmerman of een loodgieter dagelijks gebruikmaakt van dit gereedschap.

Ongedierte bestrijden met cirkelzaag

Andere beroepen zijn minder voor de hand liggend en daarom is het leuk om van hen te horen hoe zij een cirkelzaag tijdens het werk gebruiken. In dit blogbericht laat een specialist op het gebied van ongedierte bestrijden weten hoe een ongediertebestrijder een cirkelzaag gebruikt.

Open zagen van muren om ongedierte te bestrijden

De meeste ongediertesoorten houden zich goed verborgen. Hierdoor wordt de bestrijding voor een ongediertebestrijder er niet makkelijker op. Vooral knaagdieren, zoals ratten en muizen, weten altijd in huis goede verstopplekken te vinden. Regelmatig komen zij daardoor ook achter en tussen de muren terecht.

De ongediertebestrijder kan in deze situaties de cirkelzaag gebruiken om muren open te zagen om bij het ongedierte te komen. Soms is het open zagen noodzakelijk om het ongedierte te vangen, het komt echter ook voor dat de muur open gezaagd moet worden om een dode muis of rat te verwijderen.

Diervriendelijke muizenvallen maken

Nu we het toch over het bestrijden van muizen en ratten hebben, moeten we het ook over een ander opvallend gebruik van de cirkelzaag hebben. De ongediertebestrijder geeft namelijk aan dat hij het gereedschap ook gebruikt om diervriendelijke muizenvallen te maken. In tegenstelling tot de standaard muizenvallen, heeft deze val geen klem en veer die met een harde klap een einde aan het leven van de muis maakt.

Een diervriendelijke val is een kooi waar de muis in kan lopen, maar niet meer uit kan ontsnappen. Het is een vrij eenvoudige constructie die gemaakt kan worden met houten onderdelen. Deze onderdelen heeft de ongediertebestrijder uiteraard op maat gezaagd met een zaagmachine.

Door houtwormen aangetast hout uitzagen

In veel huizen vind je tegenwoordig houten vloeren en meerdere houten meubels. Daarbij wordt bij de constructie van huizen ook veel hout gebruikt. De dakconstructie is bijvoorbeeld vaak met houten balken in elkaar gezet. Een cirkelzaag wordt daarom tijdens de constructie van een huis vaak gebruikt. De overvloed aan hout vergroot echter wel de kans dat je een keer problemen met houtwormen kunt ervaren.

Om de houtwormen te bestrijden moet de ongediertebestrijder natuurlijk langskomen. De vakman heeft dan opnieuw een taak voor de cirkelzaag. Indien houtwormen lang in hout hebben gezeten dan is het materiaal te erg aangetast. Dit kan je dan niet meer herstellen. De ongediertebestrijder kiest er dan vaak voor om het door houtwormen aangetaste hout met een cirkelzaag uit te zagen.

Bron: debestrijdingsbrigade.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo