Bosch GKS 18V-57G review

Ben je op zoek naar een geschikte cirkelzaag op accu? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een apparaat met een geweldige kwaliteit? Dan is de kans groot dat je bij de Bosch GKS 18V-57G uitgekomen bent. Deze cirkelzaag op accu staat goed aangeschreven en maakt onderdeel uit van de professionele lijn van Bosch.

Is de aanschaf van deze professionele Bosch cirkelzaag aan te raden? Is de zaag eventueel ook voor doe-het-zelvers interessant? En wat je moet precies voor deze cirkelzaag op accu betalen? Dit zijn de vragen die in deze Bosch GKS 18V-57G review centraal staan.

In dit artikel zoomen wij van A tot Z in op deze cirkelzaag. We kijken naar de belangrijkste eigenschappen, de belangrijkste voordelen en eventuele nadelen. Ook bespreken we het prijskaartje, eventuele alternatieven en vellen we ons eindoordeel.

Voordeligste Bosch GKS 18V-57G

Heb je zelf al onderzoek gedaan naar de Bosch GKS 18V-57G? En weet je nu al zeker dat dit voor jou de juiste cirkelzaag op accu is? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande tabel. In deze tabel vind je de beste prijzen en actuele voorraad bij onze partners:

Inclusief 2x 4.0 Ah accu’s:

Inclusief 2x 5.0 Ah accu’s:

Bosch GKS 18V-57 G + 2x 5,0 Ah Accu

Voordelen van de Bosch GKS 18V-57G

Dat deze Bosch cirkelzaag goed aangeschreven staat, is veelzeggend. Veelzeggend voor de kwaliteit, mogelijkheden en vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet:

Voordelen
 • Je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Je kunt met deze cirkelzaag ook in verstek zagen
 • Bij aanschaf krijg je de nodige accessoires meegeleverd
 • De Bosch GKS 18V-57G biedt prima zaagspecificaties
 • Deze cirkelzaag is fijn te bedienen

Onbeperkte bewegingsvrijheid

Kies je voor de Bosch GKS 18V-57G? Dan kies je voor onbeperkte bewegingsvrijheid. Het feit dat deze cirkelzaag op accu werkt, biedt simpelweg in veel situaties uitkomst.

Moet je regelmatig op locaties klussen waar geen stopcontact voorhanden is? Of ben je liever niet in de weer met een verlengsnoer of haspel? Dan is deze cirkelzaag op accu voor jou op het lijf geschreven. Zolang je een accu met acculading hebt, kun je overal en altijd gebruik maken van deze cirkelzaag.

Bijkomend voordeel: ook op lastig te bereiken plekken komt deze cirkelzaag goed van pas. Werk je bijvoorbeeld regelmatig op een steiger, op een dak of op een ander moeilijk te bereiken plek? Dan wil je niks van doen hebben met een snoer. In dat geval is de Bosch GKS 18V-57G dus een prima keuze!

In verstek zagen

Bosch heeft ervoor gekozen om deze cirkelzaag van een kantelbare kop te voorzien. Doordat je de kop kunt kantelen, ben je in staat om in verstek te zagen.

Ben je als professional actief? Dan is dit ongetwijfeld een belangrijk voordeel voor je. Ook als je als doe-het-zelver op zoek naar een nieuwe cirkelzaag bent, is dit een belangrijk voordeel. Dit voordeel zorgt er namelijk voor dat je elke zaagsnede kunt maken. Ongeacht of dit nou in een rechte lijn of in verstek gedaan moet worden.

Bijkomend voordeel: de zaagspecificaties van de Bosch GKS 18V-57G zijn dik in orde. Verderop in deze Bosch GKS 18V-57G review komen we hier uitgebreid op terug.

Met veel accessoires geleverd

Bij veel cirkelzagen stuitten wij op hetzelfde nadeel: je krijgt nagenoeg geen accessoires meegeleverd. Het doet ons daarom extra goed om te kunnen zeggen dat je bij de Bosch GKS 18V-57G veel accessoires meegeleverd krijgt. Deze accessoires hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Twee 18 volt 4,0 Ah li-ion accu’s: dat je twee accu’s geleverd krijgt, is uiteraard subliem. Dit geldt ook voor de kracht en accuduur van deze accu’s.
 • Acculader: met dank aan de acculader laad je beide accu’s snel op. Gemak dient de klusser en professional.
 • Zaagblad voor hout 36-tands: bij aanschaf krijg je één zaagblad meegeleverd. Daar zijn we niet heel erg over te spreken, waarover later meer in deze Bosch GKS 18V-57G review.
 • Parallelgeleider: met dank aan deze geleider maak je 100% nauwkeurige zaagsneden. Volg de lijn van de geleider en je zaagt elk object in een rechte lijn af.
 • Afzuigadapter: dankzij deze adapter kun je het vrijgekomen stof en zaagsel direct opzuigen. Hiermee hou je de werkplek schoon. Erg prettig in je eigen werkplek en minstens net zo prettig als je bij klanten aan het werk bent.
 • Lboxx: tot slot krijg je ook nog een koffer meegeleverd. Dankzij deze koffer neem je deze cirkelzaag overal moeiteloos mee naar toe. Hoef je ‘m een tijdje niet te gebruiken? Dan komt deze koffer uiteraard ook maar al te goed van pas.

Over nagenoeg alle accessoires zijn wij enthousiast. Wij zijn daarbij zelfs erg enthousiast over het feit dat je bij aanschaf twee accu’s meegeleverd krijgt. Dit levert simpelweg nog meer vrijheid op.

Is de eerste accu leeg? Je hebt altijd nog de tweede accu achter de hand. Hierdoor werk je de gehele dag op een aangename manier door. Ook als je onverhoopt vergeten bent om de accu op te laden, kun je een beroep doen op de tweede accu. Erg handig!

Prima zaagspecificaties

De Bosch GKS 18V-57G biedt niet alleen onbeperkte bewegingsvrijheid, maar ook prima zaagspecificaties. Dit is enerzijds aan de krachtige accu te danken en anderzijds aan het zaagblad van 165 mm. Dankzij dit zaagblad voer je zowel kleinere als grotere zaagklussen uit. Daarbij geniet je ook nog van de gewenste snelheid.

Maar, met de Bosch GKS 18V-57G ben je ook van prima zaagspecificaties verzekerd. De specs hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 57 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 42 mm

Zijn deze specificaties onovertroffen? Nee, dat is niet het geval. Andere cirkelzagen hebben betere specs, maar die zijn veelal een stuk duurder.

Fijn te bedienen

Wil je deze Bosch cirkelzaag voor professionele doeleinden inzetten? Dan is de kans vrij groot dat je de nodige uurtjes op een dag van deze cirkelzaag gebruik maakt. Dat is heel goed te doen, aangezien deze machine erg fijn te bedienen is.

Dit begint eigenlijk al bij het gewicht van deze Bosch cirkelzaag op accu. De machine weegt, inclusief accu, slechts 4,1 kilogram. Dit is alles behalve veel; je houdt hem hierdoor probleemloos de hele dag onder controle.

Sowieso hou je deze machine prima onder controle. Dit is wat ons betreft ook erg te danken aan de fijne handgreep. Je neemt deze cirkelzaag fijn in de hand, waarna je probleemloos al je klussen uitvoert. Tijdens het zagen geniet je bovendien van enkele handige extra’s:

 • LED verlichting: Bosch heeft ervoor gekozen om een LED lamp in deze cirkelzaag te integreren. Dit spreekt ons erg aan, aangezien je hiermee ook in donkere hoekjes het overzicht behoudt.
 • Soft start: met dank aan de soft start functie behoud je aan het begin van de zaagklus de optimale controle. Het zaagblad boort zich met niet al te veel kracht in het object, waarna alle kracht ter uiting komt. Dát betekent dat je elk object op een ideale manier zaagt.

Nadelen van de Bosch GKS 18V-57G

De Bosch GKS 18V-57G heeft ons op een aangename manier weten te verrassen. Deze cirkelzaag op accu biedt veel voordelen en is voor veel professionals en doe-het-zelvers geschikt. Wel is het advies om goed met onderstaande nadelen rekening te houden:

Nadelen
 • Je krijgt slechts één zaagblad meegeleverd
 • Deze cirkelzaag op accu is vrij prijzig
 • Stof kan in de machine/motor komen

Slechts één zaagblad

Bij deze Bosch cirkelzaag krijg je de nodige accessoires meegeleverd, maar nog niet alle gewenste accessoires. Wij vinden het bijvoorbeeld erg jammer dat je slechts één zaagblad meegeleverd krijgt.

Het gaat hierbij om een 16-tands zaagblad waarmee je hout kunt bewerken. Wij hadden graag gezien dat Bosch meer zaagbladen meegeleverd zou hebben, ook voor de andere materialen. Met de machine zelf is het namelijk ook mogelijk om in bijvoorbeeld kunststoffen te zagen. Dáár heb je dan wel een geschikt zaagblad voor nodig.

Vrij prijzig

Over de prijs van de Bosch GKS 18V-57G zijn wij niet helemaal te spreken. In vergelijking met andere varianten vinden wij deze variant gewoonweg aan de prijs. Daarbij is het wel belangrijk om te melden dat je bij deze variant véél accessoires meegeleverd krijgt. Bij veel andere accessoires is dat niet het geval.

Wat je precies voor deze Bosch cirkelzaag moet betalen? En welke alternatieven dan goedkoper zijn? De antwoorden op die vragen vind je verderop in deze Bosch GKS 18V-57G review.

Stof kan in de machine komen

Bosch heeft spijtig genoeg niet voor een perfecte afdichting van de machine gezorgd. Op het moment dat je veelvuldig van deze zaag gebruik maakt, is het hierdoor mogelijk dat er allerlei zaagsel in de machine terechtkomt. Mocht dit zaagsel (of stof) bij de motor terechtkomen, gaat dit ten koste van de prestaties.

Hoe je dit voorkomt? Dit voorkom je door gebruik te maken van de afzuigadapter én door de machine regelmatig schoon te maken. Het advies is om hierbij direct de smeer- en kogellagers jaarlijks meerdere keren te controleren. Merk je op dat deze relatief droog zijn? Vet deze dan goed in.

Wat zeggen andere gebruikers?

Voor deze review hebben we niet alleen naar onze eigen bevindingen gekeken. Nee, we hebben ons ook gericht op de bevindingen van andere gebruikers. Hieruit blijkt dat de meeste gebruikers positief tot heel positief zijn.

Veel mensen roemen de meegeleverde accessoires, de kracht, de fijne bediening en de prima kwaliteit. Dat laatste is absoluut de waarheid; Bosch weet als geen ander hoe ze kwaliteit kunnen leveren.

Bij onze partner Coolblue hebben bijvoorbeeld 11 gebruikers een review achtergelaten. Van deze 11 reviews is de gemiddelde score een 9,1. Vijf gebruikers hebben dit apparaat 4 sterren gegeven en zes gebruikers hebben dit apparaat de volle beoordeling (5 sterren) gegeven. Alleen deze constatering is volgens ons al veelzeggend voor de tevredenheid van de gebruikers.

Wat zit er in de doos?

In deze Bosch GKS 18V-57G review is duidelijk gebleken dat je veel accessoires meegeleverd krijgt. Voor het overzicht zetten we deze accessoires overzichtelijk op een rijtje:

 • Twee 18 volt 4,0 AH Li-ion accu’s
 • Accu oplader
 • Zaagblad voor hout (18T)
 • Parallelgeleider
 • Afzuigadapter
 • L-boxx
 • Handleiding

Conclusie

Deze Bosch cirkelzaag is een prima cirkelzaag voor de professionals. Met de cirkelzaag geniet je van veel mogelijkheden, van onbeperkte bewegingsvrijheid en van een prima kwaliteit. Daar moet je relatief diep voor in de buidel tasten, maar dat is elke euro dubbel en dwars waard. Via onderstaande buttons bestel je deze cirkelzaag direct bij één van onze partners:

Inclusief 2x 4.0 Ah accu’s:

Inclusief 2x 5.0 Ah accu’s:

Bosch GKS 18V-57 G + 2x 5,0 Ah Accu

Alternatieven

Stanley Fatmax SFMCS500M2K-QW

Geef je liever iets minder geld aan je nieuwe cirkelzaag op accu uit? Dan is deze variant van Stanley mogelijk erg interessant voor je. Deze variant is ruim 100 euro goedkoper, wordt ook met twee accu’s geleverd en biedt eveneens prima zaagspecificaties. Niet geheel toevallig hebben beide cirkelzagen ook hetzelfde zaagblad; 165 mm. Bij deze machine is de maximale zaagdiepte net iets minder; 54 mm in een rechte hoek. Gezien het prijskaartje is dit absoluut een interessante cirkelzaag.

Stanley Fatmax SFMCS500M2K-QW

Makita DHS630RTJ

Ga je het liefste voor brute kracht? En ben je ook bereid om daar voor te betalen? Dan raden wij je de Makita DHS630RTJ van harte aan. Deze cirkelzaag op accu voor de professional is een slag duurder, maar biedt wel indrukwekkende zaagspecificaties. De maximale zaagdiepte in een rechte hoek is bijvoorbeeld 66 mm. Verder weegt deze cirkelzaag op accu minder en krijg je eveneens 2 accu’s meegeleverd. Al met al is dit een prima alternatief voor de Bosch GKS 18V-57G.

Bosch GKS 18V-57 zonder accu

Heb je toevallig al een Bosch accu tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om de Bosch GKS 18V-57 zonder accu te kopen. Bij aanschaf krijg je géén accu(‘s) en oplader meegeleverd, waardoor je een stuk minder geld hoeft te betalen. Dit is echter alleen een optie als je thuis al een passende Bosch accu hebt liggen. Mocht dat niet het geval zijn, kies je beter voor de uitgebreide set van de Bosch GKS 18V-57.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo