Cirkelzaag gebruiken

Hoe kan ik veilig werken met een cirkelzaag?

Het belangrijkste waar u aan moet denken is om veilig te werken met een cirkelzaag. Veilig werken gaat niet zomaar, u moet natuurlijk wel wat kennis hebben. Om te beginnen maak gebruik van een beschermbril om uw ogen te beschermen van wegvliegend materiaal. Vergeet ook niet om de cirkelzaag machine met beide handen vast te houden. Het vasthouden met beide handen zorgt voor meer controle over de cirkelzaag. Tijdens het uitzetten van de machine wachten tot het zaagblad tot stilstand is gekomen. Daarna kunt u de machine uit het hout halen.

Het kiezen van een gepast cirkelzaagblad voor de cirkelzaag.

Bij de aankoop van een cirkelzaag is standaard al een cirkelzaagblad meegeleverd. Dit cirkelzaagblad is natuurlijk geschikt, maar hoe zit het als je een ander cirkelzaagblad wilt plaatsen? Denk hierbij aan 2 dingen; komt de asgat diameter overeen van machine en cirkelzaagblad? En is de diameter van het cirkelzaagblad gepast voor de machine? Als je op beide vragen met ja kunt antwoorden dan zit je goed.

Waarvoor kan ik een cirkelzaag gebruiken?

Een cirkelzaag is voor heel veel doeleinden te gebruiken. Toch heeft elke soort cirkelzaag zo zijn eigen functie. Een afkortzaag kun je voor heel ander werk gebruiken dan een tafelcirkelzaag. Toch hebben alle cirkelzagen één ding gemeen. Een cirkelzaag heeft als positieve eigenschap om altijd een perfecte zaagsnede te maken. Hoe kan ik mijn cirkelzaag instellen? Een cirkelzaag heeft een aantal handige functies. Het instellen van de gradenhoek waarin je zaagt. Je kunt bijvoorbeeld onder een hoek van 45 graden zagen voor een mooie afwerking. Aan de voorkant van een cirkelzaag zit een verstel knop om dit te doen.

Hoe kan ik mijn cirkelzaag het beste onderhouden?

Vast al wel eens rondgekeken hoeveel geld je moet neerleggen voor een goede cirkelzaag. En deze dure cirkelzaag wil je graag voor een lange tijd gaan gebruiken. Onderhoudt is één van de belangrijkste punten die een grote invloed hebben op de levensduur van een machine.  Het cirkelzaagblad slijpen is een belangrijke stap om je machine te onderhouden. Denk ook aan het schoonmaken en het oliën van de machine.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo