Bosch PPS 7 S Review

Bosch PPS 7 S

Al wel eens gehoord van de Bosch PPS 7 S? Ook wel bekend als het oudere broertje van de Bosch PTS 10 T. Twee erg bekende zaagtafels van Bosch. De PPS 7 S is inzetbaar voor de robuuste werkzaamheden en staat dan ook echt zijn mannetje. Ontwikkeld met veel extra functies waar de voorgaande tafelzaag van Bosch nog niet aan kan tippen. U betaald dan wel iets meer, maar krijgt er ook voldoende voor terug. Verstekzagen, zaagbladhelling en zaagdiepte. Daar blijft het niet bij, want de Bosch PPS 7 S heeft nog een leuke verassing. Namelijk een trekfunctie! Nu zult u wel denken, maar dat kan toch alleen bij een afkortzaag? Normaal gesproken wel ja. Toch heeft de Bosch zijn zaagtafels verder uitontwikkeld. Welke voordelen dat voor u heeft leest u verderop in dit blogbericht. Naast dat behandelt Cirkelzaagkopen.nl prijzen, aanbieders, reviews en accessoires voor de PPS 7 S.

Voordeligste Bosch PPS 7 S Bestellen?
Bestel nu

Functies PPS 7 S

De Bosch PPS 7 S heeft vele functies. Te denken aan een motor met een vermogen van 1400 watt. Waarmee voldoende kracht is uit te oefenen op de meeste houtsoorten. Het toerental oftewel de draaisnelheid van het zaagblad komt neer op 4800. Dit betekent eigenlijk dat het cirkelzaagblad 4800 keer ronddraait in een minuut.

Stofafzuiging

Wilt u in een schone werkomgeving werken? Dan is dat ook mogelijk dankzij een extern aan te sluiten stofafzuiging. Deze bevindt zich op de rechterachterzijde van de zaagtafel. Zuigt het meeste vrijgekomen zaagsel weg. Hou rekening met de diameter van de stofslang die in de meeste gevallen 30 mm is.

Trekfunctie

Trekfunctie Bosch PPS 7 SRaar he, om het woord trekfunctie te horen bij een zaagtafel? Toch heeft de PPS 7 S van Bosch dit doorontwikkeld in de tafelzagen. Het is daarom mogelijk om laminaat, balken en andere planken perfect af te korten. Dit door het te zagen werkstuk vast te zetten op de zaagtafel. Boven de kantel- en dieptehendel is een knop gemonteerd voor het toepassen van de trekfunctie. Dit door de rode indrukknop van de hendel naar u toe te trekken. Daarmee beweegt het zaagblad zich in uw richting. Bij het loslaten is het cirkelzaagblad weer geforceerd en staat deze vast.

Zowel voor een hoek van 45 als 90 graden is hiermee een zaagbreedte van 212 mm te bepalen. Simpel en snel! Alle instellingen en mogelijkheden zijn binnen een paar keer oefenen voor u al duidelijk.

Zaagdiepte

Hou rekening met de zaagdiepte die bij de Bosch PPS 7 S lager is dan andere zaagtafels. Namelijk 62 mm onder een hoek van 90 graden en onder een hoek van 45 graden 36 mm.  Toch is dit nog steeds meer dan voldoende om de meeste platen en planken te zagen. De maximale zaagbladhelling is dan ook direct 45 graden.

Lasergeleider

Verstekzagen Bosch PPS 7 SEen handige en zeker onmisbare functie is de lasergeleider. Een handige geleider gemonteerd op het spouwmes. Bedoeld om duidelijk de zaaglijn aan te geven. Vooral handig wanneer u de trekfunctie gebruikt. De groene beschermkap voorkomt dat u direct in contact komt met uw zaagblad en heeft knoppen voor het aan en uitzetten van de lasergeleider. De lasergeleider wordt gevoed met twee AAA 1,5 V batterijen.

Overige opties

Nu weet u het meeste al van de PPS 7 S van Bosch. Toch zijn er nog meerdere opties. Bijvoorbeeld het uitbreiden van het werkblad met extra uitbreidingsplaten (toepasbaar aan elke zijde). Ook kunt u verstekzagen met een optioneel toe te voegen verstekhulpmiddel. Handig voor het maken van hoekplinten. Het toegevoegde meetlint op de voorzijde geeft duidelijk de zaagbreedtes weer.

Bosch PPS 7 S pakket

Bij de Bosch worden vele handige accessoires meegeleverd. Dit verhoogd niet alleen het gebruikersgemak, maar ook nog eens de inzetbaarheid van de zaagtafel. Een aantal accessoires die worden meegeleverd zijn de baterijen en het bevestiging set voor de lasergeleider. Natuurlijk de lasereenheid voor het nauwkeurig volgen van de te maken zaagsnede. Een bevestiging set en de mogelijkheid voor tafeluitbreiding. Overige accessoires worden weergegeven in een opsomming.

 • Binnenzeskantsleutel
 • Beschermkap (+ bevestigingsset)
 • Duwstok
 • Universele aanslag met draaiknop
 • Bodemplaat
 • Lasereenheid
 • Tafeluitbreiding (+ steun)

Wilt u nog losse accessoires bij uw Bosch PPS 7 S bestellen? Dan is dat ook mogelijk. Te denken aan zaagbladen, gehoorbeschermers of misschien wel een Bosch onderstel? Het is maar net wat u wilt. Een aantal optionele accessoires worden hieronder weergegeven.

Zaagbladen

Accessoires

Reviews

De reviews zijn ook niet geheel onbelangrijk. Dit geeft een wat helderder beeld over de meningen van andere gebruikers. Vaak komen hier nog wel interessante bevindingen uit waar u op het eerste gezicht nog niet aan heeft gedacht.  Hieronder het gebruikersgemak van andere gebruikers onderverdeeld in na- en voordelen.

Voordelen

 • Krachtige motor
 • Trekfunctie
 • Veel instellingen
 • Softstart voor zachte motorstart
 • Laserfunctie
 • Aluminium tafelblad
 • Makkelijk bedienbaar

Nadelen

 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Zware tafelzaag (23,2 kg)

Cirkelzaagkopen.nl
Logo