Makita 5704RK Review

Makita 5704RKOp zoek naar de stilste 190 mm handcirkelzaag? Zoek dan niet verder, want de Makita 5704RK zal voldoen aan alle verwachtingen. Niet alleen de stilste, maar ook nog eens een zaagmachine die weinig trillingen overbrengt naar uw hand. Deze machine heeft alles wat u van een Makita cirkelzaag zou verwachten. Te denken aan zagen in een hoek van 45 graden of een diepteregeling. Natuurlijk biedt de Makita 5704RK nog veel meer, maar daar leest u straks meer over. In ieder geval zijn vermoeide of verkrampte handen bij langdurige werkzaamheden verledentijd. Vindt u dit een interessant product? Lees dan snel verder! Cirkelzaagkopen.nl behandeld niet alleen de eigenschappen, maar ook aanbieders, recensies en het totaal pakket.

Voordeligste Makita 5704RK bestellen?
Bekijk nu

Functies Makita 5704RK

Nu zijn de functies die de Makita 5704RK u kan bieden natuurlijk het belangrijkste. Om te beginnen bij het vermogen. Wat maar liefst 1200 watt is! Voldoende power dus om een breed scala aan houtsoorten te verzagen. Het toerental dat daar bij komt kijken is 4900 omwentelingen per minuut. Het zaagblad draait dus 4900 keer rond in één minuut. Het toerental zegt ook iets over de afwerking en de zaagsnelheid.

Zaagdiepte

Makita 5704R 45 gradenBelangrijk is natuurlijk de zaagdiepte. Voor de Makita 5704R is het mogelijk om planken tot een dikte van 66 mm te verzagen. Wilt u in een hoek van 45 graden zagen? Let dan wel op de zaagdiepte. Het is dan niet meer mogelijk om een zaagdiepte van 66 mm te bereiken, maar 46 mm.

Wilt u gleuven zagen of kruislinkszagen? Dan kunt u ook een eigen diepte instellen tussen 0 en 66 mm. Helaas moet u met een eigen meetlat de zaagdiepte instellen. De meetwaardes zijn niet weergegeven op de cirkelzaag.

Zaagblad

Heeft u al een Makita 5704RK of wilt u gewoon direct wat zaagbladen bijbestellen? Dan is het handig om te weten dat de handcirkelzaag, maar een aantal type zaagbladen toestaat. Wanneer u zoekt op zaagbladen met een diameter van 190  mm en een asgat van 30 mm dan komt het goed! De keuze is reuze als het gaat om zaagbladen met een diameter van 190 mm en asgat 30 mm.

Overige kenmerken

Andere, maar zeker niet onbelangrijke kenmerken zijn: gewicht, snoerlengte en stofafzuiging. De 5704RK van Makita heeft namelijk een gewicht van 4,9 kg. Wat hem 0,5 kg lichter maakt dan de Bosch PKS 66 A. Ook is de snoerlengte niet geheel onbelangrijk. Wat uitkomt op 2,5 meter. Als laatste de stofafzuiging die u helpt bij het creëren van een stofvrije werkomgeving.

5704RK pakket

Ook niet geheel onbelangrijk is het totaal plaatje. Wat krijgt u allemaal bij uw aankoop? Allereerst een HM zaagblad met 12 tanden. Een breedtegeleider om vanaf de zijkant de plaat parallel een aantal cm in te korten. Inbussleutels om de zaagbladen te verwisselen en een afzuigadapter (37×31 mm). Mocht u een cirkelzaagblad met 12 tanden wat weinig vinden? En wilt u graag een zaagblad met een wat fijnere zaagsnede. Kies hieronder dan een potentieel zaagblad voor uw Makita 5704 RK.

Zaagbladen

Makita 5704R & RK

Makita 5704RK + opbergkofferNu is het u misschien al opgevallen dat dit product tweemaal wordt aangeboden door aanbieders. Zowel de 5704RK en 5704R. De 5704R & RK zijn precies hetzelfde. Het enigste verschil is dat de Makita 5704RK met koffer wordt geleverd. Vandaar de ‘K’ van ‘Koffer’ achter de productnaam. Dus bij de aankoop van de 5704RK ontvangt u ook een Makita opbergkoffer.

Recensies

Nu wilt u natuurlijk weten wat andere gebruikers vinden van de 5704RK. Dat is geen enkel probleem, want Cirkelzaagkopen.nl heeft de meningen van verschillende kopers op een rijtje gezet. Een aantal opmerkingen van gebruikers die u voorgingen kunnen wellicht interessant zijn. Neem bijvoorbeeld dat er geen markeringen zijn op de diepte instelling. Een aantal andere voor- en nadelen ziet u hieronder.

Voordelen

  • Lichtgewicht
  • Stil
  • Mooie zaagsnede

Nadelen

  • Geen lasergeleider
  • Slechts één zaagblad
  • Geen markering diepte instelling

Makita 5704RK bestellen

Tijd om de prijzen van een aantal aanbieders te vergelijken. De eerste beste 5704RK die wordt aangeboden is vaak niet de goedkoopste. Het is daarom altijd raadzaam om een aantal aanbieders met elkaar te vergelijken. Let ook goed op wat er wordt meegeleverd bij de 5704RK van Makita. Bijvoorbeeld of u zich niet vergist in de 5704R die zonder koffer wordt geleverd.

Sommige aanbieders geven u gratis zaagbladen extra. Dit zijn altijd wel leuke aandachtspunten om eens op te letten. Hieronder ziet u een prijslijst van verschillende aanbieders.

Prijzen

Aanbieder Prijs
Coolblue € 142,30

Cirkelzaagkopen.nl
Logo