DeWalt DWS774-QS review

De aanschaf van een goede afkortzaag is een ware aanrader. Een goede afkortzaag is veelzijdig in te zetten, biedt daarmee veel mogelijkheden en biedt jarenlang plezier. Geldt dit ook voor de DeWalt DWS774-QS? Je gaat het lezen in deze uitgebreide DeWalt DWS774-QS review.

In deze review bespreken wij deze interessante afkortzaag van A tot Z. Waarom wij dit op voorhand al een interessante zaagmachine vinden? Dit heeft onder meer met de beoordelingen van andere gebruikers te maken. Veel gebruikers spreken vol lof over deze DeWalt afkortzaag.

Of óók wij over deze afkortzaag te spreken zijn, ga je lezen in deze DeWalt DWS774-QS review. Na het lezen van deze review hak je direct de knoop voor jezelf door: ga je wel of niet deze DeWalt afkortzaag kopen? Feit is dat veel mensen je al voorgegaan zijn; bij onze partner Coolblue zijn bijvoorbeeld meer dan 110 reviews achtergelaten!

Weet je nu al zeker dat de DeWalt DWS774-QS voor jou op het lijf geschreven in? Dan ben je in deze review ook aan het juiste adres. In deze tabel vind je namelijk de beste prijzen bij onze partners:

Voordelen van de DeWalt DWS774-QS

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij deze afkortzaag uitgebreid geanalyseerd. Hierbij hebben wij een vergelijking gemaakt met andere zaagmachines, maar hebben we ook gekeken naar ervaringen van andere gebruikers.

Aan de hand van onze analyse hebben wij meerdere zaken opgemerkt. Eén van de belangrijkste zaken is dat de DeWalt DWS774-QS het nodige te bieden heeft. Dit blijkt onder meer uit de volgende voordelen:

 • Prima zaagspecificaties
 • Krachtige en duurzame machine
 • Nauwkeurig zagen
 • Licht en compact
 • Inclusief stofafzuiging
 • Voor veel werkzaamheden geschikt
 • Fijne bediening

Prima zaagspecificaties

Heb je je pijlen op meerdere afkortzagen gericht? Dan is het zaak om goed naar tal van zaken te kijken, waaronder de zaagspecificaties. Des te beter de zaagspecificaties zijn, des te meer werkzaamheden je met de afkortzaag uitvoert.

We kunnen gerust stellen dat de DeWalt DWS774-QS prima zaagspecificaties aanbiedt:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 70 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 48 mm

Over deze beide zaagdieptes zijn wij te spreken. Mocht je in verstek willen zagen, is het wel goed om te weten dat de zaagkop naar één kant verstelbaar is. Je kunt de zaagkop naar links verstellen, waarna je het object op de gewenste manier in verstek kunt zagen.

Niet alleen de zaagdieptes zijn dik in orde, maar ook de maximale zaagbreedte. Als je de afkortzaag in een rechte hoek houdt, is de maximale zaagbreedte maar liefst 250 mm. Mocht je de afkortzaag in een hoek van 45 graden houden, is de maximale zaagbreedte 190 mm.

Over deze specs zijn wij simpelweg te spreken. De zaagmachine biedt hierdoor veel mogelijkheden en stelt je in staat om veel zaagklussen uit te voeren.

Krachtige en duurzame machine

Kies je voor de DeWalt DWS774-QS? Dan ga je voor een prima combinatie van kracht en duurzaamheid. De kracht van deze afkortzaag is onder meer aan de motor van 1400 Watt te danken. Deze motor levert het gewenste motor en drijft het grote zaagblad (216 mm) daarmee perfect aan.

De duurzaamheid is onder meer aan de kwaliteit van de DeWalt te danken. Dit merk weet wat kwaliteit is en laat dit ook met de DWS774-QS blijken. Deze zaagmachine is van de juiste onderdelen vervaardigd en is bijvoorbeeld perfect afgewerkt.

Door de perfecte afwerking blijft de motor vrij van vieze deeltjes. Bij sommige zaagmachines is dit compleet anders; het stof en zaagsel heeft daarbij wél toegang tot de motor en draaiende onderdelen. Je kunt je vast voorstellen dat dit ten koste gaat van de levensduur.

Nauwkeurig zagen

Met de DeWalt DWS774-QS zaag je snel, duurzaam én nauwkeurig. Deze nauwkeurigheid is onder meer aan de interne geleiderails. Met deze geleiderails leg je een object 100% recht, waarna je makkelijk een kaarsrechte zaagsnede maakt.

Een ander groot pluspunt is het schaduwlijnsysteem. Dit systeem projecteert een lijn op het object; door deze lijn te volgen, maak je de gewenste zaagsnede. Dit komt niet alleen de nauwkeurigheid ten goede, maar ook de snelheid en het gemak. Binnen de kortste keren maak je met deze DeWalt afkortzaag een nauwkeurige zaagsnede.

Licht en compact

Toen wij de afmetingen van de DeWalt DWS774-QS zagen, waren wij oprecht verbaasd. Deze machine is behoorlijk compact ontworpen door DeWalt, ondanks dat dit een krachtige machine is. Om je hier een indruk van te geven, zetten wij graag de afmetingen voor je op een rijtje:

 • Hoogte: 40 centimeter
 • Breedte: 53 centimeter
 • Diepte: 45 centimeter

Belangrijk voordeel hiervan is dat je ‘m makkelijk in je werkplek kwijt kunt. Wil je de DeWalt DWS774-QS graag overal mee naar toe kunnen nemen? Dat is dankzij deze afmetingen ook goed te doen.

Daarbovenop komt ook nog dat dit geen hele zware afkortzaag is. Het totale gewicht is slechts 14 kilogram; dankzij de handgrepen aan de zijkant til je ‘m bovendien gemakkelijk op.

Inclusief stofafzuiging

Heb je allerlei houten planken die je op de juiste maat af wilt korten? Tijdens het zagen komt voortdurend stof en zaagsel vrij, waardoor de werkplek al snel bijzonder vies wordt. Bij de DeWalt DWS774-QS hoef je daar niet bang voor te zijn.

Deze afkortzaag is namelijk standaard uitgevoerd met stofafzuiging. Je sluit gemakkelijk een stofzuiger op de zaagmachine aan, waardoor je al het stof en zaagsel direct opzuigt. Je houdt hiermee de werkplek schoon, terwijl je ook het gewenste zicht op het object houdt. Ideaal!

Voor veel werkzaamheden geschikt

Wat is voor jou de reden dat je een afkortzaag wilt kopen? Ongeacht wat de reden is, is de kans groot dat de DeWalt DWS774-QS op je wensen aansluit.

Deze zaagmachine is volgens ons namelijk voor veel werkzaamheden geschikt. Dit komt onder meer door onderstaande eigenschappen:

 • Zaagkop is te vergrendelen: een belangrijk voordeel is dat de zaagkop van deze machine te vergrendelen is. Je bent hierdoor met de DeWalt DWS774-QS ook in staat om kleine objecten te zagen.
 • 216mm zaagblad: een ander voordeel is dat de DeWalt DWS774-QS over een 216mm zaagblad beschikt. Dankzij dit zaagblad voer je zowel kleinere- als grotere zaagklussen uit.
 • In verstek zagen: zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je met deze DeWalt afkortzaag ook in verstek zagen. De maximale hoek hierbij is 48 graden; de zaagkop is hierbij naar links verstelbaar.
 • Voor veel materialen geschikt: doordat de DeWalt DWS774-QS een maximale zaagdiepte van 70 mm aankan, is deze afkortzaag voor veel houtsoorten geschikt. Onder meer kozijnen en laminaat zaag je moeiteloos op maat.

Fijne bediening

Bij een afkortzaag draait het niet alleen om de kracht, maar ook om de ergonomie. Op het gebied van de ergonomie spreekt de DeWalt DWS774-QS ons in ieder geval ook aan. Deze machine is fijn te bedienen, weegt dus niet al te veel en biedt enkele fijne extra’s.

Zo is het ideaal dat je deze zaagmachine makkelijk kunt vervoeren. Dit komt enerzijds door het gewicht en anderzijds door de vergrendelbare zaagkop. Door de zaagkop te vergrendelen, vervoer je de DeWalt DWS774-QS op een veilige manier.

Het optillen en verplaatsen is ook een fluitje van een cent. Ook dit heeft met het gewicht te maken, maar ook met de handgrepen aan de zijkant. Het gaat hierbij om de twee handgrepen die in het zwart uitgevoerd zijn.

Tevens zijn wij van mening dat de handgreep erg fijn is. Deze handgreep is ergonomisch vormgegeven, waardoor je hand hier perfect in ‘valt’. Je houdt hiermee de perfecte controle, zonder dat je hand gaat irriteren.

Nadelen van de DeWalt DWS774-QS

Heb je deze DeWalt DWS774-QS review tot zover doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat wij om meerdere redenen enthousiast zijn over deze afkortzaag. Deze zaagmachine biedt veel mogelijkheden, is krachtig, is van een prima kwaliteit en is fijn te bedienen.

Desalniettemin zou je ook met enkele nadelen rekening moeten houden. Net zoals alle andere afkortzagen is de DeWalt DWS774-QS namelijk niet perfect. Je moet met onder meer onderstaande nadelen rekening houden:

 • Met slechts één zaagblad geleverd
 • Geen koffer meegeleverd
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Geen tafelverbreding mogelijk

Slechts één zaagblad

Kies je voor de aanschaf van DeWalt DWS774-QS? Ongeacht bij welke webshop je deze zaagmachine koopt, krijg je slechts één zaagblad meegeleverd. Het gaat hierbij om een 24tands zaagblad dat geschikt is voor hout.

Dit nadeel vraagt direct om een extra investering. Dit meegeleverde zaagblad gaat immers slijten, waardoor je altijd een zaagblad achter de hand moet hebben. Wij adviseren je om dit zaagblad direct mee te bestellen bij het aanschaffen van de DeWalt DWS774-QS.

Geen koffer meegeleverd

Wij zien graag dat je bij elke zaagmachine een koffer meegeleverd krijgt. Jammer genoeg is dat bij deze DeWalt afkortzaag niet het geval. Het vervoeren van de afkortzaag is hierdoor iets lastiger, evenals het opbergen van de machine.

Toch is dit een nadeel dat wij ook goed kunnen begrijpen. De machine is relatief compact, maar is alsnog te groot voor een geschikte koffer. Daarnaast zou de koffer ook nog een gewicht van 14 kilogram moeten kunnen dragen.

Beperkte bewegingsvrijheid

Wil je van de DeWalt DWS774-QS gebruik maken? Dan heb je te allen tijde een stopcontact of verlengsnoer in de buurt nodig. Deze machine heeft namelijk een stroomkabel van slechts 2 meter lang. Te kort wat ons betreft; we hadden graag gezien dat de kabel een stuk langer zou zijn.

Geen tafelverbreding mogelijk

De maximale zaagbreedte van de DeWalt DWS774-QS is 250 mm. Dat is op zich behoorlijk fors, maar het had nog groter gekund. Spijtig genoeg beschikt deze afkortzaag echter niet over tafelverbreding.

Wat nou als DeWalt wél voor tafelverbreding had gekozen? Dan had je ook nóg grotere objecten met deze afkortzaag af kunnen korten.

Wat zeggen andere gebruikers?

In de afgelopen periode hebben veel klussers voor de DeWalt DWS774-QS gekozen. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen bij onze partners:

 • Coolblue: ruim 110 reviews met een gemiddelde beoordeling van een 9,2.
 • Toolstation: 76 reviews met een gemiddelde beoordeling van een 4,7 (schaal van 1 tot 5).

De gemiddelde beoordeling is bijzonder hoog te noemen. De meeste klussers die voor deze afkortzaag gekozen hebben, hebben hier absoluut géén spijt van. Zij roemen de fijne bediening, de kracht en de vele mogelijkheden.

Ook lezen we in veel reviews terug dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is. Je betaalt inderdaad niet al te veel voor deze afkortzaag, terwijl de kwaliteit dik in orde is.

Andere zaken die aangestipt worden, is de nauwkeurigheid, het in verstek zagen en de zaagspecificaties. Wel valt her en der te lezen dat de stroomkabel echt veel te kort is. Eén van de nadelen die wij ook in deze DeWalt DWS774-QS review benoemd hebben.

Wat zit er in doos?

Kies je voor de aanschaf van de DeWalt DWS774-QS? Dan krijg je niet heel veel accessores meegeleverd:

 • Handleiding
 • 24tands zaagblad voor hout
 • Zaagbladsleutel
 • Materiaalklem

Wat je met de zaagbladsleutel komt? Als je het zaagblad van de DeWalt DWS774-QS wilt verwisselen, heb je deze sleutel nodig. De werking hiervan is prima te noemen; je verwisselt relatief snel het zaagblad.

Conclusie

De DeWalt DWS774-QS is naar onze mening één van de betere afkortzagen. Deze afkortzaag biedt veel mogelijkheden, is fijn te bedienen en is van een geweldige kwaliteit.

Daarbovenop komt dat je met deze zaagmachine snel én nauwkeurig zaagt. Je behoudt hierbij de controle over de werkzaamheden, je geniet van handige features en je geniet van de compacte afmetingen. In onze ogen is dit echt een prima afkortzaag voor de fanatieke doe-het-zelver of zelfs voor een professional.

Bestel via onderstaande buttons direct de DeWalt DWS774-QS bij één van onze partners:

Alternatieven

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Staat de bewerkte bewegingsvrijheid van de DeWalt afkortzaag je tegen? Dan kun je beter voor de Stanley Fatmax FMCS701M1-QW kiezen. Dit is een afkortzaag op accu; je geniet hierdoor van onbeperkte bewegingsvrijheid.

Bij aanschaf krijg je alle toebehoren geleverd, inclusief een accu en een acculader. De maximale zaagdiepte is met 90 mm geweldig, maar de maximale zaagbreedte is een stuk minder (216 mm).

Stanley Fatmax FMCS701M1-QW

Metabo KGS 254 M

Wil je graag óók grotere objecten af kunnen korten? Dan sluit de Metabo KGS 254 M perfect op je wensen aan. Deze afkortzaag beschikt over een tafelverbreding, waarmee het zaagbereik flink vergroot wordt. Bovendien beschikt deze afkortzaag over een groter zaagblad; 254 mm.

Opvallend genoeg is deze afkortzaag niet heel veel duurder dan de DeWalt DWS774-QS. Ook daarom vinden wij dit een meer dan prima alternatief. De kwaliteit is verder prima, de machine beschikt over een lasergeleider en deze afkortzaag is ook in staat om in verstek te zagen.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo