De voordelen van een draadloze cirkelzaag

Hoewel velen aannemen dat een bedrade cirkelzaag krachtiger is dan een draadloos model, hebben moderne verbeteringen de draadloze cirkelzaag op niveau gebracht. Het stopt niet alleen bij de macht. Accu-cirkelzagen hebben verschillende voordelen die je volgende doe-het-zelf-project kunnen verbeteren. Een draadloze cirkelzaag is vaak wel wat duurder dan een bedrade cirkelzaag. Vanwege de voordelen kan geld lenen voor het kopen van een draadloze cirkelzaag ook een goede investering zijn. Hierover kun je meer lezen in de rest van dit artikel! 

Verbeterde veiligheid 

In vergelijking met zijn tegenhanger met snoer kan een snoerloze zaag veel veiliger zijn. Bij de vorige modellen moet je continu oppassen voor het snoer, zodat je niet struikelt en valt. Over het algemeen is je werkomgeving ook minder rommelig met draadloos gereedschap, waardoor je meer bewegingsvrijheid heeft en er minder ongelukken gebeuren. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over een mogelijke stroomstoot die je zaag kan beschadigen of zelfs letsel kan veroorzaken.

Concurrentiekracht

Deze cirkelzagen zijn voorzien van krachtige motoren. Velen van hen zijn snoerloos, waardoor ze lang actief blijven. Ook de accuduur van accuzagen is indrukwekkend. Als je zaag bijvoorbeeld een 20V 4.0Ah lithium-ionbatterij gebruikt, kun je verwachten dat je elektrisch gereedschap een looptijd heeft van tussen de 4 en 8 uur. Hoewel je batterijen moet vervangen, hoef je dit niet vaak te doen. De gemiddelde houdbaarheid is ergens tussen de 3-5 jaar.

Snelle en eenvoudige installatie 

Je kunt veel tijd besparen wanneer je een accu-cirkelzaag gebruikt, omdat je geen stroombron hoeft te zoeken of je bezig hoeft te houden met snoeren en verlengstukken. Plaats gewoon de batterij, zet je zaag aan en bereid je voor om je materialen meteen te zagen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het ontwarren van draden of het opnieuw inrichten van je elektrisch gereedschap om de lengte van de verlengsnoeren aan te passen. 

Verbeterde precisie 

Veel accuzagen zijn uitgerust met extra componenten om preciezere zaagsneden te garanderen. Andere kenmerken zijn LED-werklampen om je zicht te verbeteren in slecht verlichte werkruimtes. Sommige zagen worden zelfs geleverd met vacuümhulpstukken om zaagsel weg te blazen om uw zichtlijnen vrij te houden en het opruimen gemakkelijker te maken. 

Draagbaar gemak

Het duidelijke voordeel van accuzagen is hun draagbaarheid. Je kunt deze zaag overal mee naartoe nemen zonder afhankelijk te zijn van een elektrische voeding ter plaatse. Je kunt ook continu doorwerken, zeker als je reservebatterijen bij de hand hebt. Bovendien hoef je je nooit zorgen te maken over een black-out die je project stopzet. Deze zagen zijn ook licht van gewicht, waarbij sommige modellen slechts een paar kilogram wegen.

Betaalbare accessoires

De meeste accuzagen zijn uitgerust met extra gereedschap en zelfs reservebatterijen. Deze kits zijn meestal scherp geprijsd en worden geleverd met bonustools om ter plaatse te gebruiken. Een draadloze cirkelzaag is zelf ook niet al te duur, maar dit wordt dus nog beter doordat ook de accessoires die je kunt gebruiken in combinatie met de accuzaag kosten niet al te veel geld. Ook daarom is het een aanrader om te kiezen voor een cirkelzaag zonder snoer. 

Cirkelzaagkopen.nl
Logo