Een veranda maken

Veranda makenEen mooie veranda in de tuin, iets waar veel mensen van dromen maar niet doen. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal modellen beschikbaar, welke vaak niet aan jouw wensen voldoen. Met een beetje handigheid kan je je eigen veranda in elkaar bouwen precies zoals je dat zelf wilt.

De veranda moet natuurlijk op de juiste manier gebouwd worden en dit moet uiteraard met het juiste materiaal gebeuren. Op deze pagina vindt je dan ook enkele tips met betrekking tot het hout dat je moet gebruiken en welke gereedschappen handig zijn bij deze klus.

Het juiste hout

Omdat een veranda blootgesteld wordt aan natuurelementen als wind, kou, warmte en regen is het van belang dat de gekozen houtsoort dit goed kan weerstaan.
Gelukkig wordt hout onderverdeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. Dit houdt in dat duidelijk is hoe lang het hout mee kan gaan, er is een onderverdeling van klasse 1 tot en met klasse 5. Waarbij klasse 1 het meest duurzaam is en daarom een belangrijke factor. Daarnaast kan het hout ook nog behandeld zijn om het te verduurzamen. Dan kan je denken aan geïmpregneerd hout of verduurzaamd hout.

Het soort hout dat veel gebruikt wordt om veranda’s te timmeren is Douglas hout. Dit hout is betaalbaar terwijl het erg sterk en duurzaam is. Ook is het bewerken van Douglas hout relatief eenvoudig. Goed Douglas hout is online te koop op Houthandel XL.

Goed gereedschap

Als je een veranda helemaal naar jouw smaak wilt maken zal je niet ontkomen aan houtbewerking. Alles moet natuurlijk goed passend gemaakt worden, zodat de veranda goed stevig blijft staan en dat alles er netjes uitziet.

Dit gaat het beste met de juiste gereedschappen. Een cirkelzaag is bijvoorbeeld zo’n stuk gereedschap waarmee heel nauwkeurig hout kan worden gezaagd. Deze is dan ook uitermate geschikt voor het maken van een veranda.Een timmerman inschakelen

Wanneer jezelf niet zo handig bent maar je wilt wel een veranda die perfect bij je huis en tuin past is het natuurlijk altijd nog mogelijk om een goede timmerman in te schakelen.

Op deze manier weet je zeker dat de veranda naar jouw wensen wordt gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om aanpassingen te doen. Een goede timmerman is bijvoorbeeld de Timmer-Gigant.nl.

 

Cirkelzaagkopen.nl
Logo