Dremel DSM20 Review

Dremel-DSM20De Dremel DSM20 valt onder het gereedschap mini cirkelzagen. Verkrijgbaar met een 3- of 7 delig accessoire set. De DSM20 is klein met een gewicht van 1,7kg, maar toch beschikt die over een vermogen van 710 watt. Echt een geschikt hulpmiddel die inzetbaar is voor de kleine klussen in en rondom huis. Niet alleen voor mannen, maar ook voor de vrouwelijke klussers een leuke aanwinst. Het zagen van hout, metaal, kunststof, tegels en metselwerk is geen enkel probleem voor deze kleine materiaal vreter. Het grote vermogen is te danken aan de riemoverbrenging. Verassend is het dan ook niet dat de machine jaren meegaat. Instellen van een dieptegeleiding geeft de mogelijkheid om meer controle en precisie te creëren. Houd u van een schone werkomgeving? Dan heeft u geluk, want het is mogelijk om een stofafzuiging aan te sluiten. Zeker handig als je binnenshuis aan het werk bent.

De voordeligste Dremel DSM20 Bestellen?

Eigenschappen Dremel DSM20

De dremel DSM20 is een kleine zaag met een zaagblad van 77mm. Opletten dat het asgat bij deze mini cirkelzagen niet 30 mm is, zoals bij de normale cirkelzagen. Het asgat bij de Dremel mini cirkelzaag is 11,1 mm. De zaagdiepte die de DSM20 kan behalen is maximaal 20 mm. Instellen van een eigen zaagdiepte is mogelijk. Ook heeft de minizaag een invalfunctie.

Door het kleine zaagblad en het hoge vermogen van de motor kan de Dremel een toerental van 17000 omwentelingen per minuut halen. Zagen gaat dan niet alleen supersnel, maar ook nog eens heel nauwkeurig. De lengte van dit product is 330 mm en de voeding gaat via een netspanning van 220 – 240 V.

Een aantal andere belangrijke eigenschappen is het geluidsniveau. Het is dan wel een kleine mini cirkelzaag, maar het geproduceerde geluid is redelijk hoog. Namelijk 108 dB (A), dus het gebruiken van gehoorbescherming is ook geen overbodige luxe. Nu we het toch over veiligheid hebben. De geluidsdruk is 96 dB(A) en de geproduceerde trilling 3,3 m/s2.

In onderstaand filmpje zijn een aantal eigenschappen van de DSM20 verder verduidelijkt.

DSM 20 accessoire set

Bij de DSM 20 worden veel handige accessoires meegeleverd. Omdat de cirkelzaag verkrijgbaar is met twee verschillende accessoiresets behandelen we beide hier kort. Cirkelzaagkopen.nl verteld u precies wat zich in het accessoire set bevindt en waar u het voor kunt toepassen.

3-delige accessoire set

Het 3-delige accessoire set van de DSM 20 heeft minder accessoires dan het 7-delige accessoire set. Logisch is dan wel dat de prijs hier ook naar is. Samen met de Dremel DSM20 wordt een opbergkoffer meegeleverd waar de machine in is op te bergen. Een afzuighulpstuk voor een externe afzuiging en een handleiding. Ook wordt een snijgeleider meegeleverd. Met de snijgeleider is het makkelijk om zonder te meten een bepaalde afstand van een plank in te korten.

Dremel DSM20 + 3-delige accessoireset

135,00
114,99
 Uitverkocht
Bol.com
as of 21 april 2024 10:18

7-delige accessoire set

Het 7-delige accessoire set bezit nog wat extra accessoires. Bijvoorbeeld 3 extra snijschijven. Waarvan 3 DSM510 snijschijven voor metaal en kunststof. Een 4e snijschijf is de DSM500 multifunctionele carbidesnijschijf. Het afzuighulpstuk, snijgeleider, handleiding en opbergkoffer worden net zoals bij de 3-delige ook bij de 7- delige meegeleverd. Wel een handig accessoire die niet bij de 3- delige zit is de rechte hoekgeleider. Dit om makkelijk en snel balken te zagen.

Dremel DSM20 + 7-delige accessoireset

★★★★★
139,00  Uitverkocht
Coolblue.nl
as of 21 april 2024 16:23

Optionele accessoires

Mocht u al een DSM20 hebben of wilt u gewoon direct meer accessoires bijbestellen? Dan kan dat! Het is namelijk mogelijk om snijschijven los bij te bestellen. Dit is een multifunctionele snijset met een aantal onmisbare snijschijven. De snijschijven die zich in het DSM20 multifunctionele snijset bevinden zijn:

Snijschijf set

 • DSM520 metselwerk/steen (2x);
 • DSM600 Multifunctionele carbide verzink snijschijf;
 • DSM510 metaal/ plastic (2x);
 • DSM500 Multifunctionele carbide snijschijf;
 • DSM540 Diamantsnijschijf harde materialen/beton/keramische tegels.

Aanbieders snijset

Bol.com € 49,99

DSM20 reviews

Reviews van gebruikers kunnen natuurlijk niet ontbreken. Er zijn nogal wat haken en ogen aan zo’n kleine zaagmachine. Toch heeft die ook vele voordelen en gebruikersgemakken die u misschien nog niet wist. Hieronder een aantal voor- en nadelen die gebruikers ervaren wanneer ze werken met de Dremel DSM20. Let op: het aantal zaagbladen is alleen een voordeel bij de aankoop van een 7- delig accessoire set.

Voordelen

 • Multifunctioneel zagen
 • Stofvrij werken
 • 4 zaagbladen meegeleverd
 • Flexibel en snel inzetbaar

Nadelen

 • Klein zaagblad
 • Alleen voor kleine klussen

Dremel DSM20 kopen

Als u dit leest is de kans groot dat het voor u een interessante mini cirkelzaag is. Mocht u nog niet overtuigd zijn. Bekijk dan eens de prijzen van verschillende aanbieders. Er zijn namelijk veel aanbieders die de DSM20 leveren. Toch verschillen de prijzen per aanbieder nogal.  Zo vergelijkt www.cirkelzaagkopen.nl de prijzen van zowel het 3- als 7- delige accessoire set van de Dremel DSM20.

 1. Jammer dat er geen klein zaagblad voor hout aanwezig is. Verder prima product.

  • Hallo C.Lobker,

   Het is gewoon mogelijk om hout te zagen met een Dremel. Dit kun je zien aan de productafbeeldingen van de Dremel DSM705.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 2. Bij laminaat zagen is de zaag binnen twee meter bot. Welk soort zaag moet je gebruiken?

Cirkelzaagkopen.nl
Logo