Festool TS 55 REBQ-Plus Review

Ben je in je zoektocht naar een krachtige invalzaag de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS tegengekomen en wil je weten of dit apparaat doet wat het belooft? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. In deze Festool invalzaag review zoomen we in op de voordelen en eigenschappen van de TS 55 REBQ-Plus.

We zetten de specificaties overzichtelijk op een rijtje en geven je redenen om deze invalzaag juist wel of niet aan te schaffen. Lees mee en ontdek of de Festool TS 55 REBQ jouw nieuwe invalzaag wordt!

Festool invalzaag kopen

Kies je voor het merk Festool, dan kies je voor een A-merk onder de zagen. De TS 55 REBQ invalzaag komt perfect van pas wanneer je op een nauwkeurige en veilige manier uitsparingen in een werkstuk wilt maken.

Functionaliteiten

Voordat we de voor- en nadelen onder de loep nemen, kijken we eerst naar de functionaliteiten van de Festool TS 55 REBQ-plus invalzaag. Per eigenschap leggen we uit hoe je deze optimaal kunt gebruiken.

Zagen tot 55 mm in diverse materialen

Met de Festool invalzaag TS 55 REBQ kun je tot 55 mm nauwkeurig zagen in tal van materialen. Denk aan parketvloeren, interieurdeuren en ander plaatmateriaal van hout, maar ook bijvoorbeeld metaal en gipsplaten. De zaagdiepte is gemakkelijk instelbaar.

Om nóg preciezer te zagen kun je de hoekinstelling aanpassen van -1 tot 47 graden. Bij zagen in een hoek neemt de zaagdiepte iets af, tot 43 mm in een hoek van 45 graden. De trilling blijft hierbij minimaal, zodat je kaarsrechte sneden kan maken.

Hoge flexibiliteit met minimale wandafstand

De invalzaag van Festool is voorzien van vlakke behuizing en een wendbaar design. Door het verschuifbare zichtvenster heb je goed zicht op de aftekenlijn en het zaagblad. De tool weegt bovendien slechts 4,5 kilo. Daarnaast is de afstand tot de wand minimaal, namelijk slechts 12 mm.

Goede afzuiging voor schone werkplek

Het spanenkanaal van deze Festool is dusdanig ingericht dat zaagsel en spanen goed afgezogen worden. De resten worden hier doorheen geblazen, zodat ze niet in je werkruimte blijven liggen. Hij is daarnaast voorzien van stofzuiger-aansluiting (27/38 mm doorsnede), zodat je de overblijfselen ook direct kunt laten opzuigen indien gewenst.

Splinterbescherming

Als je materiaal zaagt, dan wil je een strak resultaat zonder splinterende randen. Met de plaatsbare splinterbescherming zorg je voor strakke afwerking aan beide kanten. Je kunt deze gebruiken in combinatie met een geleiderail. Zo hoef je geen nabewerking meer te doen.

Diverse beveiligingsfuncties

Bij het werken met een zaag is veiligheid natuurlijk ook belangrijk. Daar heeft Festool aan gedacht, onder andere door het implementeren van een geleidenok. Hiermee kun je het apparaat veilig aanzetten in een bestaande voeg, zonder dat het zaagblad klem komt te zitten.

Het verend gelagerde spouwmes voorkomt daarnaast terugslag en de afzuiging zorgt ervoor dat splinters en spanen niet alle kanten opvliegen. Hiermee wordt letselschade beperkt.

Daarnaast is de Festool TS 55 voorzien van snelrem. Je weet maar nooit of je deze onverwachts een keer nodig hebt, maar mocht dat het geval zijn, dan slaat het apparaat direct af.

FastFix zaagbladwisseling

Door de FastFix zaagwisseling kun je het zaagblad van deze cirkelinvalzaag heel gemakkelijk vervangen, dit op een veilige manier. Al zal dat niet zo snel nodig zijn, want het kwalitatieve fijngetand W48 zaagblad gaat best een tijd mee.

Voor- en nadelen van de Festool TS 55

Nu de belangrijkste functies van de Festool invalzaag aan bod zijn gekomen, gaan we specifieker in op de voordelen en nadelen van deze tool. Dit kunnen voor jou redenen zijn om deze invalzaag juist wel of niet te kopen.

Voordelen

De voordelen van de Festool TS 55 REBQ-Plus zitten hem vooral in de positieve hierboven genoemde eigenschappen van de tool. Al met al is het een fijne invalzaag die gemakkelijk is in gebruik en die ideaal is voor nauwkeurig werken.

Professionele tool

Het kwaliteitsgereedschap is een welkome aanvulling in de collectie van professionals, maar kan ook door actieve doe-het-zelvers worden gebruikt.

De grootste voordelen zijn de veiligheidsfuncties en de mogelijkheden voor het leveren van precisiewerk met een korte afstand tot de muur. Daarnaast heeft hij een relatief diepe zaagsnede tot 55 mm.

Festool accessoires

Bij de aankoop van deze Festool TS 55 invalcirkelzaagmachine krijg je een aantal handige accessoires meegeleverd:

 • HW fijngetand zaagblad W48
 • Splinterbeveiliging
 • Kijkvenster
 • Inbussleutel SW 5
 • Plug-it kabel (vervangbare netsnoer)
 • Systainer SYS3 M 337 (opbergkoffer)

Het voordeel van de plug-it kabel is het benadrukken waard. Dit is een plugbare netsnoer die aangesloten kan worden op praktisch alle elektrische gereedschappen van Festool. Je kunt deze dus gemakkelijk switchen tussen verschillende apparaten of eventueel vervangen in het geval van kabelbreuk.

Voordelen

 • Zaagdiepte tot 55 mm
 • Kantelbaar -1 tot 47 graden
 • Slechts 12 mm wandafstand
 • Splinterbescherming
 • FastFix: snelle zaagbladwisseling
 • Diverse veiligheidsfuncties

Nadelen

De Festool TS 55 heeft heel wat functies. Het is een professionele tool, maar daar betaal je ook voor. Zijn deze functies voor jou niet van belang, dan kun je prima uit te voeten met een goedkoper alternatief. Dit is dan ook meteen de belangrijkste reden om deze Festool invalzaag niet te kopen.

Relatief prijzige tool

De richtprijs van de Festool TS 55 ligt net onder de €500. Het is een professioneel apparaat en hoewel die gemakkelijk te bedienen is, is hij door de prijs minder geschikt voor de hobbyklusser.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de prijs exclusief geleiderail is. Wil je deze ook aanschaffen voor nóg preciezer werken, dan mag je bij je aankoop nog zo’n €100 optellen.

Stofzuigsysteem niet altijd aan te sluiten

Je moet er bovendien rekening mee houden dat niet iedere standaard stofzuiger aan te sluiten is op deze Festool invalzaag. De doorsnede van de aansluiting is 27/38 mm.

Past je stofzuiger niet, maar is het gebruik van deze functie een eis voor je? Dan kun je voor een paar honderd euro een professionele Festool stofzuiger aanschaffen.

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Geen universeel stofzuigersysteem
 • Geleiderail los aankopen
 • Maar één zaagblad meegeleverd

De Festool TS 55 REBQ-Plus-FS invalzaag kopen of niet?

In deze review van Festool heb je gelezen over de functies en eigenschappen van de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS. Op basis daarvan kun je goed bepalen of deze invalcirkelzaag bij je past. Volgens ons is het in ieder geval een geschikt model voor professionele klussers en actieve doe-het-zelvers die precisiewerk willen leveren.

De fijne opties voor nauwkeurigheid en veiligheid maken dit een goede aankoop waar je lang plezier van hebt. Wil je dus investeren in een gedegen tool, die je optioneel kunt uitbreiden met andere accessoires van Festool? Dan is dit apparaat met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding een goede keuze!

Heb je vragen of wil je je eigen ervaring met deze of andere Festool apparaten met ons delen? Laat het dan vooral weten in een reactie onder dit artikel, we zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Cirkelzaagkopen.nl
Logo