Geschikte cirkelzaag kiezen?

Hou je van klussen en heb je geen last van twee linkerhanden? Dan heb je waarschijnlijk al behoorlijk veel geklust. Maar hoe goed je ook kunt klussen, je kunt niet zonder goed gereedschap. Dit geldt ook als je aan de slag gaat met een cirkelzaag. Lees hieronder meer over het kiezen van een geschikte cirkelzaagmachine.

Vergelijk cirkelzagen
Meer informatie

Geweldige uitvinding

Voor de ervaren klussers onder ons is een cirkelzaagmachine een geweldige uitvinding. Daarnaast heeft de zaag de vorm van een cirkel, waardoor deze hard kan ronddraaien en eenvoudig door dikke materialen heen kan zagen. Ook beschikken de meeste cirkelzagen over handige functies. Dit betekent dat je met deze zaag meer kunt dan met bijvoorbeeld een gewone handzaag. Denk hierbij aan het maken van een perfecte zaagsnede, passende hoeken en een mooie afwerking.

Wat is een geschikte cirkelzaag?

Wil je een goede cirkelzaag kopen? Dan zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden.

Veiligheidsfuncties

Het voordeel van een cirkelzaag is dat deze tot een zeer hoog toerental aangedreven kan worden. Het blad draait daardoor snel rond en zaagt gemakkelijk door diverse materialen heen. Echter betekent dit ook dat het zaagblad eenvoudig voor verwondingen kan zorgen. Het is daarom belangrijk dat je veilig werkt wanneer je aan de slag gaat met een cirkelzaag. Draag een veiligheidsbril voor rondvliegend zaagsel en kijk of de cirkelzaagmachine is uitgerust met de nodige functies. Denk aan een beschermkap, een handige startknop en een functie voor het rustig opstarten van de motor.

Regelmatig onderhoud

Een cirkelzaag is een vrij grote investering. Om te zorgen dat deze een lange tijd mee gaat, is het verstandig om de zaag regelmatig goed te onderhouden. Maak de machine meteen schoon nadat je hem hebt gebruikt en maak af en toe gebruik van olie om de zaag soepel te laten draaien. Ook is het verstandig om het cirkelzaagblad op een gegeven moment van een slijpbeurt te voorzien. Doe je dit niet dan zal de kwaliteit van de zaagsnede afnemen.

Kies voor kwaliteit

Bijna overal kun je tegenwoordig een cirkelzaag kopen. Laat je niet meteen verleiden door de laagste prijs garantie, maar ga op zoek naar een betrouwbare dealer. Een dealer beschikt namelijk over de juiste kennis om jou te helpen met het vinden van een kwalitatief goede zaag. Ook bestaan er verschillende topmerken zoals Harwi en Robland, welke cirkelzagen van een goede kwaliteit leveren.

Wat zijn je wensen?

Er bestaan veel verschillende soorten cirkelzagen met elk hun eigen functies. Bedenk daarom wat jij belangrijk vindt bij een cirkelzaag en maak aan de hand daarvan jouw keuze. Hierbij gaat het om de verschillende functies die mogelijk zijn, maar ook om bijvoorbeeld de afmetingen van de machine.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo