Makita 2704 Review

€964,89
Op voorraad
Bol.com
€799,00
Uitverkocht
Coolblue.nl

Eigenschappen Makita 2704

De Makita 2704 is een veelzijdige zaagtafel. Ideaal voor de beginners, maar ook professionele klussers onder ons. In dit gedeelte vertellen wij je wat meer over de eigenschappen. Te denken aan zaagcapaciteit, vermogen en functionaliteiten. Dit alles verteld je net wat meer over de professionaliteit en kwaliteit van de tafelzaag. Het zal je opvallen dat de machine genoeg te bieden heeft. Wil je wat meer weten over deze tafelzaag? Bekijk dan eens dit YouTube filmpje waar een jongen een review geeft over de Makita 2704. Nu eerst wat meer over het vermogen van de machine

Vermogen Makita 2704

De Makita 2704 heeft een vermogen van 1650 watt. Dit is voor een tafelzaag meer dan voldoende aan wattage om de meeste werkzaamheden uit te voeren. Hoe hoger het vermogen des te dikker de balken- of platen kunnen zijn. Zolang het zaagblad groot genoeg is kan een zaagmachine deze balken wel zagen. De snelheid waarmee het materiaal wordt verwerkt heeft voornamelijk te maken met de factor vermogen. Naast dit positieve vermogen beschikt de Makita 2704 ook over een toerental van 4800 tpm. Dit zegt wat over de snelheid van het zaagblad. Die bij deze tafelzaag oploopt tot 4800 omwentelingen per minuut.

Zaagcapaciteit

zaagcapaciteitDe zaagcapaciteit van deze zaagmachine is meer dan voldoende. Zo beschikt de Makita 2704 over een maximale zaagdiepte van 93 mm. Dit komt mede door het zaagblad van 260 mm. Wil je zagen in een hoek van 45 graden? Dan is dit mogelijk, maar hou wel rekening met een zaagdiepte verlies van 29 mm. Deze instellingen zijn te doen aan de zijkant van de zaagtafel d.m.v. een draaihendel. Simpel en snel waar de graden bij staan. Met deze hendel zijn ook direct de diepte instellingen te doen. Na het doen van de instellingen kun je deze vastzetten met de hendel die onder de draaihendel zit.

Functionaliteiten

verstekgeleider-makita-2704De functionaliteiten mogen niet ontbreken. Een aantal functionaliteiten die erg interessant zijn bij de Makita 2704 is allereerst de tafelverbreding. De standaard afmetingen van het zaagblad zijn 66,5 x 75,3. Wanneer je de uitsteunplaten uitschuift creëer je afmetingen van 71,5 x 75,3. Andere dingen die de Makita ter beschikking stelt bij deze tafelzaag zijn: onderstel, duwstok, parallel- en verstekgeleider. Wat wel ontbreekt is een lasergeleider en een onderstel. Wel is het mogelijk om los het Makita MLT100X onderstel te kopen.

Reviews Makita 2704

Nu weet je al het één en ander over deze fantastische tafelzaag, maar is de tafelzaag wel zo goed als hier wordt geschetst? De eigenschappen geven wel mooie waardes weer. Alleen moet je sommige eigenschappen als een voordeel of juist misschien wel een nadeel zien? In de reviews komen de op- en aanmerkingen van gebruikers terug. Het zal je opvallen dat er wel degelijk punten zijn die je in de eigenschappen niet had terug gevonden. De opmerkingen geven wij weer door middel van een voor- en nadelen opsomming.

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Precies
 • Nauwkeurig
 • Goede zaaglijn
 • Tafelverbreding 630 mm
 • Behuizing praktisch ingedeeld
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen

 • Stofafzuiging niet optimaal
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Draaiwiel is te klein
 • Zwenkarm en verstekblokkering werken elkaar soms tegen
 • Kwaliteit metaalschroeven slecht vervanging zaagblad

Cirkelzaagkopen.nl
Logo