Cirkelzaag met geleiderail

Cirkelzaag met geleiderailCirkelzaag met geleiderail of de alles in één, de invalzaag. Tja vast weleens van gehoord, maar wat is een geleider en waar gebruik je deze accessoire eigenlijk voor? Een cirkelzaag is handig voor het recht en nauwkeurig afzagen van planken. Toch kan het zijn dat de zaag scheef gaat op de langere stukken. In dit geval is een cirkelzaag met geleider een handige uitkomst. Wil je een zaag met geleider aanschaffen? Ga dan meteen door naar de bestelpagina:

 

Top 5: cirkelzaag met geleiderail

Hieronder vind je de cirkelzaag met geleiderail top 5. Vergelijk verschillende aanbieders, prijzen en cirkelzagen en haal vandaag nog je eigen handcirkelzaag met geleider in huis.

Afbeelding

Product


Bosch PKS 66 AF

Onze beste koop!

Bosch PKS 66 AF

Beste keuze voor de doe-het-zelver, met 66 mm zaagdiepte en meegeleverde geleiderail!

Makita SP6000J1X

Makita SP6000J1X

Beste keuze voor de semi-professional, met 1300 watt zeer krachtig

of

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS invalzaag

Festool TS 55 REBQ-Plus

Beste keuze voor de professional, hoogste precisie door hoekinstelling

Powerplus POWX1365MB

Powerplus POWX1365MB

Beste mini cirkelzaag met geleiderail, mét 3 zaagbladen en verstekbak!

VONROC Vpower 20V

VONROC VPower 20V

Beste budget optie, complete set incl. 20V accu, snellader, geleiderails en zaagblad

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch PKS 66 AF

Beste keuze voor de doe-het-zelver, met 66 mm zaagdiepte en meegeleverde geleiderail!

Bosch PKS 66 AF

Makita SP6000J1X

Beste keuze voor de semi-professional, met 1300 watt zeer krachtig

Makita SP6000J1X

of

Festool TS 55 REBQ-Plus

Beste keuze voor de professional, hoogste precisie door hoekinstelling

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS invalzaag

Powerplus POWX1365MB

Beste mini cirkelzaag met geleiderail, mét 3 zaagbladen en verstekbak!

Powerplus POWX1365MB

VONROC VPower 20V

Beste budget optie, complete set incl. 20V accu, snellader, geleiderails en zaagblad

VONROC Vpower 20V

Wat is een geleiderail?

Laten we het eerst hebben over een breedtegeleider. Standaard wordt bij een cirkelzaag een breedtegeleider meegeleverd. Met de breedtegeleider is parallel van de rand zoveel mm hout weg te zagen. De lengte van een breedtegeleider verschilt, maar de meeste breedtegeleiders stoppen wel bij 150 mm. Zo’n beperkte lengte is vervelend, zeker als je plaatmateriaal wilt zagen.

Dit is het moment om een geleiderail te kopen. Een geleider is een metalen lat gemaakt van een ligt materiaal, zoals aluminium. Het wordt al wel duidelijk dat een geleider niet een hele ingewikkelde accessoire is. Een geleiderail heeft niet alleen als voordeel dat die zorgt voor balans en stevigheid bij het zagen. Ook is een cirkelzaag nu eenvoudiger te positioneren tijdens het maken van een rechte zaagsnede.

Hoe een geleiderail gebruiken?

Misschien heb je al een geleider aangeschaft, maar weet je niet precies hoe je deze het beste kunt gebruiken? Hieronder wordt het gebruik kort en bondig uitgelegd.

Cirkelzaag bevestigen aan geleiderail

De cirkelzaag is makkelijk vast te klikken aan de geleiderail. Een gleuf loopt in lengterichting door de geleiderail heen. Door de bijgeleverde bevestigingsstangen is de cirkelzaag te bevestigen aan de geleider. Vastzetten gaat makkelijk door een verstelknop of met inbusbouten. Bij een aantal merken is het mogelijk om de cirkelzaag ook aan beide kanten van de geleiderail te plaatsen. Dit kan handig zijn als je linkshandig bent.

Geleiderail in positie brengen

Heb je het volgende correct uitgevoerd? Dan is het tijd om de geleiderail met cirkelzaag in positie te plaatsen. Zorg ervoor dat er genoeg speling is met het snoer van de cirkelzaag. Hierdoor heb je tijdens het zagen van plaatmateriaal geen hinder van de bekabeling. Elke geleiderail heeft een rubber strip die voor de nodige grip zorgt. Niet genoeg grip? Een lijmklem aan beide kanten kan dan uitkomst bieden.

In het volgende filmpje, van het merk Skil, wordt precies weergegeven hoe je een cirkelzaag met geleider gebruikt.

Soorten geleiders

Er zijn diverse soorten geleiders op de markt gebracht. Denk hierbij aan de verschillende gereedschap merken, welke deze accessoires ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er niet voor iedere handcirkelzaagmachine een geleider is ontwikkeld. Echter zijn er wel gewoon universele geleiders te verkrijgen.

Merken met dezelfde rail

Elk merk heeft zijn eigen geleiderail. Hoewel er toch wat geleiderails zijn die met elkaar overeenkomen. Zo hebben Makita en Festool dezelfde soort rail, net zoals die van Mafell en Bosch ook gelijk aan elkaar zijn. DeWalt daarentegen heeft zijn eigen rail. De rail van de Maffel en Bosch zijn minder breed dan de Festool rail. Hierdoor is een minder breed stuk ook te zagen. Dit geeft de mogelijkheid, dat deze aan beide kanten te gebruiken is. Daarnaast heeft die ook twee splinterstrips in plaats van één.

Dus het merk DeWalt heeft één van de beste geleiderails? Dit valt nogal tegen. De rail is verder niet echt doorontwikkeld. De merken Mafell en Bosch hebben namelijk een wat betere rail. De rail is mooi afgewerkt met aan beide kanten een eind kap. Hierdoor is de kans kleiner dat het snoer vast komt te zitten in de gleuf van de geleider. Daarnaast blijft de afzuigslang niet vastzitten, omdat de Bosch en Mafell rail afgeronde hoeken hebben.

Lengte van de rail.

De lengte van de rail verschilt per merk. Bosch en Mafell hebben een rail lengte van 1600 mm. Andere merken, zoals Makita en Festool, daarentegen zijn maar 1400 mm lang. De rail van DeWalt zit er precies tussenin met een lengte van 1500 mm. Het is ook mogelijk om twee geleiderails van hetzelfde merk aan elkaar te koppelen. Hiermee is een lengte te behalen van tussen de 2800 en 3200 mm.

Bekijk alle cirkelzagen met geleiderail
Bekijk nu

Heb je vragen over een cirkelzaag met geleiderail of op- en aanmerkingen? Dan helpen wij je graag verder. Laat bijvoorbeeld een reactie achter met je vraag en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk.

 1. Patrick Meuris 10 januari 2015 op 16:49

  Beste,

  Ik heb een Bosch PKS 66 A, welke geleiderail past hierop?

  Met vriendelijke groet,

  Patrick

 2. Ik wil een freesmachine van Makita (multifrees) kopen, ik heb een invalzaag (blauwe Bosch), past de Makita hier dan niet op?

  • Beste Maarten,

   Nee, jammer genoeg niet. In dit geval kunt u ervoor kiezen om een Bosch freesmachine, Makita of universele geleiderail te kopen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 3. Goedendag,

  Ik heb een Hitachi handcirkelzaag (c7mfa). Kan ik hier Makita zaaggeleiders bij gebruiken of een andere “universele” geleider?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Louise

  • Hallo Louise,

   De Makita geleiderails zijn naar mijn weten alleen geschikt voor de Makita cirkelzagen. Daarom raad ik u aan om voor een Hitachi geleiderail of een universele geleiderail van bijvoorbeeld het merk Wolfcraft te kiezen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 4. Huug van der Meeren 11 juli 2016 op 13:10

  Hallo,

  Ik heb een Hitachi cirkelzaag C7BU. Is hiervoor ook een geleiderail verkrijgbaar?

  • Hallo Huug,

   Als het goed is kunt u gewoon een Hitachi geleiderail bestellen. Als u op basis van onderstaand productnummer een zoekopdracht uitvoert zal u een passende geleiderail vinden.

   SKU: 8717472818706

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 5. Ik wil een kleine handcirkelzaag kopen. Zijn deze verkrijgbaar met een geleiderail?
  Wat is aan te bevelen?

  • Over het algemeen worden mini cirkelzagen niet geleverd met geleiderails. Een handcirkelzaag daarentegen wel weer, maar beschikken weer over een hoger vermogen.

   De Powerplus POWX1365MB is een mini cirkelzaag die geen geleiderail meelevert, maar wel andere leuke accessoires die misschien van pas kunnen komen bij het zagen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 6. verlinden stijn 24 december 2016 op 13:33

  vraagje heb cirkelzaag hitachi 9cu zijn hier ook geleidingsrails voor?
  Met de rail zou ik graag aan lengte komen groter dan 2.5m liefs in 2 stukken
  mvg
  stijn

  • Hallo Stijn,

   Je bedoeld volgens mij de Hitachi C9U2 klopt dit?

   Je zult hiervoor een universele geleiderail nodig hebben. De Wolfcraft WF6910000 is een universele geleiderail met een lengte van 1150 mm. Ik durf helaas niet te zeggen of deze makkelijk te combineren is met jouw handcirkelzaag. Ook behaalt die zelfs met twee stukken niet de 2,5m waar je het over hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 7. Sander Hoefkens 6 maart 2017 op 16:35

  Beste

  Ik zou graag een cirkelzaag van degelijke kwaliteit aanschaffen met een budget van ongeveer 200 euro.
  Ik twijfel echter tussen het kopen van een gewone cirkelzaag of het kopen van een invalcirkelzaag.
  Bij de grote merken als Makita en De Walt zijn invalcirkelzagen een pak hoger geprijsd dus dacht ik om een gewone cirkelzaag te kopen.
  Maar op jullie website zag ik de Powerplus POWX0561, een invalcirkelzaag voor minder dan 200 euro.
  Nu vroeg ik mij af wat jullie kunnen aanraden omtrent de kwaliteit en het gebruiksgemak van de machines?

  Met vriendelijke groeten

  Sander

  • Hallo Sander,

   Of je voor een inval- of handcirkelzaag kiest heeft veel te maken met de eisen die je hebt. Een invalcirkelzaag kan erg handig zijn wanneer je midden in een plaat wilt invallen. Wil je juist een invalcirkelzaag kopen voor de meegeleverde geleiderail? Dan kan het ook raadzaam zijn om een handcirkelzaag te kopen met een geleiderail als optioneel accessoire.

   Een Powerplus is qua kwaliteit minder goed dan een Makita of Bosch. Toch kan die prima voldoen als het gaat om de niet al te nauwkeurige werkzaamheden. Kortom! Wil je niet al te hoge kwaliteit dan volstaat de Powerplus POWX0561, maar wil je gaan voor hoge kwaliteit dan is de Bosch GKT 55 GCE een goeie uitkomst. Een alternatief kan zijn de mini cirkelzagen die ook worden geleverd met invalfunctie. Alleen zijn deze niet geschikt voor het grote zaagwerk. Voor een overzicht van een aantal invalcirkelzagen klik dan hier.

   Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 8. mike kesteloot 16 april 2017 op 08:10

  hallo , ik heb een Powerplus POWX0561 welke geleiders passen er allemaal op deze invalzaag ?danku

 9. Guy Van Baelen 8 augustus 2017 op 10:38

  Beste,

  Naast de Powerplus POWX0561 is er ook de POWX0560. Wat is het verschil?
  Deze invalzagen met geleiderail zijn merkelijk duurder dan een gewone handcirkelzaag. Zijn ze die meerprijs waard?
  De mini-cirkelzagen Powerplus POWX1365MB en Einhell TC-CS 860/1 KIT Mini (met geleiderail!) lijken me ook interessant. Belangrijkste beperking tov de POWX0560/61 lijkt me dat ze niet schuin (onder hoek) kunnen zagen. Zijn er nog meer wezenlijke verschillen?

  Beste dank en groeten, GVB.

  • Hallo Guy Van Baelen,

   Het verschil tussen de POWX0561 en POWX0560 is dat de POW0560 een diepere zaagdiepte heeft en ook nog eens verder kan kantelen dan de POW0561. Een invalzaag heeft als grootste voordeel dat deze kan invallen midden in een plaat. Dit is met een gewone handcirkelzaag onmogelijk. De vraag die je daarbij kunt stelen is: “moet je bijvoorbeeld vierkanten, of inhammen zagen midden in een plaat?”. Zo ja? Dan kan de invalzaag uitkomst bieden. Een goedkopere oplossing is door een handcirkelzaag te kopen en het invallen over te laten aan een decoupeerzaag, maar dat is een keus die jezelf kunt maken.

   De grootste verschillen zitten hem in de zaagdiepte, zaagcapaciteit en prijs. Wel is een POWX1365MB een stuk flexibeler dan de POWX0560/61.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 10. Hans van Diessen 4 maart 2018 op 14:11

  Goedenavond,

  Ik heb een Boda DS9 235 cirkelzaag (Chinees merk, omdat ik ook in Azië woonachtig ben), nu zou ik graag willen weten of er ook een geleiderail voor dit merk verkrijgbaar is.

  Met vriendelijke groet,

  Hans

  • Hallo Hans,

   Als het goed is staat dit in de gebruiksaanwijzing van de betreffende machine vermeld en anders op de website van de leverancier (merk). Over het algemeen hebben de meeste merken geen eigen geleiderails op de markt gebracht en is het verstandig om voor een universele geleiderail te kiezen.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 11. ik ben opzoek naar een zaaggeleider voor de bosch pks55a er is wel een twee delige zaaggeleider maar die vind ik tekort is er ook een zaaggeleider die 1.40 tot 1.60 meter lang is die op de bosch pks 55a past

  • Hallo L Zuidema,

   Voor zover ik weet is het ook mogelijk om 2x een twee delige zaaggeleider te kopen. Deze kun je alle 4 dan aan elkaar koppelen. Ik weet niet of dit mogelijk impact heeft over de rechtheid van de geleider of dat er over zo’n lange lengte een lichte afwijking ontstaat.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

   • Is er ook een universele geleider voor de Bosch PKS 55 A?

    • Hallo L Zuidema,

     Er is een universele geleiderail, maar deze is van wolfcraft. Daarbij worden er geleiders om de cirkelzaag geplaatst die verschillende vormaten voetzolen aankunnen van handcirkelzagen. Toch gaat mijn voorkeur uit naar de al bestaande geleiderail welke stabieler lijkt.

     Je kunt voor de zekerheid eens informeren bij een Bosch servicecentrum in Nederland. Wellicht zijn er nog adapters (tussenstukken om andere merken te laten combineren met bepaalde geleiderails).

     Met vriendelijke groet,

     Dennis

    • Dag,

     Het merk Bosch heeft diverse geleiderails op de markt gebracht, welke geschikt zijn voor de PKS 55 A. Daarnaast heeft het merk Wolfcraft een aantal universele geleiders.

     Meestal zijn deze een stuk voordeliger, dan die van Bosch, dus je zou dit kunnen overwegen.

     Mvg,

     Team Cirkelzaagkopen.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo