InvalcirkelzaagIn tegenstelling tot de handcirkelzaag beweegt het zaagblad van de invalcirkelzaag naar beneden. Bij de meeste invalzagen wordt standaard een geleiderail meegeleverd. Met behulp van deze geleiderail werkt u veilig en stabiel om in elke gewenste hoek dezelfde zaaglijn te behouden. Het is ook mogelijk om los geleiderails bij te bestellen. Wel is het handig om goed te checken of dit een merk gebonden of een universele geleiderail is. Met al deze hulpmiddelen is precies zagen een koud kunstje. Wel wordt er nog van je verwacht dat je de afmetingen aftekent, maar dat zal vast geen probleem zijn!

Vergelijk de 10 beste invalcirkelzagen
Meer informatie

Invalcirkelzaag kopen?

Hieronder vindt u de invalcirkelzaag top 3 met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende invalcirkelzagen, aanbieders en prijzen om uw eigen invalzaag met succes te kopen.

Makita SP6000J1X

Makita SP6000J1X

Al vanaf: € 339,00


Een krachtige, stabiele en professionele invalzaag is hoe je de Makita SP6000J1X kan omschrijven. Dit komt dankzij de toerenregeling, voorrits functie om splinters te voorkomen en de zaagdiepte van 55 millimeter.

Meer informatie

Powerplus POWX0560

Powerplus POWX0560

Al vanaf: € 159,00


Een betaalbare invalzaagmachine voor de doe-het-zelvers is wel de Powerplus POWX0560. Met een zaagdiepte van 55 mm, diepte instelling en meegeleverde vierdelige geleiderail heb je genoeg in de kuip voor iedere klus!

Meer informatie

Waar is de invalzaag voor bedoeld?

Invalcirkelzagen zijn bedoeld om midden in een oppervlak te beginnen met zagen. Dit is mogelijk, omdat het zaagblad naar beneden kan worden gebracht. Ook heeft de invalcirkelzaag de functie om voor te zagen. Hierdoor zaagt u eenvoudig door alle houtsoorten. Naast dat het zagen makkelijker wordt zijn de zaagsneden ook nog eens splintervrij. Sommige invalcirkelzagen beschikken zelfs over een automatische spouwmes om veilig te werken en te beginnen in een reeds bestaande voeg. De machine heeft niet alleen alle voordelen van een handcirkelzaag, maar zelfs nog meer!

 • Invallen: de mogelijkheid om middenin een plaat de zaag door het hout heen te halen.
 • Geleiderail: wordt altijd in combinatie met een geleiderail gebruikt voor precieze en stabiele zaagsneden.
 • Splintervrij: dankzij de geleiderail en de nieuwe technieken is splintervrij zagen mogelijk.
 • Compact: geen uitstekende delen zodat al op minder dan 2 cm van de muur/rand een nieuwe zaagsnede kan worden gemaakt.
 • Dieptebegrenzer: het zelf bepalen van de zaagdiepte voor het maken van groeven of om precies de bladdikte aan te houden.
 • Verstekzagen: het kantelen van het zaagblad om onder een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) te zagen.
 • Schulpen: het in lengterichting doorzagen van balken of plaatmateriaal.

Welke accessoires heeft een invalcirkelzaag?

Een cirkelzaag met invalfunctie heeft verschillende accessoires om u te ondersteunen tijdens het klussen. De meeste invalcirkelzagen zijn uitgerust met accessoires als een geleiderail, stofafzuiging of accu. Deze accessoires maken meestal onderdeel uit van de invalcirkelzaag. Wilt u extra zaagbladen kopen of misschien een geleiderail? Dan kunt terecht bij èèn van de webwinkels.

Geleiderail

geleiderailVoor de langere zaagsneden maakt men gebruik van een geleiderail. Deze rail is gemakkelijk te bevestigen aan de invalcirkelzaag. Wanneer u een invalzaag koopt is de kans groot dat deze geleverd wordt met een geleiderail. Cirkelzagen met geleiderail zijn in de meeste gevallen eenvoudiger te positioneren en leveren meer steun tijdens de werkzaamheden.

Stofafzuiging

invalzaag met stofafzuigingNet als de andere cirkelzagen heeft de invalzaag ook een stofafzuiging. Deze stofafzuiging functioneert het zelfde als een stofzuiger. Houd u werkplek ook mooi schoon en kies voor een invalcirkelzaag met stofafzuiging. Een schone werkplek betekent immers een veilige en productieve werkhouding.

Accu`s

Li-ion accu`s cirkelzaagDe cirkelzaag met invalfunctie is ook verkrijgbaar in accu variant. Hierdoor kunt u ook op plekken zonder elektra uw werkzaamheden verrichten. In de meeste gevallen beschikken cirkelzagen over een li-ion accu. Deze accu`s zijn erg duurzaam en hebben geen last van geheugeneffect (capaciteit vermindering).

Welke merken hebben al een invalcirkelzaag?

Merken als Bosch, Makita, DeWalt, Festool, Mafell en Batavia hebben al een invalzaag op de markt gebracht. Uw eigen cirkelzaag met invalfunctie kopen kan eenvoudig online voor een groter aanbod.

Invalcirkelzaag
3.3 (65.22%) 23 votes

6 gedachten over “Invalcirkelzaag

  1. Hallo Klaas,

   De stappen die je moet doorlopen zijn hieronder weergegeven:
   1. Zorg ervoor dat de machine niet is aangesloten met de stekker op netspanning;
   2. Open de kap die met 4 schroeven is vastgemaakt (waar logo “Festool” is geplaatst);
   3. Verwijder de twee koolborstels die je ziet (één moeilijker te verwijderen);
   4. Plaats de nieuwe koolborstels (Festoolnummer: 491704);
   5. Plaats en volg bovenstaande stappen nu achterwaarts uit.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Laura,

   Welke invalzaag goed is hangt heel erg af van hetgeen wat je zoekt. Een goede invalzaag moet voldoen aan de zaagdiepte die je benodigd hebt en het vermogen. Ook is het altijd even goed opletten of de machine inclusief geleiderail wordt geleverd. Dit is soms nog wel even een miscommunicatie tussen klant en winkel. Een top 3 aan invalzagen hebben we hieronder weergegeven. Je kunt dit gebruiken als advies, maar opzoek gaan naar een andere variant is natuurlijk niet verkeerd!

   1. Festool TS 55 REBQ-Plus-FS
   2. Bosch GKT 55 GCE
   3. Powerplus POWX0560

   Hoop dat je hier wat aan hebt!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

 1. Op deze pagina worden alleen de bekendere merken benoemd. Hoe zit het eigenlijk met merken als AEG, Spero en Scheppach? Ik begrijp dat deze tegen een voordelige prijs worden aangeboden, maar is dan de kwaliteit ook een stuk minder? Voor een aantal zaagwerkzaamheden heb ik namelijk een invalzaagmachine nodig, maar om dan gelijk een dure machine te kopen…

  Hoor graag of machines van deze merken ook een goede prijs- kwaliteitsverhouding kenmerken.

  1. Hallo Maurice,

   De merken AEG, Spero en Scheppach zijn geschikt voor een bepaalde doelgroep. Toch zie je dat deze cirkelzagen nog vrij prijzig zijn voor een merk die niet al te bekend is. Mocht je niet bekend zijn met deze merken, maar toch willen gaan voor gemiddelde kwaliteit dan is het aan te raden om te gaan voor de wat bekendere merken.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *