InvalcirkelzaagIn tegenstelling tot de handcirkelzaag beweegt het zaagblad van de invalcirkelzaag naar beneden. Bij de meeste invalzagen wordt standaard een geleiderail meegeleverd. Met behulp van deze geleiderail werkt u veilig en stabiel om in elke gewenste hoek dezelfde zaaglijn te behouden. Het is ook mogelijk om los geleiderails bij te bestellen. Wel is het handig om goed te checken of dit een merk gebonden of een universele geleiderail is. Met al deze hulpmiddelen is precies zagen een koud kunstje. Wel wordt er nog van je verwacht dat je de afmetingen aftekent, maar dat zal vast geen probleem zijn!

Vergelijk de 10 beste invalcirkelzagen
Meer informatie

Invalcirkelzaag kopen?

Hieronder vindt u de invalcirkelzaag top 3 met prijsvergelijkingen. Vergelijk verschillende invalcirkelzagen, aanbieders en prijzen om uw eigen invalzaag met succes te kopen.

powerplus-powx1365mb

Powerplus POWX1365MB

Al vanaf: € 99,-


Powerplus POWX1365MB is de mini invalzaag die is in te zetten voor alle uitdagingen binnen- en buitenshuis. Met 600 W aan vermogen en een zaagdieptebereik van 28,5 mm. Kun je leuke creaties maken en zelfs invallen midden in een plaat van kunststof, hout of metaal.

Aanbieder Prijs
Bol.com € 99,00
Coolblue € 99,00

Batavia T-Raxx

Batavia T-Raxx

Al vanaf: € 239,95


De Batavia T-Raxx is een 1400 watt invalcirkelzaag om kaarsrechte zaagsneden te maken. Daarnaast kunt u het aantal toeren regelen en het zaagblad eenvoudig verwisselen. Ook heeft deze invalzaag geen last van het ‘terugslageffect‘.

Aanbieder Aanbieding
Bol.com €        239,95

Powerplus POWX0561

Powerplus POWX0561

Al vanaf: €175,99


De Powerplus POWX0561 is een invalzaag met een vermogen van 1200 Watt. Bij het invallen in een plaat kan een zaagdiepte van 58 mm behaald worden. Niet alle aanbieders leveren standaard een geleiderail mee. Bol.com daarentegen wel.

Aanbieder Aanbieding
Bol.com €        175,99
Coolblue €        175,99

Waar is de invalzaag voor bedoeld?

Invalcirkelzagen zijn bedoeld om midden in een oppervlak te beginnen met zagen. Dit is mogelijk, omdat het zaagblad naar beneden kan worden gebracht. Ook heeft de invalcirkelzaag de functie om voor te zagen. Hierdoor zaagt u eenvoudig door alle houtsoorten. Naast dat het zagen makkelijker wordt zijn de zaagsneden ook nog eens splintervrij. Sommige invalcirkelzagen beschikken zelfs over een automatische spouwmes om veilig te werken en te beginnen in een reeds bestaande voeg.

Welke accessoires heeft een invalcirkelzaag?

Een cirkelzaag met invalfunctie heeft verschillende accessoires om u te ondersteunen tijdens het klussen. De meeste invalcirkelzagen zijn uitgerust met accessoires als een geleiderail, stofafzuiging of accu. Deze accessoires maken meestal onderdeel uit van de invalcirkelzaag. Wilt u extra zaagbladen kopen of misschien een geleiderail? Dan kunt terecht bij èèn van de webwinkels.

Geleiderail

geleiderailVoor de langere zaagsneden maakt men gebruik van een geleiderail. Deze rail is gemakkelijk te bevestigen aan de invalcirkelzaag. Wanneer u een invalzaag koopt is de kans groot dat deze geleverd wordt met een geleiderail. Cirkelzagen met geleiderail zijn in de meeste gevallen eenvoudiger te positioneren en leveren meer steun tijdens de werkzaamheden.

Stofafzuiging

invalzaag met stofafzuigingNet als de andere cirkelzagen heeft de invalzaag ook een stofafzuiging. Deze stofafzuiging functioneert het zelfde als een stofzuiger. Houd u werkplek ook mooi schoon en kies voor een invalcirkelzaag met stofafzuiging. Een schone werkplek betekent immers een veilige en productieve werkhouding.

Accu`s

Li-ion accu`s cirkelzaagDe cirkelzaag met invalfunctie is ook verkrijgbaar in accu variant. Hierdoor kunt u ook op plekken zonder elektra uw werkzaamheden verrichten. In de meeste gevallen beschikken cirkelzagen over een li-ion accu. Deze accu`s zijn erg duurzaam en hebben geen last van geheugeneffect (capaciteit vermindering).

Welke merken hebben al een invalcirkelzaag?

Merken als Bosch, Makita, DeWalt, Festool, Mafell en Batavia hebben al een invalzaag op de markt gebracht. Uw eigen cirkelzaag met invalfunctie kopen kan eenvoudig online voor een groter aanbod.

Invalcirkelzaag
3.9 (77.5%) 16 votes

4 gedachten over “Invalcirkelzaag

  1. Hallo Klaas,

   De stappen die je moet doorlopen zijn hieronder weergegeven:
   1. Zorg ervoor dat de machine niet is aangesloten met de stekker op netspanning;
   2. Open de kap die met 4 schroeven is vastgemaakt (waar logo “Festool” is geplaatst);
   3. Verwijder de twee koolborstels die je ziet (één moeilijker te verwijderen);
   4. Plaats de nieuwe koolborstels (Festoolnummer: 491704);
   5. Plaats en volg bovenstaande stappen nu achterwaarts uit.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

  1. Hallo Laura,

   Welke invalzaag goed is hangt heel erg af van hetgeen wat je zoekt. Een goede invalzaag moet voldoen aan de zaagdiepte die je benodigd hebt en het vermogen. Ook is het altijd even goed opletten of de machine inclusief geleiderail wordt geleverd. Dit is soms nog wel even een miscommunicatie tussen klant en winkel. Een top 3 aan invalzagen hebben we hieronder weergegeven. Je kunt dit gebruiken als advies, maar opzoek gaan naar een andere variant is natuurlijk niet verkeerd!

   1. Festool TS 55 REBQ-Plus-FS
   2. Bosch GKT 55 GCE
   3. Powerplus POWX0560

   Hoop dat je hier wat aan hebt!

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *