Werkkleding die u zeker nodig heeft in de bouw

Het voorkomen van verwondingen is de essentie van elk veiligheidsplan. Bij een veiligheidsplan hoort ook het dragen van PBM’s (Persoonlijke beschermmiddelen). Hieronder geef ik u een opsomming van de 4 meest gebruikte persoonlijke beschermmiddelen in de bouw.

De veiligheidshelm

Het voorkomen van hoofdverwondingen is één van de belangrijkste eigenschappen van de veiligheidshelm, deze word ook wel bouwhelm genoemd. De veiligheidshelm beschermt uw hoofd, gezicht, nek en schouders voor vallende objecten en spetters van schadelijke vloeistoffen. De helm kan meestal een flinke klap opvangen, dit komt mede door het materiaal van het buitenmateriaal en veerbaarheid van de voering. Bij sommige veiligheidshelmen is het zelfs mogelijk om extra gezichtsbescherming aan te koppelen. Vele onderzoeken in de bouw hebben aangetoond dat de meeste verwondingen aan het hoofd te danken zijn aan het niet dragen van de veiligheidshelm, daarom is dit een belangrijk onderdeel van elke werkkleding outfit!

De Veiligheidsbril

Waarom is het belangrijk om een veiligheidsbril te dragen? Volgens een onderzoek zijn er 70.000 werk gerelateerde ongevallen die met de ogen te maken hebben, en dit is op jaarbasis! 10% tot 20% van deze ongevallen geven tijdelijke of blijvende schade aan de ogen! Er word gezegd dat tot 90% van deze ongevallen voorkomen kan worden door het dragen van veiligheidsbrillen.

De werkschoen of werklaars

Eén van de meest bekende vormen van veiligheid in de bouw is wel het dragen van werkschoenen of werklaarzen. Vaak word deze vorm van bescherming echter vaak achter wegen gelaten. Dit komt vooral omdat mensen denken dat het dragen van werkschoenen oncomfortabel is en dat door de “stalen” neus de schoen niet goed kan ademen. Dit is echter bij vele moderne werkschoenen en werklaarzen niet meer het geval, laat u daarom hierover goed adviseren. Het is niet voor niks dat in de bouw werkschoenen tot het standaard bedrijfskleding pakket behoren!

De werkhandschoenen

Vaak word er gewerkt met de handen, en deze dienen dan ook beschermt te zien. Dit klinkt misschien vrij logisch maar in de praktijk zien we vaak dat werkhandschoenen niet worden gedragen. Echter wanneer er met bepaalde machines word gewerkt dient er echter rekening mee worden gehouden dat de handschoenen niet tussen de draaiende delen kunnen komen. Hier moet dan ook rekening mee worden gehouden wanneer men een veiligheidsplan schrijft!

Cirkelzaagkopen.nl
Logo