Bekabeling afdekken met houten bekisting

Wanneer u meerdere elektronische apparaten in uw woning heeft zal het u niet onbekend voorkomen, dat u door alle kabels het bos niet meer ziet. Welke kabel hoort bij welk apparaat en welke kabel is optioneel? Daarbij heeft u wellicht kinderen of huisdieren, die de bekabeling van al deze apparaten als een leuke vorm van speelgoed zien en daarbij zelf gevaar lopen of voor gevaar zorgen in uw woning. Tot slot ziet het geheel aan kabels er vaak lelijk uit, als dit in het zicht van bijvoorbeeld een bank of stoel ligt. Gelukkig is er een goede en veilige oplossing voor bovenstaande ergernissen; het afdekken van de bekabeling met een houten bekisting. U kunt deze bekisting vanzelfsprekend zelf maken, maar u kunt het ook laten doen door een elektricien of timmerman.

Gevaar bekabeling voor kinderen en huisdieren

Het geheel aan bekabeling van elektronische apparaten brengt een aantal gevaren met zich mee, als dit in het zicht ligt van huisdieren en kinderen. Niet alleen kunnen zij de bekabeling volgen tot het stopcontact en daar vervolgens bijvoorbeeld hun vingers of andere lichaamsdelen in steken, met alle gevolgen van dien. Ook kunnen kinderen of huisdieren op de bekabeling gaan bijten, waarbij ze in het ergste geval door de beschermende laag heenkomen en dus een schok kunnen krijgen. Waar het voor een volwassen mens nauwelijks te voelen is, kan een dergelijke schok voor kinderen en huisdieren wel van grote impact zijn. U moet er toch niet aan denken, dat dit uw lievelingen overkomt!

Houten bekisting maken voor bekabeling

Gelukkig is er met het maken van een houten bekisting voor de bekabeling een relatief eenvoudige oplossing gevonden voor het probleem. De bekisting zet u over de bekabeling, waardoor kinderen en huisdieren hier niet langer bij kunnen komen en eventuele potentiële gevaren zo goed mogelijk worden vermeden. Het maken van een houten bekisting is vrij eenvoudig als u beschikt over de juiste materialen, die u over het algemeen bij iedere bouwmarkt of hobbywinkel kunt aanschaffen. Ook kunt u de bekisting laten maken door een timmerman of elektricien bij u uit de buurt.

Het is bij het maken van de bekisting overigens wel belangrijk om goed te letten op de ruimte die de kabels hebben. Kabels moeten niet te dicht op elkaar liggen om het smelten van het omhulsel van de kabels te voorkomen. Daarbij zou alsnog een kortsluiting kunnen ontstaan.

Bron: Elektriciensrotterdam.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo