Cirkelzagen speciaal voor loodgieters

Als loodgieter krijg je met zeer uiteenlopende werkzaamheden te maken, denk aan het leggen van nieuwe leidingen, het onderhouden van sanitair of bijvoorbeeld een CV ketel, maar ook het maken van bepaald houtwerk, het repareren van het dak, enzovoorts. Voornamelijk bij deze laatste klussen kan een cirkelzaag een nuttige bijdrage leveren aan het uitvoeren van de werkzaamheden. Dit gaat veel sneller dan wanneer je dergelijke klussen met de hand zou moeten doen, daarbij werkt een cirkelzaag voor loodgieters vaak een stuk preciezer dan wanneer een klus handmatig wordt uitgevoerd. Wij spraken met een loodgieter over de werkzaamheden die hij met een cirkelzaag uitvoert voor extra precisie en een snellere manier van werken.

Werkzaamheden met cirkelzaag

Een cirkelzaag kan voor tal van verschillende werkzaamheden gebruikt worden door een loodgieter, immers er komt bij veel van deze werkzaamheden houtwerk bij kijken. Toch wordt de cirkelzaag vooral gebruikt bij het zagen van groeven in een vloer of bij het maken van houtwerk voor een nieuwe inrichting van de badkamer. Het moeten zagen van groeven kan noodzakelijk zijn, als er onder de vloer een nieuwe vloerverwarming wordt aangebracht door de loodgieter. Een ander voorbeeld waarbij een cirkelzaag goed van pas komt voor een loodgieter, zijn werkzaamheden waarbij leidingen betrokken zijn.

Met een cirkelzaag kun je eenvoudig door leidingen zagen, wat handig is als je nieuwe leidingen aan gaat leggen bij de ver-, aan- of nieuwbouw van een woning, of bijvoorbeeld als je een deel van een leiding moet vervangen bij lekkage. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor bijvoorbeeld de afvoer van sanitaire voorzieningen, waarbij de cirkelzaag deze eenvoudig doormidden zaagt.

Cirkelzagen voor loodgieters

Voor het bewerken van hout kan een loodgieter over het algemeen een gebruikelijke cirkelzaag gebruiken, die ook gebruikt wordt door particulieren. Deze cirkelzagen beschikken vaak over een handig werkblad, waarop op een precieze manier gewerkt kan worden. Voor het bewerken van leidingen is een dergelijk houtcirkelzaag niet voldoende en kan men beter kiezen voor een cirkelzaag in de vorm van een slijptol.

Een slijptol is gemaakt om ook door metaal heen te kunnen zagen, wat je ziet aan het feit dat het blad van een slijptol vaak van hard staal ontwikkeld is. Dit harde staal wordt gekoeld tijdens het zagen, om te voorkomen dat het materiaal waar je doorheen zaagt warm wordt of zelfs smelt. Je moet er toch niet aan denken, dat een leiding vervormt!

Bron: Loodgieter regio Den Bosch

Cirkelzaagkopen.nl
Logo