Besparen op uw eigen dakkapel?

Ben je aan het overwegen om een dakkapel in te laten bouwen? Als je geen twee linkerhanden hebt, kan je dit zelf doen. Als je weinig ervaring hebt met klussen is het de overweging waard om de klus uit te besteden. Ben je wel een doorgewinterde klusser? Dan is het geen gemakkelijk karwei maar je zult een noemenswaardig bedrag besparen. Nog niet helemaal overtuigd? Je kunt bij een dakkapel specialist een offerte aanvragen, (je ben hiermee tot niets verplicht) om een inschatting te kunnen maken van de kosten, wanneer je het bouwen van de dakkapel laat uit besteden. Zo kan je voor jezelf een goede afweging maken tussen tijd, moeite en geld.

Nog een aantal tips voordat je aan de slag gaat

  • Maak een bouwtekening van de dakkapel. Wat voor een dakkapel wil je bouwen? Er zijn drie soorten dakkapellen namelijk een plat dak, schuin dak of een verhoogde nok. Wat voor materiaal ga je gebruiken? Waar in het dak gaat de kapel komen? Welke materialen en gereedschappen heb je nodig? Er zijn een aantal materialen die je in huis moet hebben, zoals een cirkelzaag. Door middel van een cirkelzaag kan je precies de juiste afmetingen afzagen, zodat de dakkapel ook echt gaat passen op je dak.
  • Ga bij je gemeente na of je een vergunning nodig hebt om de dakkapel daadwerkelijk te laten bouwen.
  • Volg een stappenplan als je gaat bouwen. Op internet zijn er genoeg voorbeelden (zowel video’s als tekst) te vinden. Je hoeft het wiel namelijk niet zelf uit te vinden.

Een zelfgemaakte dakkapel zorgt voor veel voordelen. Je bent veel minder geld kwijt, dan wanneer je het laat plaatsen. Een ander voordeel is dat je dakkapel voor veel meer licht binnen huis zorgt. Daarnaast zal je veel ervaring opdoen als doe-het-zelver, waardoor andere klussen in de toekomst een stuk eenvoudiger zullen worden. Steek daarom vandaag nog je handen uit de mouwen en start met je eigen ‘dakkapel’ project.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo