Cirkelzaag handig bij kozijnen zagen

kozijnen zagen met cirkelzaag

Wanneer je kozijnen wil zagen, is het van belang dat je die geheel recht zaagt. Een scheef gezaagd kozijn ziet er natuurlijk niet uit, en zal er bovendien voor zorgen dat de onderdelen van het kozijn niet goed op elkaar aansluiten. Wanneer dat het geval is, zal water makkelijk het kozijn binnen kunnen dringen, en heb je dientengevolge kans om last te krijgen van bijvoorbeeld schimmel en lekkages. Bovendien is een scheef gezaagd kozijn veel lastiger te zagen, aldus de Schilder-gigant.

Hoe kom je aan een cirkelzaag?

Een cirkelzaag kun je op diverse manieren krijgen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een cirkelzaag te kopen. Een goedkope cirkelzaag heb je al voor een paar tientjes, een duurdere, kwalitatief goede cirkelzaag kost zo’n € 200. Je weet dan zeker dat je een goed exemplaar hebt van een bekend merk, bijvoorbeeld van Bosch, Black & Decker of Makita.


Een andere manier is om een cirkelzaag te lenen. Misschien ken je iemand die de beschikking heeft over een cirkelzaag, en mag je de zaag van die persoon lenen, voor niets of tegen een kleine vergoeding. Je hebt dan voor geen of weinig geld een cirkelzaag die je kunt gebruiken.

Als dat allemaal geen optie is, dan zou je er bij incidenteel gebruik over kunnen denken om de cirkelzaag te huren bij een lokale bouwmarkt, bijvoorbeeld bij de Gamma of de Praxis. Je krijgt dan bovendien deskundige uitleg over hoe je de cirkelzaag op een goede en veilige wijze kunt gebruiken.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo