Klus veilig met een cirkelzaagmachine

veilig klussen met een cirkelzaagmachineVoor wie vaak klust met een cirkelzaagmachine is de veiligheid vaak het eerste waar aan wordt gedacht. Personen die dat nog nooit gedaan hebben willen dat nog weleens vergeten en dat is kwalijke zaak. De veiligheid staat namelijk voorop indien je aan de gang gaat met een cirkelzaagmachine.

Je moet bijvoorbeeld altijd een veiligheidsbril dragen en werkhandschoenen aantrekken. Daarnaast kun je ook de nodige maatregelen treffen voor de machine zelf, zoals het aanbrengen van een beschermkap voor tijdens het zagen.  Ook dien je eerst een opgeruimde werkplek te hebben, zodat je ongestoord kunt zagen en niet per ongeluk achter het te zagen materiaal blijft steken.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Voordat je gaat beginnen met zagen dien je dus eerst de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen. Niet alleen een bril en handschoenen zijn belangrijk, maar ook een werkpak en oordoppen. Daarnaast is het ook verstandig om te bekijken wat je allemaal moet zagen. Wanneer je niet zoveel hoeft te zagen kun je de materialen bij elkaar leggen naast jouw werkplek. Indien je veel moet zagen is het handig om een planning te maken.

Wellicht moet je iets zagen voor een badkamer verbouwing, of voor een schuur. Dan kun je de bijbehorende materialen beter verspreiden en bij elkaar leggen wat je nodig hebt. Tot slot moet je ook nog kijken of de cirkelzaagmachine voorzien is van een beschermkap en of de machine nog scherp genoeg is, zodat je ongestoord kunt zagen.

Berg na het zagen de spullen weer op

Wanneer je klaar bent met zagen is het verstandig om de cirkelzaag eerst schoon te maken, voordat je deze gaat opbergen. Dat scheelt namelijk weer extra werk voor de volgende keer. Tijdens het opbergen is het belangrijk dat niet iedereen zomaar er bij kan. Wanneer je deze zomaar in het gezichtsveld van anderen laat liggen, kunnen deze er per ongeluk aan zitten en zouden er ongelukken kunnen gebeuren. Berg daarom de cirkelzaag het liefst op achter slot en grendel. Op die manier weet je zeker dat niet zomaar iedereen er bij kan.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo