Eigenschappen handcirkelzaag

Eigenschappen handcirkelzaagOp de pagina “eigenschappen handcirkelzaagwordt een beschrijving gegeven van de functies van een handcirkelzaagmachine. Leveranciers geven al veel van deze eigenschappen weer in de handleiding, wat natuurlijk ontzettend handig is! Maar wat betekenen al deze eigenschappen nou precies? In “eigenschappen handcirkelzaag” krijg je antwoord op deze vraag en natuurlijk ook andere handcirkelzaag vragen.

Handcirkelzagen vergelijken?
Vergelijk hier!

Uitleg eigenschappen handcirkelzaag

In de onderstaande uitleg worden volgende functies van een handcirkelzaagmachine kort beschreven: opgenomen vermogen, onbelast toerental, zaagcapaciteit en vibratie. Naar onze mening zijn dit de belangrijkste eigenschappen om te weten, wanneer je met een zaagmachine gaat werken.

Opgenomen vermogen

Ook is bij de eigenschappen van een handcirkelzaag het opgenomen vermogen een belangrijk aandachtspunt. Opgenomen vermogen wordt ook wel uitgedrukt in de eenheid Watt (symbool W). Niet alleen het verbruik maar ook de kracht van een handcirkelzaag geeft het opgenomen vermogen weer. Een zaagmachine verbruikt bijvoorbeeld 1000 Watt. Dan verbruikt de machine 1000 J (joule/energie) per seconde. Hierbij is de volgende regel ontzettend handig om te weten: “Energie gaat nooit verloren”. Hiermee wordt bedoeld, dat de machine niet alleen 1000 Watt verbruikt, maar ook 1000 Watt (energie) levert.

Toerental onbelast

Geeft aan met welke frequentie de “as” (cirkelzaagblad) ronddraait in een minuut. Deze waarde kan je alleen aanhouden als de machine onbelast aan staat. Dit komt omdat de weerstand (wrijving) van het materiaal invloed heeft op het aantal toeren. Het is te vergelijken met fietsen. Fietsen op een verharde vlakke weg is het onbelaste toerental. En het belaste toerental is fietsen tegen een heuvel op. Als je voor beide evenveel energie (vermogen) zou gebruiken, wat dan? Juist! De snelheid bij het fietsen tegen een heuvel (belast toerental) gaat dan opeens minder snel.

Zaagcapaciteit

Elke machine heeft zijn eigen maximale zaagcapaciteit. De maximale zaagcapaciteit is berekend op basis van de maximale diameter van het zaagblad. Niet alleen een rechte zaagsnede (max. zaagsnede 90°), maar ook onder een hoek van 45° of een andere hoek. De zaagsnede onder een schuine hoek is kleiner, dan onder een rechte hoek. Dit betekent dat bij een schuine hoek, de contactafstand met het te zagen materiaal, een stuk groter is.

Meer weten over de eigenschappen bij een handcirkelzaagmachine? Bekijk dan eens het volgende filmpje.

Vibratie

Elke machine brengt onbedoeld trillingen over naar de gebruiker. De trillingen boven de 5 m/s² zijn schadelijk. De maximale tijd van blootstelling is afhankelijk van de vibratiewaarde. De vibratiewaarde houdt in dat de bij een verdubbeling van de trilling de tijd van blootstelling 4 x zo klein is.

Heb je meer vragen over de eigenschappen van een handcirkelzaag? Dan mag je deze gerust stellen door middel van een reactie. Daarnaast vind je op onze FAQ pagina ook antwoorden op de meest gestelde vragen.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo