Einhell TH-SM 2131 Dual
Einhell TH-SM 2131 Dual

Einhell afkortzaag kopen? De Einhell TH-SM 2131 Dual is een veelzijdige inzetbare kap-, radiaal- en afkortzaag. Dankzij de grote vraag en de vele positieve reacties beschrijft cirkelzaagkopen.nl deze Einhell cirkelzaagmachine. Met een hoog functiegehalte is de TH-SM 2131 in staat om in verschillende hoeken tot 45 graden een zaagsnede te maken. Dankzij de radiaalfunctie kan de Einhell TH-SM 2131 ten opzichte van een doorsnee afkortzaag balken zagen met een maximale breedte van 310 mm.

De bewerking van kunststof, steigerhout en (laminaat-) panelen kan dan ook zonder zorgen worden overgelaten aan deze machine.  Het snel positioneren en markeren van de zaaglijn is met de laserfunctie een makkie! Benieuwd wat deze afkortzaag nog meer in huis heeft? Lees dan snel meer over gebruikersgemak, accessoires, tips en de goedkoopste aanbieders.

Voordeligste Einhell TH-SM 2131 bestellen
Bekijk nu

Eigenschappen TH-SM 2131

TH-SM 2131 Dual
Eigenschappen Einhell TH-SM 2131

U weet nu al wel iets over de Einhell TH-SM 2131 Dual cirkelzaag, maar de machine heeft nog veel meer in huis! Bijvoorbeeld dat de zaagmachine maar 14,064 kg weegt door zijn lichtgewichte spuitgietaluminium werktafel. De radiaalzaag is ook ten opzichte van de zaagtafel zowel links als rechts 45 graden te draaien. Dit is met een handbeweging eenvoudig en snel in te stellen. Het instellen van de zaagdiepte geeft de gebruiker de mogelijkheid om werkstukken met verschillende diktes te zagen. De zaagmachine ondersteund een maximale zaagdiepte van 62 mm.

Zaagdieptes

Bekijk in de tabel hieronder de zaagdieptes die de Einhell TH-SM 2131 kan bereiken in bepaalde verstekposities. Let hierbij op dat ‘90 ° x 90 °’, staat voor ‘vooraanzicht gradenboog x bovenaanzicht gradenboog’.

Zaagblad

plank

Hoek* Breedte Dikte
90 ° x 90 ° 310 mm 62 mm
45 ° x 90 ° links 310 mm 36 mm
45 ° x 90 ° rechts 310 mm 20 mm
90 ° x 45 ° 210 mm 62 mm
45 ° x 45 ° links 210 mm 36 mm
45 ° x 45 ° rechts 210 mm 20 mm

De machine heeft een vermogen van 1800 Watt en is met 230V netspanning direct bedrijfsklaar. Het maximale toerental onbelast is 5000 omwentelingen per minuut. Het vermogen zegt iets over de kracht en de belasting die de machine kan verwerken.  Op zoek naar een mooie locatie voor de Einhell Th-SM 2131 Dual? Hou dan rekening met de afmetingen, want de machine is 725 mm lang, 455 mm breed en 395 mm hoog.

Vanwege zijn radiaalfunctie is de lengte van de machine ten opzichte van een standaard afkortzaag een stuk groter. Gelukkig maken de radiaal voordelen dit meer dan waard. Bekijk het onderstaande filmpje van Einhell (helaas in het Duits), maar geeft wel een goed beeld van de zaagmachine.

TH-SM 2131  Pakket

Einhell levert bij de TH-SM 2131 zaagmachine ook nog verschillende accessoires mee. Waaronder een handleiding, veiligheidsinstructies, werkstukhouder (2x), inbussleutel, extra standvoeten, spaninrichting en een voorgemonteerd zaagblad (48 tanden). Vindt u één zaagblad te weinig? Bestel dan snel meerdere zaagbladen van ‘kreator’. De zaagbladen die Coolblue aanbeveelt zijn:

Einhell TH-SM 2131 review

Bekijk hier onze Einhell TH-SM 2131 review. Nu weet u onderhand wel alle eigenschappen van de  TH-SM 2131 Einhell radiaalzaag, maar de recensies en reviews van andere gebruikers ontbreken. Daarom geeft Cirkelzaagkopen.nl de voor- en nadelen die gebruikers ervaren bij het gebruik van deze radiaal-, verstek- en kapzaag. Bijvoorbeeld de extra zaaglengte zien veel gebruikers als een groot geschenk. Ideaal voor het zagen van steigerplanken. Bekijk hier onze Einhell afkortzaag review voor de TH-SM 2131.

Voordeligste TH-SM 2131
Bestel nu
Voordelen:

 • Bredere werkstukken zagen, zoals steigerplanken
 • 45 graden kantelbaar naar beide kanten.
 • Lasergeleider
 • Krachtige motor met 1800 Watt
 • Stofvrij werken met stofafzuiging
 • Stevige constructie
 • Voelt degelijk aan
 • Prijs kwaliteit
Nadelen:

 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Zaagblad verspringt minimaal bij trekfunctie
 • Kantelfunctie rechts kleinere zaagdiepte
 • Onzuivere zaagsnede
 • Kunststofbeschermkap lage kwaliteit
 • Laser is bij daglicht moeilijk zichtbaar
 • Stofzak is klein

Aanbieders

Genoeg gezien en tevreden? Dan is het nu tijd om eens wat prijzen te vergelijken. Er zijn namelijk veel aanbieders die dit product aanbieden, maar de prijzen die gehanteerd worden zijn niet gelijk. Toch is de Einhell TH-SM 2131 Dual verstekzaag in te delen in een prijsklasse gelegen rond de 145 euro. Deze  afkortzaag is dus niet heel prijzig, waardoor je nog meer plezier zult zagen.

Sommige aanbieders, zoals Coolblue geven de mogelijkheid om de cirkelzaag te bestellen in bundels. Dit houdt in dat bij het bestellen van cirkelzaagmachine + bijbehorende accessoires extra kortingen zijn te verkrijgen. Handig wanneer je al van plan was om meerdere zaagbladen te kopen!

Wil je meer weten over deze Einhell afkortzaag? Laat het ons dan weten in een reactie, wij van Cirkelzaagkopen.nl helpen je graag verder.

Einhell TH-SM 2131 Dual
3.8 (75.64%) 55 vote[s]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *