Metabo KGS 254 M review

De Metabo KGS 254 M valt tussen de Metabo KGS 216 M en de Metabo KGS 305 M in. Als je dacht dat de functionaliteiten bij de KGS 216 M al niet konden worden overschreden, dan zal de KGS 254 M je vast versteld doen staan. Deze zaagmachine beschikt niet alleen over alle eigenschappen van zijn voorganger, maar verbetert deze ook nog eens. De prijs is wel wat hoger, maar dan heb je ook wat! Bekijk onze Metabo KGS 254 review en kom te weten of dit de beste afkortzaag voor jou is.

Het mooie aan de KGS 254 is dat de zaagsneden nog beter kunnen worden gemaakt. Dat maakt de zaagmachine niet alleen geschikt voor amateuristische klussers, maar ook voor de echte professionals. Een interessante cirkelzaag die zijn investering dubbel en dwars terugverdient. Wil je meer weten over de eigenschappen, recensies, het pakket en de goedkoopste aanbieders? Lees dan snel verder, want Cirkelzaagkopen.nl vertelt u alles over de KGS 254 M.

Voordeligste Makita KGS 254M

Metabo KGS 254 M eigenschappen

Zagen met KGS 254 M afkortzaag

De KGS 254 M is uitermate geschikt voor het afkorten van lange planken.

Benieuwd naar de eigenschappen van deze Metabo afkortzaag? Laten we eens beginnen bij het vermogen. De KGS 254 heeft namelijk een vermogen van 1800 watt, waardoor deze voldoende power heeft om zelfs het meest hardnekkige hout te zagen. Dit vermogen is ook wel nodig, want de zaagmachine beschikt over een zaagblad met een diameter van 254 mm (asgat: 30 mm).

De Metabo KGS 254 M is ten opzichte van andere afkortzagen wel zwaarder. De afkortzaag weegt namelijk 17,5 kg. Gelukkig heeft Metabo hier wel rekening mee gehouden door de machine compacte inklap mogelijkheden te geven. Zo is er een handvat, speciaal voor het verstellen van de zaagarm, op de rug van de afkortzaag bevestigd.

Toerental

De kantelbare zaagkop is maar in één richting te kantelen. Dit door de uitstekende motor aan de rechterkant van de KGS 254. Daarnaast kan deze motor een toerental van 4500 omwentelingen per minuut behalen. Ook bezit de 254 M over een lasergeleider. Dit om het positioneren van hout te vereenvoudigen. Vaak wordt er standaard een stofzak meegeleverd, maar deze geeft niet altijd de garantie dat er stofvrij gewerkt kan worden. Daarnaast is het aansluiten van een externe afzuiging bij deze afkortzaag wel mogelijk. Hierdoor kan men een grotere opslagcapaciteit voor het stof realiseren.

De Metabo KGS 254 M kan een zaagdiepte van 90 mm bereiken onder een hoek van 90 graden. Zelfs bij het zagen onder een hoek van 45 graden kan een zaagdiepte van 47 mm bereikt worden. De maximale zaagbreedte is in tegenstelling tot de Einhell TE-SM 2131 met zijn 310 mm, wat minder hoog. Toch valt de 305 mm die de Metabo KGS 254 kan bereiken boven het gemiddelde. Meer dan genoeg lengte om steigerplanken of andere veelgebruikte houtsoorten te zagen. Wil je zagen onder een hoek van 45 graden? Dat kan tot een zaagbreedte van 205 mm.

Waaruit bestaat een KGS 254 M pakket?

Wanneer je een afkortzaag gaat kopen zijn natuurlijk de eigenschappen het meest interessant. Toch is het belangrijk om te weten wat je krijgt voor je geld. Daarom vertellen we in het kort wat er allemaal onder het pakket van de Metabo KGS 254 M wordt verstaan. Allereerst is het belangrijk om te weten dat alles wordt geleverd in een kartonnen doos. Te denken aan een handleiding, gereedschap op het zaagblad te wisselen, materiaalklem, zaagblad (254 mm – 48 tanden) en een stofzak.

Het is ook mogelijk om extra accessoires voor de KGS 254 M te bestellen. Dit zijn accessoires, zoals een cirkelzaagblad of onderstel. De accessoires die worden aangeraden voor de Metabo KGS plus afkortzaag zijn:

Metabo KGS 254 M zaagblad bestellen doe je net als de afkortzaagmachine eenvoudig online. Het is verstandig om over meerdere zaagbladen te beschikken, zodat je altijd kunt blijven zagen. Tevens is niet ieder zaagblad geschikt voor elk soort materiaal.

In onderstaand filmpje kun je goed zien wat er wordt meegeleverd met de KGS 254 M plus cirkelzaag. Aan het eind van het filmpje worden de functionaliteiten en de mogelijkheden ook nog even getoond. Bekijk snel het filmpje en krijg meer duidelijkheid over deze fantastische afkortzaag!

Review: wat zeggen anderen?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat andere gebruikers van de Metabo KGS 254 plus afkortzaag vinden. Daarom heeft Cirkelzaagkopen.nl speciaal voor u vele reviews van andere gebruikers verzameld. De ervaringen zijn vervolgens opgedeeld in voor- en nadelen.

Voordelen

 • Veel mogelijkheden
 • Stille zaag
 • Haaks zagen
 • Stabiele machine
 • Gebruiksvriendelijk
 • Redelijk goed te verplaatsen
 • Grote stukken hout zagen
 • Goede prijs- kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Te dun zaagblad
 • Stofzak snel vol
 • Laser
 • Onduidelijke gebruiksaanwijzing
 • Rechterzijde spanklem werkt niet goed
 • Veel zaagstof
 • Zware machine
 • Grote machine

Metabo KGS 254 M kopen?

Nu zal je onderhand wel alles weten over de KGS 254 M, toch? Dan is het nu tijd om de aanbieders van deze robuuste zaagmachine te gaan vergelijken. Het is dan vaak niet slim om alleen op de naamsbekendheid een aanbieder te kiezen. Tenslotte levert elke aanbieder hetzelfde product, maar de prijzen en de kwaliteit waarmee het wordt geleverd verschilt nogal. Daarom hieronder een lijst met de aanbieders van de KGS 254 M. Zoals is af te lezen varieert de prijs rond de 300 euro. Voor de functies en het gebruikersgemak is de prijs- kwaliteitsverhouding van deze afkortzaag dan ook zeer goed.

Metabo afkortzaag KGS 254 M aanbieding?

Op zoek naar een Metabo KGS 254 M aanbieding? Dan is het verstandig om meerdere webwinkels te raadplegen, want hier worden om de zoveel tijd leuke aanbiedingen gegeven. Echter hebben we je het makkelijk gemaakt, en de voordeligste aanbieder voor je opgezocht. Bekijk deze hieronder:

Heb je nog vragen of wil je ervaringen delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Zo komen we samen nog meer te weten over de Metabo KGS 254 M afkortzaag.

 1. Is er ook een onderstel verkrijgbaar die ik kan gebruiken voor deze afkortzaag?

  • Hallo Paula,

   Ja er is een onderstel die je kunt gebruiken voor de KGS 254 M afkortzaag van Metabo. Dit onderstel draagt ook wel de naam ‘Metabo machinestandaard UMS’ en heeft een werktafel hoogte van 83 m en een gewicht van 12 kilo. Wel moet je rekening houden dat je inclusief balken de tafel niet zwaarder mag belasten dan 250 kilo.

   Hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd

   Met vriendelijke groet,

   Team Cirkelzaagkopen.nl

Cirkelzaagkopen.nl
Logo