Hitachi C7SS Review

Hitachi C7SSDe Hitachi C7SS is een compacte en makkelijk hanteerbare handcirkelzaag. Het product behoort tot de HSP-lijn van Hitachi. De afkorting ‘HSP’ staat voor Hitachi Semi Professional. Dit houdt in dat de Hitachi cirkelzaag veel te bieden heeft als we kijken naar prestaties. Nu vraag je je misschien af waarom wij een hele pagina beschikbaar stellen alleen voor de Hitachi C7SS? Nou, dat heeft vooral te maken met de vraag vanuit de markt en het aanbod van de Hitachi C7SS. Deze sluiten namelijk perfect op elkaar aan.

Zo heeft de C7SS van Hitachi niet alleen een grote zaagcapaciteit, maar is die ook nog eens verkrijgbaar voor minder dan 100 euro. Ideaal om een breed scala aan balken en planken te zagen met een professionele machine die betaalbaar is. In deze blog vertellen we je dan ook alles over de eigenschappen tot het gebruikersgemak. De C7SS bestellen? Maak dan gebruik van onderstaande button.

Voordeligste Hitachi C7SS bestellen?

Productbeschrijving Hitachi C7SS

Je bent hier dus voor een handcirkelzaag met een hoge zaagcapaciteit, maar die wel voordelig is. Daar gaan wij dus nu meer over vertellen, want wat kan de zaagmachine nou eigenlijk bieden als we kijken naar de eigenschappen? Hieronder verdelen we de eigenschappen van de cirkelzaag op in een aantal kopjes. Te denken aan zaagcapaciteit, vermogen/kracht en functionaliteiten. Laten we eens beginnen om de zaagcapaciteit van de Hitachi C7SS te beschrijven.

Zaagcapaciteit

Zaagcapaciteit Hitachi C7SSDe zaagcapaciteit van de Hitachi C7SS is erg indrukwekkend. De machine beschikt over een zaagblad met een diameter van 190 mm en een asgat van 30 mm. Ideaal om extra dikke planken of balken te zagen. De diepte die de cirkelzaag kan behalen is afhankelijk van de hoek waarin je zaagt. Als de hoek 90 graden (recht naar beneden) is dan kun je 68 mm dik hout zagen. Bij een hoek van 45 graden verlies je zo’n 23 mm aan diepte. Hier kun je een diepte bereiken van 45 mm. Over het algemeen is dit meer dan voldoende.

Kracht

kracht-c7ss-hitachiDe kracht van de machine wordt uitgedrukt in vermogen. Vermogen zegt iets over de weerstand die de machine kan verwerken. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de zaagcapaciteit kan zijn. Deze machine heeft een vermogen van 1010 watt. Wat gemiddeld genomen voor die prijs erg hoog is. Zijn broer de Hitachi C9U2 heeft zelfs een vermogen van 2000 watt. Dat is ook terug te zien in de prijs, want deze kost al snel meer dan 200 euro.

Functionaliteiten

Invalfunctie C7SSDe functionaliteiten van de Hitachi C9U2 mogen ook niet ontbreken. Het was te verwachten dat er zou worden bezuinigd op functionaliteiten. Een handcirkelzaag met zo’n hoge zaagcapaciteit voor zo weinig geld was ook al te mooi om waard te zijn. De machine beschikt dus niet over een lasergeleider en geleiderail, maar wel over een invalfunctie. Ook kun je er een stofafzuiging op aansluiten (bv. een externe stofzuiger).  Daarnaast heeft de machine een gewicht van 3,4 kg. Dit is tamelijk licht en wat nog meer opvalt is de snoerlengte! De kabel is maar liefs 5 meter lang, wat perfect is om ongehinderd lange planken te kunnen zagen.

Hitachi C7SS review

Nu weet je al meer over de Hitachi C7SS, maar hoe denken gebruikers hierover? Dat de machine een vermogen heeft van 1010 watt is mooi. Toch kunnen de eigenschappen nog zo mooi zijn de waarheid achterhaalt hem wel. Daarom vertellen wij jou alles over de stand van zaken. Dit doen wij door middel van een opsomming die is opgedeeld in voor- en nadelen. Ideaal om met één snelle blik te bepalen of de C7SS wel echt levert wat wordt gezegd.

Voordelen

 • Niet zwaar
 • Niet teveel lawaai
 • Grote zaagdiepte
 • Stabiele voet
 • Sterke machine
 • Compact
 • Lage prijs
Nadelen

 • Geen koffer meegeleverd
 • Plastic beschermkamp
 • Uitstoot zaagstof
 • Zaagblad langzame stop

Cirkelzaagkopen.nl
Logo