Klusbedrijven profiteren van aantrekkende woningmarkt

De woningmarkt toonde al een klein herstel aan in het laatste kwartaal van 2014 en ook in 2015 zet deze trend zich voort. Naast dat er meer huizen verkocht worden is het ook belangrijk om te weten dat woningen t.o.v. het dieptepunt in 2013 gemiddeld met 3,6% meer opleveren. Een forse stijging dus! Deze trend komt ook ten goede voor de bouwmarkten en klusbedrijven in Nederland. Een win-win situatie dus.

Kunnen we verder herstel verwachten?

Natuurlijk hopen we dat de herstel op de woningmarkt zich zal blijven continueren. Echter moeten we wel realistisch blijven en concluderen dat er nog een lange weg te gaan is. De huizenprijzen zijn nog lang niet op het niveau van voor de crisis en het is nog maar de vraag of dat niveau ooit weer bereikt wordt. Voor nu is het positief dat de woningmarkt iets aantrekt zodat het ook direct weer werkgelegenheid oplevert in de bouwsector.

Ook bouwmarkten zien omzet stijgen

Dat de woningmarkt de ‘hoeksteen van de samenleving’ is blijkt wel weer. De woningmarkt trekt iets aan en daardoor zien we ook dat bouwmarkten hun omzet zien stijgen. Vooral via het internet worden veel bouwproducten aangeschaft. Ook voor het komende jaar wordt verwacht dat de stijging doorzet.

Goed nieuws voor lokale klusbedrijven

Dat het consumentenvertrouwen stijgt en de woningmarkt iets aantrekt is goed nieuws voor lokale klusbedrijven. Ook i.v.m. het lage btw-tarief van 6% zorgt dit voor een positieve trend. Wanneer woningen verkocht worden is een logische stap om te gaan verbouwen en klusjes uit te besteden aan een klusbedrijf. Gevolg daarvan is dat de bouwmarkten weer hun omzet zien stijgen. Het klinkt allemaal logisch, maar lange tijd was dit niet vanzelfsprekend. Met name in de bouwsector zijn er ontzettend veel zzp’ers sinds de crisis. Allemaal vakmensen die vaak uit nood zelfstandig ondernemer zijn geworden. Gelukkig voor deze grote groep trekt de woningmarkt weer aan en kunnen ze weer volop klussen. We hopen dan ook van harte dat deze positieve trend op de woningmarkt door zal zetten.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo