Makita 2712 review

Moet je met enige regelmaat grote zaagklussen uitvoeren? En wil je het uitvoeren van deze zaagklussen zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken? Dan is het aan te raden om voor een tafelzaag met onderstel te kiezen. Dankzij een tafelzaag kun je ook grote houten planken afkorten, terwijl het onderstel voor veel gemak zorgt.

Spreekt een tafelzaag met onderstel je nu al aan? Dan sluit de Makita 2712 mogelijk perfect op je wensen aan. In deze Makita 2712 review bespreken wij deze tafelzaag van Makita graag van A tot Z. We bespreken de belangrijkste specs, de belangrijkste voordelen en de belangrijkste nadelen. Hierbij baseren wij ons op onze eigen bevindingen én op de bevindingen van gebruikers van de Makita 2712.

Op voorhand kunnen we één ding concluderen: de Makita 2712 is een veelbelovende zaagmachine. De beoordelingen over deze cirkelzaag zijn namelijk erg positief, terwijl de zaagmachine ook behoorlijk populair is. In deze uitgebreide Makita 2712 review vertellen we je hier graag meer over.

Weet je nu al zeker dat dit dé tafelzaag voor je is? Of wil je graag nu al meer weten over het prijskaartje van de Makita 2712? Wij hebben de beste prijzen voor de Makita 2712 in onderstaande tabel op een rijtje gezet:

€446,49
Gereedschappelijk.nl
€484,99
Gereedschapcentrum.nl
€489,07
Op voorraad
Toolmax.nl

Voordelen van de Makita 2712

Wat is voor jou de reden dat je bij deze Makita 2712 review uitgekomen bent? Heeft dit te maken met het feit dat je interesse in deze tafelzaag hebt? Dan hebben we goed nieuws voor je: deze tafelzaag brengt de nodige voordelen met zich mee. Met name over de volgende voordelen zijn wij erg enthousiast:

 • Deze tafelzaag is bijzonder fijn en handig te bedienen
 • Met deze tafelzaag zaag je grote objecten moeiteloos op maat
 • De Makita 2712 zaag je allerlei materialen door
 • De machine is krachtig én betrouwbaar
 • De machine biedt veel handige extra’s
 • De prijs-kwaliteitsverhouding van de Makita 2712 is prima

Fijne en handige bediening

Deze tafelzaag van Makita bestaat in de basis uit twee onderdelen: een cirkelzaagblad en een onderstel. Met name dankzij dit onderstel werk je op een onwijs fijne manier:

 • Je hoeft nooit meer bukkend te zagen. Als je een object wilt zagen, leg je dit object op de zaagtafel. Doordat het onderstel vrij hoog is (81 centimeter), werk je op een aangename manier.
 • Je kunt de machine makkelijk verplaatsen. Makita heeft het onderstel ook nog van wieltjes voorzien. Met dank aan deze wieltjes verplaats je de Makita 2712 gemakkelijk.
 • Je kunt allerlei objecten afkorten. Hier komen we verderop in deze Makita 2712 review graag even op terug.

Tijdens het zagen geniet je sowieso van veel gemak. De machine doet prima zijn werk, zaagt snel en beschikt over de nodige veiligheidsfeatures. Wij adviseren je – ondanks alle veiligheidsfeatures – wel om altijd een veiligheidsbril en werkhandschoenen te dragen.


Zoals je op de foto al kunt zien, beschikt deze machine over slechts een paar knoppen. Met die knoppen ben je in staat om de machine volledig naar wens te bedienen. De ervaring van andere gebruikers op dit gebied is erg positief; zij benoemen in veel beoordelingen dat de bediening volledig naar wens is.

Voor grote objecten geschikt

Een belangrijk kenmerk is dat de Makita 2712 ook voor grote objecten geschikt is. Met deze tafelzaag kun je werkstukken van wel 2 meter lang doorzagen. Dit is onder meer te danken aan de handige tafelverbreding.

Dankzij deze verbreding vergroot je het werkvlak, waardoor je nóg grotere objecten op wens af kunt korten. Mocht je geen gebruik van de tafelverbreding maken, kun je alsnog vrij grote objecten afkorten. Ook dit is weer te danken aan het handige en grote onderstel.

Wat hierbij overigens een groot voordeel is, is dat je erg nauwkeurig zaagt. Dit is te danken aan allerlei handige extra’s die je meegeleverd krijgt. Verderop in deze Makita 2712 review komen we hier graag uitgebreid(er) op terug.

Voor allerlei materialen geschikt

Wat voor materialen wil je graag met de Makita 2712 doorzagen? Voor deze tafelzaag maakt dit in de basis niet uit. Deze machine is namelijk krachtig én is daarmee in staat om allerlei materialen af te korten.

Je bent bijvoorbeeld in staat om dikke houten planken af te korten. Hoe dik deze planken maximaal mogen zijn? Het gaat hierbij om houten planken met een maximale dikte van 85 millimeter. Dit is namelijk de maximale zaagdiepte van de Makita 2712.

Leuk detail: met de Makita 2712 ben je ook in staat om in verstek te zagen. Ook over die zaagspecificaties zijn wij behoorlijk te spreken. Voor het overzicht zetten we alle zaagspecificaties even voor je op een rijtje:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 85 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 58 mm

 Overigens is de zaagkop alleen naar links te kantelen.

Krachtig en betrouwbaar

Dat Makita kwaliteit levert, blijkt duidelijk bij de Makita 2712. Dit is een uiterst betrouwbare en hoogwaardige tafelzaag waar je jarenlang van kunt genieten. Dit is onder meer te danken aan de robuuste constructie en de gebruikte onderdelen.

Zo heeft Makita voor een duurzame en krachtige motor gezorgd. Deze motor is op de juiste manier beschermd, waardoor het zaagsel en stof zich niet tot in de motor kan nestelen. Dit merk je duidelijk terug aan de lange levensduur.

Tijdens deze lange levensduur geniet je van het vermogen van maar liefst 2000 Watt. Dankzij dit vermogen zijn de hierboven benoemde zaagspecificaties mogelijk.

Bijkomend voordeel: door dit vermogen zaagt deze zaagtafel ook nog eens snel. Zelfs als je grote objecten af wilt korten, doe je dit snel en probleemloos met de Makita 2712. Met dank aan de krachtige motor én ook het handige onderstel.

Nog een bijkomend voordeel: Makita heeft deze zaagmachine van een 315 mm zaagblad voorzien. Ook dit zaagblad draagt bij aan het snel uitvoeren van grote zaagklussen.

Veel handige extra’s

Kies je voor de Makita 2712? Dan kies je indirect voor de nodige extra’s. Deze machine beschikt over onder meer de volgende handige extra’s:

 • Stofzuigeraansluiting: Makita heeft deze zaagtafel van een stofzuigeraansluiting voorzien. Door je stofzuiger op deze aansluiting aan te sluiten, hou je de werkplek netjes schoon.
 • Handgrepen: voor het transporten komen zowel de wieltjes als de handgrepen goed van pas. Met dank aan deze handgrepen rijd je deze tafelzaag nog makkelijker naar de gewenste werkplek toe.
 • Verstekgeleider: nauwkeurig in verstek zagen is dankzij de verstekgeleider een stuk makkelijker. In een hoek zagen is hiermee gewoonweg een heel stuk makkelijker.
 • Parallelgeleider: wil je een groot object nauwkeurig afkorten? Dan komt de parallelgeleider goed van pas. Door deze geleider langs het object te leggen, weet je 100% zeker dat je een 100% nauwkeurige zaagsnede maakt.
 • Duwstok: met de duwstok geniet je van extra veiligheid tijdens het zagen. Het laatste stuk van de houten plank duw je met duwstok, zodat je hand niet te dicht in de buurt van het zaagblad komt.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Dat de Makita 2712 een prima zaagmachine is, blijkt duidelijk uit deze review. Toen wij naar het prijskaartje van deze zaagtafel keken, waren we lichtelijk verbaasd. Wij hadden namelijk verwacht dat je voor deze zaagtafel veel meer geld zou moeten betalen.

Wat je voor de Makita 2712 moet betalen? Je kunt uitgaan van een bedrag van ongeveer 460 euro. Koop je deze zaagtafel als professional? Dan kun je uiteraard de BTW terugvragen. Deze zaagtafel kost exclusief BTW 380 euro; dat vinden wij een meer dan prima prijskaartje.

Nadelen van de Makita 2712

Zijn wij en andere gebruikers volledig te spreken over de Makita 2712? Nee, dat is niet het geval. Net zoals bij alle andere zaagmachines zijn we ook bij deze variant op enkele nadelen gestuit. De belangrijkste nadelen van de Makita 2712 hebben we op een rijtje gezet:

 • Deze zaagtafel is ongekend zwaar
 • Deze zaagtafel is lastig in elkaar te zetten
 • De kabel had wat langer gemogen
 • Je krijgt slechts één zaagblad meegeleverd
 • De Makita 2712 beschikt niet over een lasergeleider

Ongekend zwaar

Wil je de Makita 2712 graag verplaatsen? Dan komen de wieltjes en handgrepen maar al te goed van pas. De zaagtafel zelf weegt namelijk ruim 52 kilogram. Om deze zaagtafel op te tillen, zou je dus over de nodige kracht moeten beschikken. Probeer daarom in alle situaties van de wieltjes gebruik te maken.

Lastig in elkaar te zetten

Voor het monteren van deze zaagtafel heb je de nodige tijd nodig. Ook is het wenselijk dat je deze zaagtafel met twee personen in elkaar zet. Des te meer handjes je tot je beschikking hebt, des te beter/handiger je de zaagtafel in elkaar zet.

Kabel had wat langer gemogen

Makita heeft deze zaagmachine van een 3 meter lange kabel gezien. Wij zouden persoonlijk een iets langere kabel fijner hebben gevonden. Je moet nu binnen een straal van 3 meter op zoek gaan naar een stopcontact. Mocht er geen stopcontact aanwezig zijn, kun je uiteraard ook voor een verlengsnoer kiezen.

Slechts één zaagblad meegeleverd

Bij aanschaf van de Makita 2712 krijg je slechts 1 zaagblad meegeleverd. Het gaat hierbij om een 40-tands zaagblad met een diameter van 315 mm. Graag hadden wij gezien dat je nóg een zaagblad meegeleverd zou krijgen, maar dat is niet het geval. Mocht je een extra zaagblad nodig hebben, moet je deze nog los bijbestellen.

Heeft geen lasergeleider

Dankzij de langsgeleider, parallelgeleider en verstekgeleider zaag je nauwkeurig met de Makita 2712. Wij hadden echter ook graag gezien dat deze machine een lasergeleider zou hebben. Dat is helaas niet het geval.

Wat zeggen andere gebruikers?

Eerder in deze Makita 2712 review stelden wij dat dit een populaire zaagtafel is. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid beoordelingen, bijvoorbeeld bij onze partner Coolblue. Bij deze webshop hebben ruim 20 mensen een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 9,3 is. Een bijzonder hoge gemiddelde score dus!

In deze beoordelingen komen enkele voordelen uitgebreid aan bod. Zo benoemen veel mensen de kracht van de machine, de uitbreidingsmogelijkheden en de wieltjes. Ook benoemen veel gebruikers dat de machine niet overdreven veel lawaai produceert.

Andere gebruikers roemen de veelzijdigheid van de Makita 2712. Zij benoemen dat je allerlei materialen en objecten op de gewenste manier af kunt korten. Iets waar wij ons volledig bij aansluiten; dit is qua mogelijkheden echt een magnifieke zaagtafel.

Wat zit er in de doos?

Kies je ervoor om de Makita 2712 te bestellen? Dan krijg je de volgende attributen geleverd:

 • De Makita 2712
 • Het 40-tands zaagblad (315 mm)
 • Langsgeleider
 • Ringsleutel
 • Duwstok
 • Steeksleutel
 • Nokkensleutel

Over deze accessoires zijn wij op zich te spreken. Het enige wat in onze ogen dus ontbreekt, is nog een extra zaagblad. Gelukkig kun je een extra zaagblad makkelijk bij één van onze partners bestellen.

8Expert Score
Conclusie

De Makita 2712 is een meer dan prima zaagtafel. Het onderstel is magnifiek, de cirkelzaag werkt subliem en je zet deze machine voor tal van zaagklussen in. Hierbij geniet je van de kracht (2000 Watt), van het gemak en van de vele mogelijkheden. Ondanks al deze voordelen kost de Makita 2712 niet de hoofdprijs.

Alternatieven

Scheppach TS310 12”

Als de Makita 2712 niet helemaal op je wensen aansluit, kun je mogelijk beter voor deze Scheppach zaagtafel kiezen. Deze zaagtafel is qua design grotendeels vergelijkbaar met de Makita zaagtafel. De maximale zaagdiepte komt ook bijna overeen, terwijl beide zaagtafels ruim 50 kilogram wegen.

Beide zaagtafels vertonen overeenkomsten, maar hebben ook belangrijke nadelen. Zo is deze machine nog krachtiger (2200 Watt) en iets duurder. Bij aanschaf krijg je echter wel direct twee zaagbladen geleverd.

Bosch GTS 635-216 + GTA 560

Gaat je voorkeur uit naar een compactere zaagtafel? En wil je de zaagtafel vooral voor kleinere objecten gebruiken? Dan sluit deze combideal van Bosch mogelijk perfect op je wensen aan. Deze set bestaat uit een krachtige zaagtafel in combinatie met een handig onderstel.

Belangrijk voordeel is dat deze variant een stuk minder weegt; 22 kilogram slechts. Daarmee verplaats je deze zaagtafel dus een heel stuk makkelijker dan bij de Makita 2712 het geval is. Deze zaagtafel is echter wel minder krachtig, heeft een kleiner zaagblad (216 mm) en kost bijna 100 euro meer.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo