Wat is CNC verspanen precies? En wat heb je hiervoor nodig?

Verspanen is een algemene term voor het bewerken van materiaal, waarbij bepaalde delen van het materiaal weggenomen worden. Dit kan gebeuren door een product te frezen, te boren, te zagen of te huren. Verspanen kom je dan ook vooral in de bewerkingsbranche tegen, waaronder hout-, metaal- en kunststofbewerking.

Verspanen hoeft niet altijd met de hand te gebeuren. Als je een product machinaal wilt laten bewerken, kun je hiervoor gebruik maken van een CNC machine. Met een CNC machine breng je het CNC verspanen naar een ongekend hoog niveau.

Delen van materiaal wegnemen

Het is bij verspanen zaak om delen van het materiaal weg te nemen. Op die manier kan het gewenste eindresultaat verkregen worden. Dit kun je met de hand doen, maar daarmee werk je niet op een al te nauwkeurige manier. Bovendien is dit veel handmatig werk, waardoor het produceren van producten erg arbeidsintensief is.

Met CNC verspanen geniet je van veel mogelijkheden. Dit komt onder meer doordat een CNC machine veel verspanende bewerkingen uit kan voeren. Je kunt hierbij denken aan boren, brootsen, draaien, frezen, kotteren, steken, vijlen, slijpen, honen, tappen en zagen. Je bent hiermee in staat om elk gewenst eindproduct te fabriceren.

CNC verspanen; de voordelen

Voor bovengenoemd probleem biedt een CNC machine uitkomst. Met CNC verspanen ben je in staat om delen van materiaal weg te nemen, waardoor het gewenste eindproduct verkregen kan worden. CNC verspanen voordelen brengt hierdoor de nodige voordelen met zich mee:

  • Het produceren van producten verloopt erg accuraat. De nauwkeurigheid van een CNC machine is ongekend te noemen. CNC verspanen verloopt dankzij de CNC machine tot in perfectie, waardoor elk eindproduct nauwkeurig is.
  • Een CNC machine hoeft slechts één keer ingesteld te worden. Wil je graag CNC verspanen? Schaf hier een CNC machine voor in en ontwikkel het gewenste product. Dit product kun je nu in het geheugen van de CNC machine programmeren, waardoor de machine voor je aan de slag gaat. De machine is in staat om, op basis van deze ene programmering, een oneindige hoeveelheid producten te produceren. Bij al deze producten ben je van de gewenste nauwkeurigheid verzekerd.
  • Bij CNC verspanen geniet je van een flinke kostenbesparing. Dit komt onder meer doordat de producten niet meer met de hand gefabriceerd moeten worden. Dit komt de nauwkeurigheid ten goede, maar ook de uiteindelijke snelheid van het productieproces. Je geniet dus van betere producten, terwijl je hier minder arbeid voor in hoeft te zetten. Dit zorgt op termijn voor een flinke kostenbesparing.

Wil je van deze voordelen profiteren? Om te CNC verspanen, heb je wel de juiste expertise nodig. Je hebt bijvoorbeeld mensen nodig die de machine op de juiste manier in kunnen stellen. 

Wat heb je nodig voor CNC verspanen?

Klinkt CNC verspanen bij jou als muziek in de oren? Voordat je van de vele voordelen kunt profiteren, heb je meerdere zaken nodig. Deze zaken zetten we overzichtelijk voor je op een rijtje:

  • Een geschikte CNC machine. Je hebt voor CNC verspanen uiteraard een geschikte CNC machine nodig. Je kunt hiervoor tussen meerdere soorten machines kiezen, waarbij elke machine specifieke voordelen biedt. Zo kun je kiezen tussen een 3-, 4- en 5-assige CNC machine kiezen.
  • Kennis voor het programmeren. Om de CNC machine naar wens in te stellen, heb je de juiste kennis nodig. Zo moet de juiste kennis in huis zijn voor het programmeren van de CNC machine. Als je deze kennis niet in huis hebt, kun je hier mogelijk een externe specialist voor inschakelen.
  • Voldoende ruimte. CNC machines zijn over het algemeen geen kleine machines. In je productiehal heb je daarom voldoende ruimte voor de CNC machine nodig. Gelukkig heb je de keuze uit veel CNC machines. En daarmee ook uit meerdere afmetingen.

CNC verspanen; perfect toekomstbeeld

Het toekomstbeeld van CNC verspanen ziet er rooskleurig uit. CNC verspanen is sowieso al van deze tijd, waarbij het de verwachting is dat de CNC machines alsmaar beter worden. Dat stelt je in staat om nóg makkelijker/beter de beste producten te ontwikkelen. Je geniet van een indrukwekkende nauwkeurigheid en ook van een kostenbesparende automatisering. Nu, maar ook in de toekomst!

Wil je een CNC klus laten doen in Rotterdam, kijk dan eens bij Edustry, daar vind je gemakkelijk een Rotterdam CNC & Metaalbewerking bedrijf.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo