Makita LS1018L Review

MAKITA LS1018LDe Makita LS1018L is de afkortzaag met een breed scala aan functies. Te denken aan de standaard functionaliteiten, zoals lasergeleider en stofzak. Makita heeft vele afkortzagen op de markt gebracht. Toch heeft de Makita LS1018L de beste recensies als het gaat om gebruikersgemak en mogelijkheden. Nu ontbreekt het vaak aan een duidelijke productomschrijving. Dat is ook één van de redenen dat Cirkelzaagkopen.nl een blog hierover schrijft.  Tijd om u eens wat meer te gaan vertellen over deze prachtige afkortzaag. Na het lezen van dit artikel weet u in ieder geval alles over de LS1018L afkortzaag van Makita. U kunt denken aan reviews, prijzen, aanbieders en eigenschappen. Meer dan genoeg redenen om snel verder te lezen!

Voordeligste Makita LS1018L bestellen?

Functionaliteiten Makita LS1018L

De LS1018L van Makita heeft een opgenomen vermogen van 1430 Watt. Dat is voor een afkortzaag meer dan voldoende. Tenslotte is het opgenomen vermogen gebaseerd op de diameter van het zaagblad. Hoe groter het zaagblad hoe hoger het opgenomen vermogen moet zijn. Daar komt nog eens bij kijken dat er een onbelast toerental van 4300 kan worden bereikt. De 4300 staat voor het aantal keer dat een zaagblad kan ronddraaien in een minuut.

Softstart

Handig is de softstart! Iets wat de Makita LS1018L dan ook zeker heeft. Softstart geeft aan dat de machine niet direct het optimale toerental heeft, maar langzaam aanloopt. Dit voorkomt dat er een groot bewegingsverschil is tussen plank en zaagblad. Het verschil zal duidelijk voelbaar zijn tussen een zaagmachine met of zonder softstart.

Verstekzagen

MAKITA LS1018L verstekzagenWilt u verstekzagen dan is dat geen probleem met de LS1018L van Makita. Hou er wel rekening mee dat verstekken voor Links max. 47 graden is en rechts 60 graden. Ditzelfde geldt wanneer u het zaagblad wilt kantelen. Veel afkortzagen hebben een grotere kantelmogelijkheid naar één kant. Dit is bij de Makita LS1018L niet het geval. Naar zowel links als rechts is het zaagblad 45 graden te kantelen.

Zaagcapaciteit

LS1018L dieptezagenNatuurlijk kan de zaagcapaciteit of beter gezegd de zaagdiepte niet ontbreken. De zaagdiepte is zowel in een rechte (90 graden) als schuin kantelbaar (45 graden) 91 mm. Dat is voor een afkortzaag van dit kaliber erg diep. Daar blijft het niet bij, want de afkortzaag van Makita heeft ook nog eens een trekfunctie. Dit betekend dat er een grote zaagbreedte kan worden bereikt. De zaagbreedte is in 90 graden 310 mm en in 45 graden verstekzagen 220 mm.

Zaagblad

Voor de Makita LS1018L zijn zaagbladen met een diameter van 255 tot 260 mm het meest geschikt. Dat is ook wel nodig met de zaagdiepte van 91 mm. Let wel op de asgat diameter van een zaagblad. Deze moet namelijk wel 30 mm zijn. Asgat te groot van het cirkelzaagblad? Dan is het mogelijk om verloopringen te gebruiken.

Afmetingen

De machine heeft een grote van 536 mm in de lengte, 825 mm in de breedte en 633 mm in de hoogte. Hou rekening met de trekfunctie. Installeer de machine en kijk of de radiaalbuizen van de trekfunctie volledig uitgeschoven kunnen worden.

Geluidsdruk

Lawaai is vervelend en dat moet natuurlijk zo laag mogelijk zijn. Het is vaak toch verstandig om gehoorbescherming te dragen. Het geluidsdrukniveau van de Makita LS1018L is namelijk 97 dB (A). Wat meer dan 10 dB (A) boven het acceptabele geluidsdrukniveau ligt. Ook heeft de machine handvatten met softgrip. Naast ongewenst geluid produceert de machine ook trillingen die niet gewenst zijn. De vibratie die ontstaat bij hout is 1,5 m/s2.

Overige specificaties

Andere specificaties zijn bijvoorbeeld de as blokkering. Wat het verwisselen van een zaagblad een stuk makkelijker maakt. Dan is het gewicht ook niet geheel onbelangrijk, wat namelijk 19,9 kg is. Het is wel wat gewicht, maar eenmaal geïnstalleerd was het de moeite meer dan waard.

Ook is de kabellengte niet geheel onbelangrijk, maar liefst 2,5 meter. Voldoende lengte om de geschikte locatie te vinden met stroomvoorziening. Bij het uitzetten zal de machine in een aantal tellen gestopt zijn. Dit komt door de gemonteerde elektrische rem. Die het remproces van het zaagblad versneld.

LS1018L accessoires

Wat wordt er allemaal meegeleverd met de Makita LS1018L? Dat is iets waar veel klanten niet aan denken, maar toch zeker een aandachtspunt is! Want niet elke aanbieder biedt dezelfde accessoires aan bij deze afkortzaag. Het is daarom ook belangrijk om zelf goed op te letten. Een aantal accessoires die eigenlijk in alle gevallen worden meegeleverd zijn.

Allereerst een handleiding om nog eens even alles rustig door te nemen. Ook wordt een HM-zaagblad meegeleverd met een diameter van 260 mm, zaagdikte 2,3 mm en een asgat van 30 mm. Vindt u een tafelverbreder handig? Zo ja, want dan heeft u geluk! Overige bijgeleverde accessoires zijn een dopsleutel 13 (verwisselen zaagblad), Geodriehoek en een stofzak.

Ontbreken er volgens u nog accessoires? Dan is het ook mogelijk om een aantal accessoires los bij te bestellen. Dit kan zijn een onderstel, zaagbladen of beschermmiddelen. Hieronder ziet u een aantal optionele accessoires.

Zaagbladen

Reviews

Natuurlijk kunnen makita ls1018l reviews ook niet ontbreken. Er zijn namelijk nogal wat meningen die gebruikers graag met u willen delen. Cirkelzaagkopen.nl heeft een aantal recensies van andere gebruikers verzameld. Dit geeft u een goed beeld over wat anderen van deze afkortzaag vinden. De reviews zijn weergegeven in voor- en nadelen.

Voordelen

 • Sterk
 • Nauwkeurig
 • Moer sleutel
 • Groot zaagbereik
 • Kwaliteit
 • Mooi design
 • Veiligheid & duurzaamheid

Nadelen

 • Laser lastig in te stellen
 • Laser op batterijen
 • Zware machine
 • Stofzak beperkte mogelijkheden
 • Onduidelijke handleiding

Makita LS1018L kopen

Bent u tevreden over de LS1018L afkortzaag van Makita? Dan komt dan nu het moment om prijzen te gaan vergelijken. Veel aanbieders bieden deze Makita afkortzaag aan, maar welke is nou de beste? Allereerst is het vergelijken van prijzen een belangrijk punt. Ook moet u goed kijken naar de accessoires die worden meegeleverd. Sommige aanbieders leveren soms extra zaagbladen mee. Wij hebben alvast de beste deals voor je op een rijtje gezet:

Cirkelzaagkopen.nl
Logo