Makita LF1000 Review

De Makita LF1000 afkortzaag is niet voor niets door Cooblue gekozen als Coolblue’s keuze. Deze afkortzaag is namelijk niet alleen heel krachtig maar ook zeer veilig door de ingebouwde beveiliging. Met deze afkortzaag, die tevens ook als zaagtafel te gebruiken is, richt Makita zich op de professionele doelgroep. De machine is te krijgen voor een bedrag van ongeveer €764. Geen koopje dus, maar wel elke cent waard!

In dit artikel zetten we alles voor je op een rijtje. We kijken naar de voor- en nadelen van deze Makita en we laten zien wat andere gebruikers van dit apparaat vinden. Wil je deze zaag direct via de goedkoopste aanbieder bestellen? Gebruik dan onderstaande button.

Voordeligste Makita LF1000 Afkortzaag

Voordelen van de Makita LF1000

Te gebruiken als afkort- en tafelzaag

Een groot voordeel van deze veelzijdige afkortzaag, is dat hij ook als tafelzaag te gebruiken is. Dit kan zelfs sleutelvrij! Hierdoor kijken we ook opeens heel anders naar de prijs van deze zaag, je hebt immers geen losse zaagtafel meer nodig.

Veiligheid staat voorop

Makita maakt zaagmachines van hoge kwaliteit die ook nog eens heel veilig zijn. Deze Makita LF1000 beschikt zowel over overbelastingsbeveiliging als nulspanningsbeveiliging. Hierdoor kun je deze zaag nooit overbelasten en na stroomuitval zal de machine niet vanzelf weer aangaan. Ook beschikt deze Makita over een softstart functie. Zo start je dit apparaat op zonder dat je het risico loopt dat de stoppen doorslaan.

Kantelbare zaagkop

De Makita LF1000 beschikt over een naar 2 kanten kantelbare zaagkop. Verstek zagen is dus geen probleem.

Mét tafelverbreding

De tafelverbreding zorgt voor stabiliteit. Ook langere werkstukken krijg je in no time gezaagd.

Heel nauwkeurig zagen

De Makita LF1000 zaagt heel nauwkeurig. Het toerental van 2700 toeren per minuut blijft bovendien heel constant, dankzij de constante elektronica.

Nadelen

Hoewel deze multifunctionele afkortzaag een hoop voordelen heeft, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

Zonder trekfunctie

Deze Makita afkortzaag beschikt niet over een trekfunctie. Dit betekent dat je de zaag niet naar voren en naar achteren kunt bewegen, waardoor het zaagbereik wat lager is. Desondanks kun je balken zagen met een breedte van 155mm!

Gewicht van de machine

Met 36kg is deze Makita geen lichtgewicht afkortzaag. Toch kun je hem gemakkelijk verplaatsen door het inklapbare onderstel. Dit onderstel krijg je er altijd bij.

Wat zeggen andere gebruikers?

Makita LF1000 ReviewsAlle gebruikers zijn eigenlijk heel positief over deze afkortzaag. Gemiddeld krijgt de Makita LF1000 een score van 8.7 uit 10. Gebruikers zijn vooral te spreken over de nauwkeurigheid van de zaag. Ook het feit dat hij zowel als afkortzaag als zaagtafel te gebruiken is wordt als een groot pluspunt gezien. Minpunten worden nauwelijks genoemd. De enige minpunten die genoemd worden gaan over de prijs en het gewicht.

Wat zit er in de doos?

Als u na het lezen van deze review besluit om de Makita LF1000 aan te schaffen, dan wilt u natuurlijk ook weten wat er precies meegeleverd wordt. We hebben dit daarom voor u op een rijtje gezet:

  • Zaagblad (60T5G)
  • Inbussleutel 6 millimeter
  • Duw lepel
  • Dopsleutel 12 millimeter
  • Langsgeleider
  • Beschermkap
  • Stofzak
  • Verstekgeleider
  • Materiaalklem
  • Stofkap

Conclusie

De Makita LF1000 is een heel veelzijdige afkortzaag, die ook als zaagtafel te gebruiken is. Deze zaag is de perfecte keus voor de professional, maar natuurlijk ook voor de doe-het-zelver. Met een prijs van ongeveer €764 zit deze zaag in het duurdere segment, maar je krijgt daarvoor wel een topproduct terug. Hij zaagt erg nauwkeurig, is gemakkelijk te verplaatsen en is bovendien veilig in gebruik.

De Makita LF1000 kopen?

Wij hebben alvast de prijzen voor je vergeleken en de beste geselecteerd:

Alternatieven

Dewalt DW743NDeWalt DW743N

Een goed alternatief voor de Makita LF1000 is de DeWalt DW743N. Net als de Makita is ook deze afkortzaag eenvoudig om te bouwen naar een zaagtafel. Uniek aan deze zaag is het hoge vermogen van maar liefst 2000 watt. Dit maakt het de sterkste zaag in zijn segment. De makita is met 1650 watt dus wat minder krachtig, maar nog steeds krachtig genoeg voor de gemiddelde klus. Met een prijs van ongeveer €710 is de DeWalt wel een stukje duurder. Voor die prijs krijg je wel het onderstel erbij.

Metabo KGS 305 MMetabo KGS 305 M

Ook Metabo heeft een aantal goede afkortzagen. De Metabo KGS 305 M is een afkortzaag die geschikt is voor de professional. Met een prijs van ongeveer €443 is hij een stuk goedkoper dan de Makita, maar je levert wel op een paar punten in. Zo is deze Metabo niet te gebruiken als zaagtafel. De zaagkop is bovendien maar naar 1 kant te kantelen. Gebruik je deze functies niet? Dan is deze zaag een uitstekend alternatief. Hij beschikt over een lasergeleider waardoor je kaarsrecht kunt zagen. En met een maximale zaagdiepte van 105 millimeter kun je deze zaag voor diverse zaagklussen gebruiken.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo