Makita SP6000J1X Review

De Makita SP6000J1X is een invalzaag waarmee je met uiterste precisie jouw zaagklussen kunt klaren. Dit stukje gereedschap weegt 4,4 kg en heeft een kabellengte van 4 meter. Het is dus compact en gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen. Zo ligt het je nooit in de weg. Ook is het uitgerust met een softgrip en softstart functie om de klussen comfortabel uit te kunnen voeren.

Verder heeft de Makita SP6000J1X een voltage van 230V en een vermogen van 1300Watt. Het toerental ligt tussen de 2000 en 6400 per minuut. Het toerental kun je overigens verstellen om het af te stellen op het materiaal dat je aan het zagen bent. De zaagdiepte is 56mm bij recht zagen en 40 mm bij verstek zagen. Ook kun je de zaag kantelen tot maar liefst 48 graden aan zowel de linkerkant als de rechterkant. De diameter van het zaagblad is 160 -165mm waar zaagbladen met een asgast van 20mm op moeten.

Voordeligste Makita SP6000j1X Bestellen?

Wat betreft veiligheid is er rekening gehouden met berscherming van het zaagblad. De beschermkap is gemaakt van aluminium en is de SP6000J1X uitgerust met een asblokering en overbelastingsbeveiliging. Je kunt jouw zaagklussen met deze cirkelzaag dus in alle veiligheid uitvoeren mits je op de gebruikelijke manier omgaat met het apparaat. Verder heeft het ook een voorrits functie waardoor het hout niet splintert. Makita staat bekend als een degelijk merk en deze invalzaag is daarop geen uitzondering!

Voor en nadelen van de Makita SP6000J1X

De Makita SP6000J1X invalzaag heeft een aantal voor en nadelen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor en nadelen.
Voordelen

  • Inclusief gratis geleiderail (t.w.v. €99,00)
  • Je krijgt er een gratis gereedschapskist bij (t.w.v. €49,99)
  • Je kunt de toeren aanpassen waardoor je het kunt afstellen op jouw materiaal en klus.
  • De voorritsfunctie zorgt dat het materiaal niet splintert.
  • Kantelbaar tot 48 graden met precieze aanslagen op 0, 22,5 en 45 graden.

Nadelen

  • Er wordt maar 1 zaagblad meegeleverd.
  • De maximale zaagdiepte neemt met 4mm af op het moment dat je hem gebruikt met de geleiderrail.
  • De draagtas voor de geleiderail is niet standaard.

Reviews van gebruikers

Makita SP6000J1X ReviewsGebruikers van de Makita SP6000J1X vinden de tool erg goed en zijn eigenlijk allemaal tevreden over het apparaat. Sommige noemen het een geweldig apparaat en de ander een top machine die fijn in gebruik is. Ook blijkt het geluid erg mee te vallen en heeft het een enorm gebruiksgemak. Er worden dingen gezegd zoals, “Minstens even goed en goedkoper dan de originele Festool” en “Echt een basiswerktuig voor houtbewerking”. Dat zegt toch wat, of niet?

Conclusie

De Makita SP6000J1X is een invalzaag die enorm gemakkelijk is in gebruik, veel opties heeft, betaalbaar is en hij komt met een gratis geleiderail en opbergkist. De gebruikers zijn eigenlijk allemaal tevreden over het apparaat en het is echt tool waar je veilig jouw zaagklussen mee kunt klaren. Hoewel hij een paar nadelen heeft, zoals het feit dat er maar 1 zaagblad wordt meegeleverd, neemt dit niet weg dat dit gewoon een hele goede invalzaag is.

De Makita SP6000J1X kopen?

Wij hebben alvast de prijzen voor je vergeleken en de beste geselecteerd:

Alternatieven

Bosch PKS 66 AF

Bosch PKS 66 AFDe Bosch PKS 66 AF is een goedkoper alternatief voor de Makita SP6000J1X. Hij heeft een groot zaagblad van 190mm. Vind je de Makita net te duur? Dan is dit een prima. Wel moet je rekening houden met een paar nadelen. Zo is het meegeleverd zaagblad vrij grof. Als je fijner wilt zagen heb je daarom een zaagblad met meer tanden nodig. Een ander nadeel is het gewicht. Met 5,4 kg is deze invalzaag een stuk zwaarder dan de Makita SP6000J1X. Zijn deze nadelen voor jou niet zo belangrijk? Dan ga je zeker geen spijt krijgen van de Bosch!

Bestel de Bosch PKS 66 AF direct bij Bol.com » 

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS

Festool TS 55 REBQ-Plus-FS invalzaagFestool staat bekend om de hoge kwaliteit zaagmachines. Deze Festool TS 55 invalzaag is daarop geen uitzondering! Hij is ongeveer 200 euro duurder dan de Makita SP6000J1X, maar je haalt dan wel een professionele invalzaag in huis. Het zaagblad is 160mm groot en bevat 48 tanden, wat zorgt voor een fijn zaagresultaat. Je bergt deze Festool invalzaag eenvoudig op in de meegeleverde systainer.

Bestel de Festool TS 55 REBQ-Plus-FS direct bij Bol.com » 

Cirkelzaagkopen.nl
Logo