Einhell TC-SM 2534 Dual Review

Einhell TH-SM 2534 DualDe Einhell TC-SM 2534 Dual is het grote broertje van de Einhell TC-SM 2131. Dat is ook wel terug te zien in de functionaliteiten, vermogen en zaagdiepte. Einhell heeft naast de TC-SM versies ook nog de ‘TE-SM’ versies. Zeker de moeite waard om deze vier eens met elkaar te vergelijken. In dit blogbericht behandelt Cirkelzaagkopen.nl alleen de TC-SM 2534 Dual. Belangrijk om te weten! Deze afkortzaag is wel een stuk duurder dan zijn voorganger, maar liefst 80%. Daar tegen over staan een aantal interessante functies. Neem bijvoorbeeld de zaagdiepte die 21% dieper is dan zijn voorganger. Ditzelfde geldt voor het opgenomen vermogen, wat maar liefst 40% hoger uitvalt. Aan kracht en robuustheid kan het in ieder geval niet ontbreken. Geïnteresseerd naar de functionaliteiten, gebruikersgemak, recensies en prijzen? Dan is het aan te raden om verder te lezen.

Voordeligste Einhell TC-SM 2534 bestellen?
Uitverkocht
as of 13 juli 2024 21:48
Amazon.nl

Functionaliteiten Einhell TC-SM 2534

Om te beginnen bij het opgenomen vermogen, wat maar liefst 2100 watt is. Om een beetje een indicatie te geven over hoeveel dit is ten opzichte van andere afkortzagen. Neem bijvoorbeeld de Metabo KGS 254 M. 100 euro duurder, maar toch heeft de TC-SM 2534 meer vermogen. Naast het vermogen is het toerental natuurlijk ook belangrijk. Er kan worden gezegd dat tegenover een groot zaagblad een laag toerental staat. Er moet immers veel meer (zaagblad) massa worden verplaatst.

Gewicht & afmeting

De afmetingen van de Einhell 2534 Dual zijn niet bekend. Wel kan iets worden gezegd over het gewicht van de afkortzaag. De machine heeft een gewicht van 14,8 kg wat voor een zaagmachine met deze functies aan de lichte kant is. Door het vastzetten van het zaagblad in neerwaartse positie kun je het handvat ook gebruiken om de machine te verplaatsen.

Zaagdiepte

Einhell TH-SM 2534 Dual verstekzagenBelangrijke specificaties, zoals zaagdiepte kunnen natuurlijk niet ontbreken bij de Einhell TC-SM 2534. De zaagdiepte die de Einhell radiaalzaag kan bereiken is 75 mm in rechte positie (90 graden).

De zaagdiepte neemt af wanneer u uw zaagblad kantelt. Dat wil zeggen dat in een hoek van 45 graden planken tot een dikte van 42 mm zijn te zagen. De kantelbare zaagkop is naar beide kanten kantelbaar.

Zaagbreedte

De zaagbreedte van de 2534 Dual van Einhell is wel extreem lang. Namelijk 340 mm in een rechte zaagsnede. Bij het verstekzagen in een hoek van 45 graden is een zaagbreedte van 240 mm te bereiken. Dit geeft toch wel leuke mogelijkheden om extra brede planken te verzagen.

Eigenschappen zaagblad

De Einhell TC-SM 2534 ondersteunt zaagbladen met een diameter van maximaal 250 mm en bijbehorend asgat 30 mm. Het is mogelijk om zaagbladen met een groter asgat te combineren dankzij verloopringen.

Overige specificaties

Einhell 2534 lasergeleiderEen aantal overige functionaliteiten zijn een lasergeleider, trekfunctie en stofafzuiging. Netjes en schoon werken is dan ook zeker mogelijk. Dankzij de lasergeleider is de nog te zagen zaaglijn makkelijk te volgen.

In de foto hier links ziet u goed dat de laser over de gehele zaaglijn te volgen is. Mocht de laser niet nodig zijn, dan kunt u deze gewoon uitzetten.

Einhell TC-SM 2534 pakket

Wat kunt u allemaal verwachten bij uw TC-SM 2534 van Einhell? Allereerst natuurlijk een zaagblad met 48 tanden.  De spaninrichting, werkstukhouder om het werkstuk vast te zetten. Spaanopvangzak en bijbehorende inbussleutels om het zaagblad te verwisselen. Met de stand voeten is het materiaal extra te ondersteunen. De handleiding en veiligheidsinstructies spreken voor zich.

Mocht u het ene meegeleverde zaagblad toch wat weinig vinden? Dan is het ook mogelijk om los wat optionele accessoires voor de TC-SM 2534 van Einhell bij te bestellen. Te denken aan zaagbladen of onderstel. Hieronder ziet u een aantal mogelijke accessoires.

Zaagbladen

Recensies

Tijd om eens wat recensies te tonen van andere gebruikers. Erg handig om een beetje een idee te krijgen van deze Einhell zaagmachine. Cirkelzaagkopen.nl kan wel zeggen wat u wilt horen, maar wat is nou echt waar? Gebruikers die u voorgingen vertellen dit u haarfijn. Tenslotte geven ze een neutraal antwoord. Niet gebaseerd op winst of verdiensten bij het geven van een te positief antwoord. Lees hieronder een aantal voor- en nadelen die gebruikers opmerkten.

Voordelen

  • Breedtezagen 340 mm
  • Dieptezagen 75 mm
  • Lasergeleider
  • Stofafzuiging

Nadelen

  • Eén zaagblad meegeleverd

Einhell TC-SM 2534 kopen

Ziet u wel potentie in de TC-SM 2534 van Einhell? Dan kunt u deze gewoon online bestellen, maar kijk altijd naar de prijs! Er zijn veel verschillende aanbieders. Een Einhell 2534 is al verkrijgbaar voor een bedrag gelegen rond de 250 euro. Dan krijgt u ook waarvoor uw geld, want de functionaliteiten liegen er niet om.

Uitverkocht
as of 13 juli 2024 21:48
Amazon.nl

  1. Benz van Houwelingen 3 september 2018 op 20:16

    Heb goede ervaring met de Einhell TC-SM 2534 Dual ,maar ik heb een nieuw plastic stofkapje (dit is namelijk kapot geslagen doordat het werkstuk wegsloeg) voor onder de afzuiging nodig en kan dit met geen mogelijkheid vinden en bestellen.
    Hoop dat iemand van de service afdeling hierin verandering kan brengen.

Cirkelzaagkopen.nl
Logo