Metabo KS 216 M Lasercut Review

Metabo KS 216 M LasercutDe Metabo KS 216 M Lasercut is het kleinste broertje van de KGS serie van Metabo. Het is een compacte en kleine machine die beschikt over vele leuke functies. Deze functies zie je ook terug bij de duurdere KGS afkortzagen van Metabo. Wel valt het op dat de Metabo KS 216 M geen afkortzaag met trekfunctie is. Dit zie je dan wel weer terug bij de andere KGS afkortzagen van Metabo. Wat inhoudt dat de zaagbreedte beperkt wordt, omdat het zaagblad alleen verticaal kan bewegen en niet horizontaal. In deze blog vertellen wij je wat meer over de mogelijkheden en natuurlijk de ervaring van andere gebruikers bij de Metabo KS 216 M Lasercut. Wil je deze fantastische afkortzaag bestellen? Dan kan dit voor nog geen 130 euro.

Voordeligste Metabo KS 216 M Lasercut bestellen?

Specificaties Metabo KS 216 M Lasercut

Nu mogen de specificaties natuurlijk niet vergeten worden. Allereerst moet je weten dat de Metabo KS 216 Lasercut valt onder de ‘Carry-in-garantie’. Met dit garantietype sta je garant voor een garantietermijn van 3 jaar. De Metabo KS 216 M kun je verplaatsen, maar het blijft een machine met een gewicht van 9 kg. In de ISO is vastgelegd dat een mens niet zwaarder mag tillen dan 25 kg. Dit is dan ook geen enkel probleem.

Werkkracht

metabo-ks-216-m-tillenDe machine heeft een werkkracht, oftewel vermogen van 1350 watt. Dit is t.o.v. van zijn broeders lager. Deze hebben namelijk een vermogen van 1500 tot wel 2000 watt. Gelukkig beschik je met 1350 watt over genoeg vermogen om de zaagcapaciteit te behalen die nodig is. Vermogen geeft aan hoeveel arbeidskracht de machine heeft en kan verwerken. Een hoger vermogen is alleen nodig wanneer de diameter van het zaagblad ook groter is. Daarbij heeft een laag vermogen als voordeel dat de machine niet al te zwaar hoeft te zijn. Makkelijk tillen, zoals in de afbeelding zichtbaar wordt is dan ook mogelijk.

Zaagmogelijkheden

zaagbreedteDe KS 216 M Lasercut beschikt over een zaagbladdiameter van 216 mm. Valt het je op dat dit getal ook terug komt in de productienaam? Wat ook opvalt is dat niet alleen de zaagbreedte, maar ook de zaagdiepte minder is geworden. De zaagdiepte is bij de KS 216 M namelijk 60 mm. Wil je zagen in een hoek van 45 graden? Dat kan! Hou dan wel rekening met een verlies van 15 mm wat dus resulteert in een zaagdiepte van 45 mm.

Nu komt het grootste verschil waardoor klussers vaak toch overwegen om een KGS 216 M te kopen. Toch is de KS 216 M Lasercut super geschikt voor het afkorten van balkjes, plankjes, plinten en laminaat. Zijn zaagbreedte is dan wel kort, maar met een zaagbreedte van 120 mm valt veel te verzagen. Let er wel op dat je zaagbreedte in een hoek van 45 graden een verlies van 40 mm oplevert. Dit betekent dat je zaagbreedte 80 mm is in een hoek van 45 graden.

Functie

Het werd in het begin al duidelijk dat de Metabo KS 216 M Lasercut niet beschikte over een trekfunctie. Iets wat je wel een beperkte zaagbreedte geeft dan de andere afkortzagen uit de serie. Wel kun je net als de KGS 216 M profiteren van een lasergeleider en stofafzuiging! Ook wordt er geen onderstel meegeleverd en beschikt de machine niet over een tafelverbreding. Het onderstel is los bij te bestellen en is geschikt voor alle KGS afkortzagen uit de serie.

Reviews gebruikers

We weten dat de KGS 216 M een goede en veel verkochte afkortzaag is, maar hoe zit het met de Metabo KS 216 M Lasercut? Als we kijken naar de eigenschappen dan kunnen we dat verschil snel vergelijken, maar hoe zit het met gebruikersgemak? Iets wat een stuk lastiger is om te bepalen. De beste manier is om de gebruikerservaringen van gebruikers te verzamelen. Dit hebben we dan ook gedaan en worden hieronder in een voor- en nadelen opsomming weergegeven.

Voordelen

 • Veilig en handig werken
 • Verstekzagen
 • Laser
 • Krachtige zaag
 • Verlichting
 • Gradenvergrendeling
 • Compact
 • Makkelijk te bedienen
Nadelen

 • Stofafzuiging niet optimaal
 • Hoek gaat maar tot 47 graden
 • Beperkte zaagbreedte
 • Verstek afwijking in zagen
 • Laser niet super nauwkeurig
 • Lawaai
 • Zwaar

De Metabo KS 216 M Lasercut kopen?

Wij hebben alvast de prijzen voor je vergeleken en de beste geselecteerd:

Cirkelzaagkopen.nl
Logo